Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám půjčku u firmy Proficredit. Dostala jsem se do financnich problemu a nemam na splatku. Jsem mesic ve skluzu a muj financni poradce mi vyhrozuje vymahaci, navstevou meho zamestnavatele, vylepem plakatu s nadpisem NEPLATIC... To uz se mimochodem stalo. Nechapu, proc bude jezdit do meho zamestnani, co s tim ma muj zamestnavatel spolecneho. Nekolikrat jsem panu financnimu poradci psala, ze kdybych penize na chybejici splatku mela, velice rada mu je dam, ale opravdu je nemam kde vzit. S nabidkou snizene splatky nesouhlasi a radi mi, at si zajdu za lekarem a ten at mi napise potvrzeni, ze jsem byla vice jak mesic nemocna (tvrdi, ze se to nikde proverovat nebude) Nechci mit jeste vetsi problemy a kdyz vidim jejich jednani pri jedne opozdene splatce, tak mu neverim ani slovo, ze by se moje udajna nemoc nikde neproverovala. Chci se zeptat, jestli ma vubec pravo vyhrozovat mi nocni navstevou vymahaců a jestli ti vymahaci maji pravo vniknout mi do bytu. Nedovedu si predstavit, co by se mnou delali. Zamestnanec Proficreditu mi vyhrozuje, ze mame pocitat nocni navstevou vymahacu a ti ze bez penez neodchazeji. Ja ty penize ale opravdu nemam, tak jak bez nich nechteji odejit. Můzete mi prosim poradit, jak se proti tomuto jednani branit? Bojim se uz jit i na ulici aby na me od nekud nevyskocili vymahaci dluhu a nestrcili me do auta a nekam me neodvezli, nebo ja nevim co by mohli udelat. Nikdy jsem v teto situaci nebyla a jsem z toho zoufala. Poraďte mi prosim, jestli je vůbec nějaka rada.
Dekuji vam moc
LENKA
Zkuste se zeptat zde. Třeba vám poradí.
Bezplatná poradna pro Pražany nepodnikatele, kteří řeší tíživé finanční problémy.
Na poradnu sídlící v Americké ulici 22 na Vinohradech se lze obrátit telefonicky,mailem,faxem nebo osobně.
Provozní doba: Po - Pá 8,00 - 12,00 pak od 13,00 do 18,00hod.
tel+420)222 922 240 fax: (+420) 222 524 198 e-mail: poradna@financnit/...
Za službu se neplatí!
Odborníci poradí,jak řešit situaci např.po právní stránce, pomohou Vám zformulovat dopisy bankám nebo úřadům a v neposlední řadě Vás navedou, jak třeba s finančními ústavy vyjednat takové podmínky splácení,aby jste se vyhnuli exekucím nebo žalobám. Poradna pomáhá lidem,kteří už se do finanční tísně dostali, ale také těm,jimž teprve hrozí. Rady jsou šité na míru každému člověku.
Internetové stránky : www.financnitisen.cz
máte více možnosti : 1 splatit - hned pujčit si v kamené bance / ale vám asi nikdo nepůjčí /, 2 společnosti napsat doporuč. dopis proč nemužete splácet a nabídnout nižší splátky- pozor neberte si další půjčku na splácení dluhu - tu vám budou nabízet, 3. dělat mrtvého brouka a čekat jak dojde k exekuci... a jinak s vymahači si nedělejte starosti nepustte je do bytu a jak začnou vyhrožovat a volejte policii ČR...
Trochu mi to připomíná vyrážet klín klínem... najejich stránkách jesm narazil na 2 věci 1, RPSN je 33,09% a za druhé na etický kodex
Společnost PROFI CREDIT se v rámci neustálého zlepšování svých služeb řídí Etickým kodexem, který vymezuje základy etického chování a zásady jednání společnosti vůči zaměstnancům, externím spolupracovníkům a vnějšímu prostředí. Dále stanovuje standardy chování zaměstnanců a třetích subjektů spolupracujících se společností na základě smlouvy o spolupráci nebo mandátní smlouvy. Tímto kodexem jsou povinni se řídit všichni zaměstnanci i externí spolupracovníci, kteří se společností PROFI CREDIT spolupracují.(...)
Je třeba si uvědomit, že za každé půjčení dostane banka - v tomto případě tato společnost úrok. Ekonomika je ekonomika
Dobrý den já mam s bankou dobré zkušenosti od nikoho nepujčovat i kdybych měl jíst kořínky měl jsem uvěr u čs a nikdo se mnou nechtěl mluvit mám úz asi tři exekuce už mě chybakorát ten Profikredit nevim jak ven a sem rád že s rodinou prežijem už mi nikdo nepujčí s pozdravem kobus jdu ven na kořínky naschle
Dobrý den paní Lenko ,
pracuji jako finanční analytik pro společnost Partners.Zkoumám všechny možnosti na finančním trhu ,pomáhám klientům,aby se nedostali do dluhů ...aby měli finanční rezervu pro všechny případy a finanční tíseň je nijak neohorzila. Samozřejmě i pro takové ,že nebude mít klient na splátku ...pokud byste měla zájem o mou radu ,jak ušetřit ,zajistit se nebo pomoc oddlužit...Jsem Vám k dizpozici na marketa.mudrova@partners.cz ...přeji Vám hezký den Markéta
Paní Lenko
Nepanikařte,nikdo vás nebude cpát do auta, a návštěvy já osobně provádím do 8:00. Nejsme ve filmu. V první řadě se nesmíte zapírat a vyhýbat se kontaktu, což většina dlužníků bohužel dělá a škodí tím pouze sami sobě. Snažte se rozumně domluvit na formě úhrady. Uvidíte že najdete společné řešení dokud je čas. Vše záleží pouze na Vašem přístupu. Pokud zavoláte Policii dávejte pozor, aby z toho nebylo jen divadlo pro sousedy. Pokud chcete můžu vám pomoci jsem na mailu sanremo@email.cz
Dobrý den
jsem TV reportérka a zajímám se o podobné případy. Ozvěte se mi prosím na číslo 606 170 221 nebo email, ráda bych Vám pomohla.
dobrý den.mam pujčku,splácel jsem docela obstojně.v unoru jsem přišel o práci ted jsem dvě splátky pozadu,pokoušel jsem se o odklad,ale bezvísledně ted už namě posílají exekutora tak nevím čeho se mám obávat.obálky už vylepovali jemi nanic že mojí blbost odnášejí nevyní.
