Nejste přihlášen/a.
Jak jistě všichni víte,přišla ammestie a s tím související příliv sociálně nestabilních lidí.Vtelevizi slyšíme jen,že to nemělo být a že lidé mají strach.Ale co se stalo,stalo se.Skuste si představit,že vyjdete z věznice ,v lednu,nemáte kam jít,nemáte finanční prostředky a co tedy budete dělat? Nezbývá vám nic jiného než PÁCHAT TRESTNÉ ČINY.Atak jsme s přítelkyní dostali myšlenku pokusit se těmto lidem (a nejenom jim) pomoci.Ctěli bychom založit Občanské sdružení,které by lidem bez přístřeší a v sociální nouzi vyšlo vstříc.Potřebovali bycom najít fundovaného člověka,který by nám poradil,jak postupovat v založení OS.Prosím vás tímto-nepište kritikyve styly jsou to vrazi a zloději atd...To k ničemu nepovede.Na to si založte novou otázku.My hlavně potřebujeme poradit,jak postupovat a s tím,kdo by nám radou vyšel vstříc dále komunikovat emailem,případně i telefonicky nebo osobně.Jsme z Olomouce ajedná se nám o pomomoc tomuto městu a jeho občanům.Nebudu se dál rozepisovat,ale máme už hrubý koncept a rád bych se poradil s konkétními fundovanými lidmi.Pochopitelně by tato činnost šla dělat i v jiných městech,ale na to by neše síly nestačili a věří,že se najdou i další občané,kteří by rádi pomohli a ve svém městě založili něco podobného.Je nejvyšší čas přestat kritizovat a začít jednat.Může se totiž stát,že se situace vymkne státu z rukou a důsledky budou jako při první ammestii za Václava Havla.Děkuji
honzaflecr@seznam.cz
Ano
Občanských sdružení se týká § 6 zákona č. 83/1990 Sb., podle toho najdete dost relevantních odkazů v googlu. Zajímavý mi přijde odkaz veronica.cz/.... Prvním krokem je sehnat tři lidi, alespoň jednoho nafd 18 let, (přípravný výború, kteří budou ochotni na tom zapracovat. Další už psát nebudu, sám o tom moc nevím a jen bych opisoval. Jen snad jednu poznámku: někde jsem viděl, že občanské sdružení musí (má) vést podvojné účetnictví. To jen abyste si uvědomili, že okolo toho bude dost práce, i té administrativní.
Přeji vám odhodlání a vytrvalost, ale i odolnost vůči zklamání, máte sice dost pravdy, ale v úvahách vašich kritiků je také zrno pravdy.
tak snad aby ses zasel kouknout prvni na svou klientelu pred jakykoli azylak v podvecer a jestli chces vubec s takovyma lidma travit svuj zivot
Já se před azylák koukat nemusím.Já jsem s nimi žil 5 let.Pak mi jeden člověk sehnal práci a bydlení a nyní mám vlastní byt,myčku ,automatku ,LCD 101 cm.PC, NTB,3 moniry ,auto atd... A to jenom proto ,že se našel někdo kdo mi zkusil věřit.Takže milý příteli! Já vím mnohem lépe než ty,o čem mluvím.A mimochodem.S bezdomovci se dál bez ostychu stýkám,když je potkám na ulici nebo před Albertem,klidně s nimi hodím řeč a vůbec se za to nestydím.Ano,vyšvihl jsem se o několik úrovní výš než oni,ale nebyla to jen moje zásluha a nevím dodnes,jestli bych to sám dokázal. A přečti si řádně moji otázku O takové kecy,co jsi pustil do sítě nestojím.Já potřebu poradit a nikoliv radit .A věř že i ty můžeš jednu stát před obchoďákem a somrovat.Nemysli že ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.