Dobrývečer paní Lenko, četl jsem Váš příspěvek kvůli té splátce, budte v klidu ,nemá cenu se rozčilovat! Oni to prostě jenom zkoušej, co vydržíte, musíte odporovat, a pokud budou na Vás drzí ,tak jím to oplaťte, nenechte si to líbit! Určitě se Vám uleví, mám trošku s tím zkušenosti. Dneska je taková doba, kdy musíte být i drzá Vy, myslím ted všeobecně, dneska to jinak ani nejde,ale se vším mírou pochopitelně, nic se nemá přehánět! S pozdravem g...
Ještě dodám,že dnes to bylo v televizních novinách o Profi Creditu, jak vymahači chodí po bytech neplatičům a vymáhájí dluhy po nich!? To už je nehorázný ,co si oni dovolujou, normálně na ně zavolat POLICII natvrdo!
ale no tak, nebylo by lepší si nepůčovat, když si nejsem jistý, že jsem schopen splácet? Co kdyby vám někdo dlužil? Tím neomlouvám jejich způsoby
mila lenko.komunikujte s exekucnim oddelenim profikredit. vetsinou vysli vstric.ja si teda nejsem jista jestli ihned vymahaci nastupuji.ale myslim si jak mito vysvetlovala pani na exekucnim u profirealu,pokud nejevi znamky dohodnout se. musi nejdriv projit rozhodcim rizenim . ten musi vydat prikaz na exekuci.mate pravdu ta obrovska plachta ktera chodi do schranky nezabalena aby to kazdy videl, je sakra neprijemna,vyvolava desny pocit .na druhou staranu kdyz oni udelaji chybu a vezmou vam inkasem za tri splatky ktere jste udajne nezaplatila, pritom mate dukaz ze to neni pravda a nic nedluzite nemate u nich zedne dovolani a penize strzene na vic vam stejne nevrati.to je moje zkusenost po trech letech co do nich prachy cpu. nikdy nic a ted mi sebrali celou vyplatu.jakoby do predu. na inkasnim mi rekla ze to neni mozna ze mam vse redne placene , ale v centrale v pardubicich mi vykazovali dluh.nemohla jsem se snima dohodnou jak hluchej z blbim. drzim vam palce abyste na ne vyzrala. a bohuzel skutecne nelze snizit splatky uz jsem se nato ptala
dá se požadat o odklad splatek-to lze- ten kdo si pujčku bral s tím,že ji hodla splacet, a dostane se do potíží,se vždy s oddelením pohledavek domluví-ale bohužel, ,spousta lidí nekomunikuje a doufá,že to nejak dopadne, dnesní doba neplatičum přeje, schovavají se za zakony, volají policii,ale zapominají na to nejduležitejší-splacet, a splacet včas-přesne tak,jak se dušovali a slibovali když o pujčku žadali.-je to jednoduché-zkuste pujčit nekomu svoje peníze a pak jen misto vracení poslouchejte jak proste nemá-zkuste to.
ano, o odklad splatek se zažádat dá.- na 3 měsíce. Pokud jste dlouhodobě nemocná nebo přinesete-li potvrzení z úřadu práce, že jste nezaměstnaná je tento odklad bezplatný. Pokud jste se však dostala do finančních problémů z jakéhokoliv jiného důvodu, tento odklad si zaplatíte. To znamená, že ve finále bude vaše celková výše úvěru vyšší ještě o další 3 měsíční splátky.
Ten váš poradce dělá jen to co musí, sám je jen malé kolečko a nemůže nijak změnit výši splátek. Důležitě se tváří jen před vámi, ale za to že neplatíte zase buzerují jeho a on nemá jinou možnost než vás všemi prostředky uhánět. Za to že vám nabízí to řešení s doktorem by ho podle mě jeho zaměstnavatel nepochválil, pokud můžete tak to rozhodně zkuste. Alespoň si na chvíli od splátek odpočinete - jak finančně tak hlavně i psychicky.
Jinak do bytu má právo přijít jen policie, rozhodně ne nějaký vymahač od soukromé společnosti.
Rozhodně nebrat žádnou další půjčku, ať si banky říkají v reklamách co chtějí tak řešit problém s půjčkou další půjčkou je to nejhorší co můžete udělat.
Sežeňte si nějaký kontakt přímo na Proficredit a zkuste se přímo s nimi domluvit jak situaci řešit. Je i v jejich zájmu dostat z vás peníze co nejjednodušeji a co nejvíce, takže je i pro ně výhodnější když jim to zaplatíte na více splátek s větším úrokem než se to z vás snažit dostat silou.
Proč se tady pořád dokola hovoří o vymahačích. Firma Proficredit žádné vymahače nemá. Ti, co od vás peníze vymáhají jsou úvěráři a manažeři, kterým se od recidivy odvíjí výplata. Jednoduše platí- vyberou peníze-výplata stoupá, nevyberou peníze-výplata klesá.
Pošlete je dořiti. Nesmněl nikam vniknout ani vyhrožovat. Toje nezakone. A kavam vubec nesmněj. Řeknete jím že budete volat krimuinalku. Že vam i vyhrožuji. Natodle je zakon toje jak vydíračka. A jeto paragrafu jeto aš dvanact let. Naskle
To byla opravdu dobrá rada.Vy asi taky dlužíte, že tohle radíte. Nic o té společnosti nevíte, tak radši mlčte. Nevíte ani jak se ti dlužníci chovaj, já to moc dobře vím a proto bych takovou volovinu nikdy nenapsal,jak jste napsal vy.
vy se v prvni rade naucte cesky a pak se snazte radit v jinych vecech a to se nezminuju, ze vase rada je totalni hovadina..
Tu češtinu bych na vašem místě radši nezmiňoval.Kdyby jste věděl , jak se ti dlužníci chovají a pracoval jste u takové firmy , tak bych vás chtěl vidět. Radit dlužníkovi ať je pošle někam je opravdu rada nad zlato , to by vám pak asi ta paní poděkovala.
Z každým se dá domluvit ,jen je potřeba komunikovat , ale hlavně se musí splácet. Takhle blbě radit je fakt geniální.
Takoví by jsme tady opravdu potřebovali.
no ja osobne zazil to, ze jsem pucil "kamaradovi", protoze byl v nouzi a pak sem se musel doslova doprosovat, aby mi to vratil. Do dneska mi nevratil vsechno a pochybuju, ze to nekdy jeste uvidim.. Tuhle stranku ale vetsina lidi nevidi, nebo nechce videt, zvlaste dluznici.. nemluvim zde samozrejme o tazatelce.
Taky mám zkušenost s půjčkou známemu a ještě jsem ty prachy neviděl. Mě akorát fascinujou lidi, co tady na té stránce raděj úplný blbosti, nevědět , která bije a haněj firmu proficredit. Ten zátah byl zincenován na základě nějakého podmětu . Ten podmět byla jedna osoba. Žádné podvody samozřejmě nebyli, šlo ale o udělání špatného jména firmy. Každá instituce nebo banka chtějí svoje peníze zpět a to tak ,jak je ve smlouvě.
Omlouvám se tomu co psal o té češtině, myslel jsem , že je to reakce na můj dotaz pod tím blbcem co tam píše o paragrafech a kriminálce , takže se k vám přidávám a souhlasím z tou češtinou, to je haluz , jak sviňa.
Milí Kandidáte věd, radíš tady, aby se přispěvatelé naučili česky, a ty ani neumíš psát pořádně česky i s českou diakritikou. Buď tě to ve škole nenaučili, nebo ti mafiánsko-vyděračský rádoby exekutoři z Profikreditu zkonfiskovali i klávesy z klávesnice. I když podle vašich příspěvků se může zdát, že pro tuto neblaze proslulou firmu nejšpíš i pracujete, že? Takže namísto psaní nesmyslných příspěvků raději pořádejte své kolegy mafiány o navrácení čekých písmenek na klávesnici a hlavně se nad sebou zamyslete, co vlastně provádíte za sprosťárny a nehorázné lichvářské skoro podvody!
A co myslis ze udela Policije? Uplny Hovno, Ty prasata z proficreditu chodili i do mista bydliste me matky a vyvijeli na ni natlak, dale mne vydirali, dalsi exekutor mi sebral obcanku. Privolana policie opet nic neudelala a nakonec (protoze mam skraloup z mladi) mam prej radeji drzet hubu a platit, protoze sem prej loupeznik a nikdo mi nebude verit...je to NADNARODNI SPOLECNOST chapete?
Manžel měl od profi credit taky půjčku a hrůza. Nikdy více! Splátky mu ztrhávali z výplaty. Raději jsme udělali konsolidaci půjček z banky (naštěstí manželovi dali půjčku), ale vzali si nehorázný poplatek za předčasné splacení a vrátily nám 2000 Kč.
Pokud Vám dají půjčku v bancezkuste to taky. S profi creditem je lepší nemít nic společného. Vysoké přeplatky, otřesné chování aspol-
Dobrý deň,
To či budem vedieť splácať, by som si mal sakra uvedomiť pred podpísaním resp. zobraním pôžičky. Každí a to mi dáte zapravdu, prosí, sľubuje, a presviedča, ako bude bezproblemovo platiť. Peniaze použije a zrazu, keď treba splácať, začína špekulovať a hľadať opory v zákonoch, aby sa tomu vyhol. Každí z Vás, čo tu písal, že má alebo mal problém s platením, porušuje splátkový kalendár a tým pádom aj zmluvu. Už vidím ako ste išli do danej spoločnosti riešiť vzniknutú situáciu.Teda ,musíte čakať reakciu. A zato ,že niekto príde za Vami riešiť VÁŠ problém, by ste mali byť vďačný .
Opisujete tu banky , ako Vám pomôžu. Áno, oni to robia zadarmo, Verte mi, že sú na tom nakoniec s poplatkami ešte vyššie ako rozumné nebankovky. A že sa Vám niekto vyhráža exekutorom. To nie je vyhrážanie, to je realita, ak nezačnete urýchle platiť. Exekutory sú milionári, prečo asi. Ale o nich ani nediskutujete, pretože ich podporuje zákon. Potom Vás zlúpu 2x viac, ako spoločnosť, ktorá s vami chce riešiť vašu neschopnosť splácať.
ľudia, ktorí za Vami prídu domov... áno, tlačia na Vás, aby ste sa nedostali do veľmi veľkého splátkového sklzu. Argumenty typu, ale ja dám o 3 mesiace 4 splátky naraz, sú na 99,99% agónia, ktorá spôsobí práve predčasné zosplatnenie dlhu a posunie cez súdneho rozhodcu celú vec k exekútorovi.
Banka za Vami nikoho posielať nebude, iba listy, ( za ktoré mimochod účtujú tisíce korun) a potom už Vám len príde exekučný titul. Takže ste na tom istom, akurát, že s Vami o tom nikto nekomunikoval a nútil do riadneho splácania.
Píšete tu samé vymáhači, policiu na nich. Áno, je to riešenie, ale v čom Vám to pomôže vyriešiť problém neplatenia? Zaručujem Vám, že ak by som prišiel za Vami ako vymáhač, v pravom zmysle slova, nebudete volať políciu, a peniaze vyhrabete aj spod zeme. Akurát, sa počas toho budete nefalšovane báť.
Zapamätajte si jedno, je najjednoduchšie povedať, že nemám z čoho zaplatiť, treba si však potom uvedomiť následky. Následky, ktoré sú zväčša mnohonásobne neprijemnejšie, ako daná situácia.
Dobrý den, mám úplně stejnou zkušenost jen jsem na mateřské dovolené. Děsím se dne kdy mě poctí noční návštěvou. Už kvůli tomu skoro nespím a proklínám den,kdy jsem si od této firmy půjčila. Chci danou situaci řešit,ale nevím jak. Poradíte? Divadlo,ale sousedům dělat nechci. Předem děkuji.
LLanis
Dobrý den,
tato situace je opravdu nepříjemná, ale uvědomte si proboha lidi, že ta firma Vám půjčila svoje peníze a živí se tím.Každej do toho jde s tím ,že musí splácet, když nebudete splácet leasing , tak Vám prostě pořízenou věc taky zabaví. Kdybych někomu půjčil peníze a měl smluvní ujednání, tak se taky z nikým bavit nebudu a budu to chtít prostě platit. Mimochodem ten co psal odpověď , že viděl v televizi výpověď neznámé osoby o praktikách vymáhání, by neměl jen sedět v křesle a dívat se na tv, když o tom prd ví. Byla to kamufláž bývalého pracovníka. Tak příště tam prosímvás radši nic nepiště, když jste úplně mimo mísu. Děkuji za pozornost.
Já už vážně z těch názorů asi nemůžu. Když si jdete koupit auto na leasing a nedáte žádnou nebo minimální akontaci, tak Vás to auto v závěru stojí jednou tolik. Nebo se podívejte na platby pro ČEZ ( elektřina apod.) To je lichva jako prase a nikdo s tím nic nedělá. Obrovský zálohy - to je vlastně bezúročná půjčka od Vás pro ČEZ. Tak prosímvás mlčte, že jsou u proficreditu velké přeplatky. Je to firma jako každá jiná a velmi úspěšná. Podívejte se třeba na svůj účet u banky , kolik vám banka dá , když tam máte furt peníze a oni s nima diponují ve světě , dá vám velký kulový a ještě Vám strhnou za poplatky. Proberte se lidi a místo toho , aby jste si furt ztěžovali , začněte něco dělat.
mila Lenko, je to vic nez jednoduchy, na jednu stranu chapu, ze drzost a nekoreknost tehle lidi hranici leckdy se zakonem a etikou, ale na druhou stranu, nutil vas nekdo abyste si od nich pucila? Myslim, ze ne. A oni budou chtit svoje penize zpatky, at se deje co se deje, nebo snad nemyslite, ze vam to odpusti? Jednou jste si pucila, tak to zaplatit musite. Tim, ze neuhradite, tak zasadnim zpusobem porusujete smlouvu, kterou jste s nimi podepsala. Rada je jednoducha, snazte se sehnat co nejrychleji castku, kterou mate v prodleni (bude to horsi a horsi do doby nez zaplatite) a dodrzujte radne terminy. Nic vic se ani radit neda. Dalsi, mozna jeste dulezitejsi rada: Nepucujte si priste od podobnych spolecnosti. Je to celkem jednoduchy...
Já bych to upřesnil, pokud nejste schopna dostat závazkům ze smluv, které uzavíráte tak žádné smlouvy nuzavírejte, vraťte mobil, vystěhujte se s nájmu odpojte si elektřinu s lidmi jako jsi ty bych nikdy žádnou smlouvu neuzavřel pro mě si nedůvěryhodná osoba, která nezodpovědně uzavřela smlouvu a teď brečí. Já být Profi Creditem tak tě zavřu do lochu. Já bych si nikdy nedovolil neplatit závazky, ke kterým jsem se zavázal, raději budu dělat 16 a žrát trávu, ale své slovo, které jsem někomu dal dodržím. Což se o tobě říct nedá. Moje rada zní neseď u netu a nestěžuj si a začni makat ať to můžeš Profi Creditu splatit.
Jo jo PROFICREDIT, zadupat je do země, zrovna před 14 dny mi od nich přišel omluvný dopis na jednoho jejich externího pracovníka. Bylo to tak syn si vzal úvěr, protože měl prac.smlouvy na dobu určitou a nikde mu úvěr neposkytli, tak to řešil takhle, jenže ... jenže v době, kdy úvěr sepsal měl trv. bydliště u nás. Jednou přišli "vymahači" ve 23.15 v noci někdo klepe, pak zvoní, aniž by se prokázali jakoukoliv vizitkou jen mávali papírem s hlavičkou "exekutorský úřad" (exekutorský úřad o tomhle jednání nemá nejmenší potuchy, že se někdo jejich hlavičkou prokazuje). Zkrátka a dobře, pak následovalo vylepení plakátku na vchodě, ve vchodě, před vchodem, ve výtahu, na telef. budce-prostě psycho, marně jsme se jim snažili vysvětlit, že syn již u nás nebydlí nemá u nás žádné věci atd. a jeho momentální tel. číslo ani bydliště neznáme a že nemáme důvod něco tajit. Je to prostě aktivita, toho člověka, se kterým úvěr sepíšete, získat z vás prachy za každou cenu je jeho chleba (mají tam údajně odměny, dle toho, jak klienti splácí či nesplácí). Jak zde padla rada jít na policii s plakátkem a podat trest. oznámení, tak tam to odložili ad acta, s tím, že prý je to to samé, jako by kdokoliv vylepil plakátek že někdo prodá byt a dal tam jeho tel. číslo. Policie byla sice těžce mimo, pokud dává takové srovnání.
Takže jsem napsala stížnost na vedení PROFICREDITu s tím, jak se věci mají a že jsem ochotna celou situaci a přístup zaměstnanců jejich společnosti medializovat, vzhledem k tomu, že ani já ani manžel jsme s nima nikdy nic nepodepsali a plakátkama špiní naše jméno a že se budeme bránit všemi dostupnými prostředky. Společnost prý neměla o tomto jednání ani potuchy (no nevím) a slíbili, že se situace nebude opakovat, jenže bydlíme zde dva roky a nikomu nevysvětlím, že to, že visí plakátek "DLUH rodiny ...XY ..." se netýká nás. Zatím, musím zaklepat, že opravdu je klid, ale rozjela jsem to všemi směry, protože vím,že je mnoho rodin, kdy si syn či dcera půjčí a pak takové jednání vrhá špatné světlo na celou rodinu. Jediná rada nebát se a jednat, jít tvrdě, stěžovat si na vedení společnosti a na jednání jejich pracovníků. Dokonce, co nám dali vizitku "Exekuční odd" fy profikredit, tak tam uvádné jméno JUDr, není nikde v evidenci, žádného exekut. úřadu ani mezi právníky.
To je zajímavý,jedni tu píšou,že se má dohodnout a druzí píšou,že dohoda na prodloužení splatnosti a zmenšení splátky není možná! Tak co má asi dělat?Je jasný,že splácet aspoň po trochách jak může aby jim zavřela huby co! Jsou to sprostí vyděrači a lidi si od nich půjčit MUSÍ,nemají na výběr! Banky jim nepůjčí a mnohdy mají tolik problémů,že je situace většinou nažene k podobným neřádům,jako je Proficredit no!A oni to moc dobře vědí,že lidem nic jinýho nezbývá a sakra toho využívají! A takových jim podobných jsou desítky.Jenom čekají,že budou moct vydírat peníze na lichvářských úrocích a podobně! Měly by se takové firmy zrušit,zavřít,aby už nemohli okrádat slušný lidi! Být váma,tak je teda rozhodně neopravňuju! oni vznikli jen proto,aby vydělali na "lidské blbosti" s prominutím! Až vejde v platnost zákon o lichvě,tak doufám,že Proficredit a jim podobní lehnou popelem!Ještě,že jim nic nedlužím a nikdy bych si ani od takových hajzlů nepůjčila!
Jediná rozumná slova jsou na závěr, že byste si nepůjčila. Jinak si laskavě uvědomte, že je to problém toho, kdo si půjčuje, měl by vědět, do čeho leze a dluhů se hlavně vyvarovat. za blbosrt se platí. Když si půjčí a nehradí, tak o čem se bavit?
Slušný lidi? Dovol abych se zasmal. Z 90% se jedná o podvodníky, kteří při uzavření smlouvy o půjčce zatajili všechny stávající půjčky co už splácí. Za pár měsíců jim odněkud přilítla exekučka většinou úvěr, který zatajili a pak nemají na splátky Profi Credit. Víte co je největší paradox ten co krade je oběť a okradený je lump. Kde to jsme. Mám otázku znáte někdo dlužníka, který si šel za neplacení dluhu sednout do báně? Já ne a víte že předlužení je trestný čin?
krásný den přeji, nepíši nikdy do diskuzí jen nikterak mlčky čtu-a někdy se nestačím divit!
Ale přesto chci reagovat, na váš názor, ano předlužení je trestný čin, ale podívejte se na dnešní dobu!
Za dluhy se sice nezavírá, nikterak nelze to ani prokázat, ale jsou lidé kteří se dostanou do těžce životní situace, a lze usoudit že za situaci dnešní doby zcela bezpochybně může stát! Kolik lidí je nezaměstnaných? Kolik lidí živí rodiny? Uvědomil jste si někdy že s podpory od státu nemůžete uživit rodinu? V dnešní době pokud nemáte bohaté rodiče, nemáte sčeho žít! Stát se nepostará o to aby se zde žilo! Ale kradlo! A a ni se nedivím, ! Lidé si berou půjčky převážně pod tlakem životní situace! Né s přepychu! Až se dostanete do situace, kdy budete mít v peněžence -, , snad jen čtyřlístek pro štěstí! "tak pochopíte že vám nezbívá nic než si půjčit! A pokud raději své děti necháte trpět hlady tak gratuluji jste opravdovým vzorem! Je to jen čistě můj názor
Dobrý den Paní Lenko.
Situace je asi taková pokud si půjčíte peníze na základě smlouvy,tak máte stanoven kalendář se splátkami pokud tento kalendář nedodržíte dostáváte pokuty vyplívající ze smlouvy.Takže má rada zní a je jen jediná pravdivá-doplatte dlužné splátky a platte podle splátkového kalendáře a žádné problémy mít nebudete.pokud jste bez práce musíte doplatit dlužné splátky a zažádat o odklad který vám společnost schválí.
Reakce na odpověd janinka2
Milá Paní či slečno je vidět že jste asi uplně mimo.Nadáváte tady proficreditu do hajzlů a že jsou lichváři a obíraj slušné lidi.
Tak za 1.-99%klientů si jdou půjčit k proficreditu či jené neb.instituci z důvodů že mají problémy v bance to znamená že nesplácejí už úvěr či kreditku bance-to podle mne nejsou slušní lidé.
Za 2 Proficredit i ostatní neb.instituce se živí půjčováním penez a věřte mi že vymáhání dlužných splátek není ani pro tyto instituce dobré.(musejí čekat na své peníze s kterými počítají aby mohly dál půjčovat)
A za 3-kdyby nebankovní společnosti skončily jak vy píšete že by to tak mělo být,tak kvůly Vám by spousta domácností skončila na dlažbě,neměly by si totiž kde půjčit at už na kauci na byt,nebo doplatek na plyn elektřinu apod.
Takže raděj mlčte nebo by se vaší odpovědi mohl někdo chytnout a za toho hajzla a lichváře by na Vás třeba někdo mohl podat trestní oznámení za pošpinění obchodního jména!
Reakce na odpověď "pravda"
1) není pravda, že 99% klientů mají problémy v bance (kde jste tohle sebral), je to o tom, že pokud někdo nemá jak doložit příjem, což je člověk pobírající např. mateřskou, soc. dávky či má prac. smlouvu na dobu určitou, tak v bankách se s ním nebaví a nepůjčí jim
2) jak jsem vyčetla tuším z obchod. podmínek nebo z čeho, dle splátek klienta se odvíjí příjem člověka, který s nim úvěr. smlouvu podepíše, navíc pro PROFICREDIT pracuje mnoho externích zaměstnanců (na živnost. list), kteří používají na lidi praktiky skoro jako vymahačcské gangy ruské mafie-proč se tito lidé neprokáží, když zazvoní jakoukoliv vizitkou se jménem a kdo jsou?
3) jsem pro všemi 10, aby tyhle společnosti, které lákají lidi ve fin. tísni a hřeší na jejich "neštěstí", aby byly zrušeny, rozčiluje mě, když člověk otevře leták "TIP TÝDNE" (kaufland a tam na jedné straně je i 20-30 takových nabídek typu "nepůjčí vám v bance-půjčíme všem-důchodcům, nezaměstnaným, matkám na mateřské apod."
Ano stane se člověku se pokazí lednička, na novou nemá a v bance mu z výše uvedených důvodů nepůjčí, bez ledničky rodina být nemůže, není to o tom těžit na neštěstí druhých a že tam úroky, které jsou lichvářské jsou, o tom polemizovat nemusíme, tohle není o půjčce, ale opravdu o lichvě a jsem šokována, jak tohle (není to jen o PROFIKREDITU, ale i ostatní jim podobné) mohlo být povoleno.
Jo a trestní oznámení za pošpinění obchodního jména a co ti lidé, co k nim v noci chodí vymahači nebo se ráno vzbudí a kde všude na vchodě, ve vchodě a pod. jsou vylepeny plakátky o dluhu, tam je porušena listina práv a svobod viz:
a tady pro všechny koho "navštíví" vymahači :
Vy například tvrdíte: 1) není pravda, že 99% klientů mají problémy v bance (kde jste tohle sebral), je to o tom, že pokud někdo nemá jak doložit příjem, což je člověk pobírající např. mateřskou, soc. dávky či má prac. smlouvu na dobu určitou, tak v bankách se s ním nebaví a nepůjčí jim.
U Profi Creditu také musí žadatel doložit pravidelný příjem, zaměstnání, důchod apod., jako v bance. Pouze podmínky nejsou tak tvrdé, tedy i když měl někdy potíže se splácením, tedy není z hlediska banky bonitní a tedy není slušný člověk, Profi Credit mu omezenou částku ještě půjčí. Na mateřské, nezaměstaný, soc dávky apod., nemají šanci ani náhodou.
Haha,to,že jsem někde z internetové kavárny užívané denně stovkami uživatelů napsala svobodný názor na veřejnou diskuzi sprosté slovo o někom není špinění obchodního jména! Já jsem znalá práva a tohle je nesmysl hahahah! Tady si může říkat kdo chce co chce a žádnej nějakej s tím nic nenadělá.To neberte jako nějaký výsměch,ale pouhou skutečnost.Jinak Proficredit opravdu přehání své vymahačské praktiky.Jako zvonit někomu ve dvě v noci před barákem a řvát na něj do okna,že si ho najdou,že jim dluží a ať zaplatí nebo ho zničej...tak to je teda silný kafe! A to není jedinej případ! Slyšela jsem,že jedné starší paní prej prohodili oknem dlažební kostku a na celé vesnici byly plakáty s jejím jménem a také tam bylo napsáno RODINA XY...Bylo tam,že dluží spol. ProfiCredit a že má zaplatit,jinak přijde exekutor atd...To je otřes. Jako kdyby mě někdo dlužil prachy,tak se budu taky snažit to z něj dostat,ale rozhodně ne způsobem,jakým to provádí ProfiCredit! Sbohem
Co to placate? STEJNE JAKO VY SI LEPITE TY VASE POLEPY V DOME, KDE UBOHY DLUZNIK ANI NEBYDLI, SPINITE JMENA RODINNYCH PRISLUSNIKU A DOKONCE NA NE VYVYJITE NATLAK , TREBAZE KROME JMENA S DANOU VECI NEMAJI PRANIC SPOLECNEHO, NEMUZETE SE DIVIT, ZE VAS NEKDO NAZYVA MAFIANY, VYDERACI A HOVADY. sTEJNE TAK NA TO MAJI PRAVO LIDI, NENI TO SICE UZAKONENO, ALE JAK VY RIKATE, ZAKAZANO TAKY NE, TAK ZE JAKA PAK POLICIE, SOUDY A PODOBNE. JAK NAPRIKLAD VYSVETLITE FAKT, ZE NEKDO NA VASI CENTRALU ZASLE DOPORUCENY DOPIS S OZNAMENIM O ZMENE KONTAKTNI ADRESY, MIMOCHODEM DO NEJ PRILOZI DALSI 3 PAPIRY, NA KTERYCH JE STIZNOST NA NEETICKY POSTUP UVER.PORADCU A CO CERT NECHCE, JEDINY PAPIR KTERY JE V SLOZCE KLIENTA ZAZNAMENAN JE ONA ZMENA ADRESY, KDE SE PODELA TA STIZNOST, JAK JE MOZNE ZE SPOLECNOST KTERA SI ZAKLADA NA SLUSNEM JEDNANI STOPI STIZNOST, BA SE ANI NEOBTEZUJE ODEPSAT...JSTE SMESNY, ALE DLOUHO UZ VAM PSENKA NEPOKVETE. PANA RIDICIHO BEZTAK ZAVROU ZA DANOVE PODVODY A TU VASI LICHVU NAKONEC TAKY VYKOPNOU.
Vážený pane, úroveň vašeho příspěvku sice příliš nenasvědčuje tomu, že to napsal slušný člověk, ale pokusím se vám slušně odpovědět.
Do klientských karet se zapisují do poznámek jen podstatné skutečnosti. Pokud jste si neoprávněně stěžoval na postup vašeho úvěrového pracovníka a firma vyhodnotila vaši stížnost jako neoprávněnou, není důvod obsah nedůvodné stížnosti zapisovat do karty klienta. Proto se tam zapisuje jen podstatná změna, ve vašem případě jen změna bydliště.
Co se týče poznámky o majiteli firmy, zřejmě podléháte bulvárnímu zpravodajství televize Nova. Zpráva, podle níž by měla mít firma nějaké problémy s daněmi, se nezakládán na pravdě a hned druhého dne byla tato zpráva spolehlivě vyvrácena a dementována. Proto se raději nepodílejte na šíření nepravdivé zprávy, protože se tím dopouštíte trestného činu pomluvy.
Jak tedy vysvetlite to, ze mi na stiznost ani neodpovedeli...a o tom, zd se oni poradco-mafiano-vyderaci dopustili trestneho cinu, ci nikoli bude rozhodovat povereny pracovnik policejniho prezidia (veskere podklady vcetne zprav , ktere mi chodily na mobil jsou zadokumentovany) Zajimalo by mne zda-li taky tohle trapne ospravedlnovani nekalych praktik teto spolecnosti, resp.jejich zmocnenych cinitelu patri k naplni prace. Nebo by jjste snad dostalli sankce, jako je tomu v pripade, kdyz vas klient nezaplati splatku?
Pokud vím, tak Profi Credit odpovídá jen na důvodné a opodstatněné stížnosti. Pokud stížnost nemá hlavu ani patu a je napsána na úrovni vašeho příspěvku, nedivím se, že ji vhodili do koše. O tom, jestli byl spáchán nějaký trestný čin, ať rozhodnou třebas na policejním presidiu, ale mohu vám stoprocentně zaručit, že vaše oznámení policie odloží a nebude jej řešit, jelikož Profi Credit má vše právně pod kontrolou a vše je smluvně a právně ošetřeno.Takže silně úpochybuji, že vám pomůže policejní presidium. Jsem klientme Profi Creditu, mám u nich již třetí úvěr a vždy jsem byl maximálně spokojen. Penále za nesplácení má ve smlouvě každá banka a každá nebankovní společnost a pokud se dostanete do problému se splácením, vždey se dá domluvit. Až vám začnou chodit upomínky a na dveře klepat exekutor, potom vám nepomůže ani tato poradna, ani policie.
reakce na anny:Ano máte pravdu že pro proficredit pracují externysté na žvl a co se týče vylepení klient na vchodu či domě to naprosto schvaluji-vemte si že takovému klientovi několikrát po sobě voláte a on vám nebere tel nebo neustále slibuje že zaplatí a samozřejmně nezaplatí tak se jde vylepit ale tím proficredit neporušuje zákony nikde se neuvádí kolik klient dluží píše se pouze jméno a příjmení a jak jinak mu to chcete oznámit když svámi nekomunikuje.a věřte že spousta dlužníků si za své problémi můžou sami. Nepatrné procento se do problémů dostane omylem ale většina těch lidí jsou stracení.
A lichvářský úrok nechte toho běžte si půjčit do banky nebudu tady jmenovat do které ale i v bance vám na hotovostním úvěru dají urok 22% tak jaká pak lichva.navíc jediný proficredit klientum dopředu řekne kolik si půjčí kolik budou splácet a kolik přeplatí na jak dlouhou dobu a každý snad máme svůj rozum to že má někdo velké oči zato přece nemůžete odsuzovat proficredit.
Nezlobte se na mne ale připadá mi ubohé zastávat se lidí kteří neplatí,tak si neměli půjčovat když na to nemaj to je jednoduché nevím co takoví lidé čekají že si půjčí a nebudou muset splácet je to podobný případ jako nedávno stěmi exekutori co braly soc.dávky přímo na uřadě já sem pro proč by jim měly něco nechat. když já nezaplatím blbých 500 za dan tak mi fin.dá do dvou měsícu ihned exekuci a vemou mi to z toho co mám tak proč né sockám.
reakce na pravda: není to o tom, zastávat se neplatičů, to v žádném případě. Každý ví, sám nejlíp "jak hluboko má do kapsy a nemůže si dovolit ukrojit větší krajíc než sní". Ale je více než podlé, když uzavře úvěr konkrétně u PROFIKREDITu dospělá dcera či syn a na vylepeném plakátku je vypsáno ne jméno jedince, který úvěr uzavřel, ale je tam napsáno, pod hlavičkou -EXEKUTORSKÝ ÚŘAD" jak si toto může někdo dovolit, já si taky na PC nemůžu vytisknout papír a napsat tam "POLICIE ČR" a vylepit ho někde, taktéž tam bylo uvedeno RODINA XY -na žádné úvěrové smlouvě nefiguruje rodina, ale jedinec, pod r.č. a částka na těch vylepených papírech taky uvedena byla. Navíc, pokud v rodině bydlí více dospělých, jak to vypadá. A to, že dluží jedinec, vrhá špatné světo na celou rodinu, která za jeho jednání nemůže. Myslím, že nikdo z rodiny za dospělou dceru-syna, bratra-sestru jeho pohledávku platit nebude, je dospělý, plnoletý, svéprávný člověk, navíc o jeho pohledávkách mnohdy nemají ani potuchy, jen jsou ráno v šoku, když vidí v okolí "výzdobu". Tak proč "ponižovat a deptat" zbytek rodiny. Navíc, jsou případy, kdy jedinec, který má dluh třeba už na adrese nebydlí, vím, měl by jakékoliv změny hlásit , aby byly v úvěr. smlouvě aktualizovány, jak zaměstnání, tak i tel. číslo, ale myslím si, že takovými ponižujícími výlepkami se toho stejně nedocílí. Pokud platit nebude chtít, tak platit nebude, ať má úvěr, kdekoliv. Jak píšete, že se píše jméno a příjmení jedince, tak to není pravda, opravdu bylo napsáno RODINA. Ať se na takové plakátky vylepí pan (paní (XY, nar. (jen rok), aby bylo každému jasné pokud jsou v rodině např. otec a syn (případně matka a dcera stejného jména). Je mnoho rodin, kterých se taková věc buď týkala nebo týká, ale každý právník vám řekne-neplaťte za (dceru-syna), zaplatíte jednou a budete platit pořád, každý, kdo si úmyslně nadělá dluhy a NECHCE (ne že nemůže), myslím, že vždy pokud přijde klient a férově se kdekoliv, ať je to spořka či jiná banka, domluví, " ke dnešnímu dni nemůžu zaplatit, zaplatím o týden později" a opravdu zaplatí, je to o něčem jiném a myslím, že tohle každý pochopí a ne, že řekne zaplatím 20., pak že 25., pak nezvedá tel. a doslova si dělá blázny. Lze taky tolerovat a myslím, že ve většině peněž. ústavů tolerují 3-5 denní skluzy ve splátce (přijde později na účet výplata, převod trvá déle, klient namá trv. příkaz a není doma).
Dobrý den. Zhruba půl roku pracuji u společnosti Profi Credit jako úvěrový poradce a ještě než mě budete chtít ukamenovat, přečtěte si moje vyjádření k dané diskuzi. Děkuji. VŠICHNI, kteří si chtějí půjčit, přicházejí přeci dobrovolně a z vlastní vůle, vědí, kolik peněz berou a jestli mají na to, aby si půjčili, respektive řádně spláceli. Společnost od letošního ledna zpřísnila podmínky schvalování všech úvěrů, a to jedině z toho důvodu, aby půjčku nedostali ti, kteří na to nemají. Konkrétně to vypadá tak, že např. během měsíce března jsem já sepsala 22 žádostí a byla schválena pouze 1! Taky se zjistilo, že dvou případech bylo zfalšováno potvrzení příjmů. Banka by tohle rozhodně jen tak nepřešla - jedná se prokazatelně o podvod, nemyslíte? V praxi se setkávám s tím, že minimálně 9 klientů z 10ti mi při schůzce do očí lže o své finanční situaci a o svých závazcích, které už má. Když pak úvěr nedostanou, příjdou a najednou si vzpomínají, že mají exekuci na plat nebo na byt atp. a ještě mi vynadají, že další půjčku nedostali. Tohle všechno píšu proto, abych uvedla trochu na pravou míru hlášky o tom, jací jsme lichváři a podvodníci. Děkuji za pozornost.
Myslím že lichváři a podvodnníci jste -. Manžel si bral taky úvěr u proficreditu a zamlčovali nějaké skutečnosti, které byly malinkatým písmem ve smlouvě, že si na to člověk pomalu musel brát lupu.
Díky bohu měli jsme možnost tento úvěr předčasně splatit - z toho poplatek 3000 kč a vrátily uplně směšnou částku (no co stejně nám spadla kámen ze srdce že jsme se toho zbavily). Nechápu proč se ihned pz proficreditu ozvali jestli manžel nechce další půjčku - proč myslítě že jsme to spláceli dřív, abysmw e šli do toho znovu.
Známá si také brala tento úvěr, žadala o nějakou částku, strhli poplatek a zůstalo jí něco přes polovinu.
Bez komentáře... Předčasné splacení je bez poplatku a u té Vaší známé jsem to dost dobře nepochopila. Klient si zažádá např. o 20 tisíc a pokud je žádost schválená dostane 20 tisíc - BEZ POPLATKU.
Tak to co říkáte,je naprostá blbost.Pokud si u nich vezmete půjčku,ihned si strhnou veškeré úroky,takže vy si chcete půjčit 20000,na účet dostanete 20000,ale dluh u firmy je 37000! A hádejte se se mnou,jak chcete. A navíc vás nikdo neupozorní na tzv. automatický revolving,tzn.po půlce doby splácení vám sami od sebe pošlou dalších +-20000,a chtějí opět 37000 (plus minus). Musíte být orientován v té jejich smlouvě,vzít si tu lupu a poctivě ty jejich podmínky přelouskat...Jak můžou někomu nutit něco,oč nemá zájem? Ten,kdo tomu nerozumí,splácí a čeká,až to bude mít z krku,a v tom bum,další nevyžádaná půjčka,a v telefonu vám paní mile oznámí,že jsem to přece dobrovolně podepsala a není povinností toho dealera mě na revolving upozorňovat...Co k tomu dodat?
Lucko v tomhle Vám dávám za pravdu. Je jasné že úvěrový poraci se budou proficreditu zastávat, že ano_
Na tu zmínku o revolvingu ve smlouvěby si opravdu musel člověk vzít lupu. Manžel byl taky velmi překvapen, když mu došlo n a účet 20000 Kč od proficreditu. Bohužel vrátit jim to nešlo, ani když je okamžitě kontaktoval. Takže chtě nechtě jsme museli splácet. Naštěstí jsme měli možnost to splatit předčasně a zrušili jsme i ten revolving.
proficredit nikdy více.
Blbost je to co píšete Vy! Když chtěl manžel předčasně splatit půjčku musel zaplatit 3000Kč. To mi nikdo nevymluví.
Známá si brala půjčku nevím už přesně kolik (cca 12000 kč) a z toho si něco ztrhli, takže nedostala celou částku. U manžela to bylo to smá (šlo o několi set korun.)
Ten poplatek za předčasné splacení je naprostý nesmysl. Dělám u Proficreditu osm let, mám tisíce klientů a žádný z nich nikdy neplatil žádný poplatek za předčasné splacení. Jedině že by si ten "poplatek" vybral nějaký nepoctivý obchodník do vlastní kapsy. Ale v tom případě jste měli okamžitě kontaktovat centrálu, protože pracovníci Profi Credit mají přísný zákaz vybírat jakékolim poplatky od klientů. Pokud byste prokázali, že od vás poplatek opravdu převzal, firma by mu dala výpověď pro porušení smlouvy.
Jak si mohli něco strhnout z částky, kterou jste si u Profi Creditu půjčili? Pokud vám peníze poslala firma na váš bankovní účet (jiný způsob ani nelze uplatnit), tak vám z půjčené částky přece nemůže po cestě k vám nikdo nic strhnout. Máte zřejmě nepodložené a hlavně silně zkreslené informace typu "jedna paní povídala"
Dobře tak nestrhli, ale poslali méně. Nevím přesně kolik si známá brala tak dám příklad. Brala si půjčku 8000 a na účet jí došlo méně, ale splácet musí těch 8000
Tak to se mi jeví jako nesprávná interpretace. Je jasné že něco jsou úroky a tak když tedy dostala půjčku 8000, tak nakonec zaplatí určitě víc než těch 8000. Je nesmysl, že by si někdo něco z těch peněz strhnul. Podle té částky to asi nebyl Profi Credit, PROTOŽE TAK MALÉ ČÁSTKY PROFI CREDIT NEPŮJČUJE. Vždy je to nejméně 10 000, a těch 10 000 dostane klient celých, nic si nikdo nestrhává. Ale někdy se stane, že klient si požádá například o 100 000, ale najdoun jej v registru nepůlatičů a tak mu nedají půjčku 100 000, ale třeba jen 20 000. Ale splácí potom 20 000 a k tomu úroky, ane těch 100 000, o které žádal. Vaše známá si to asi popletla, Žádala víc, ale protože je v registru, dostala méně a splácí tu menší částku s úroky, takže nakonec to možná dohromady dělá tu částku, o kterou žádala a kterou nedostala kvůli registru. Já jsem si hned myslel, že je to nějak zmatené, že to vypadá na "jedna paní povídala" a ono to tak asi bude.
Ne ne, tak to není. Máte pravdu, žádala že žádala více (cca 15 tis) a to jí opravdu nedali. Smlouvu měla na 8000 tis ale na účet jí přišlo jen 6tis. Kde jsou ty 2tis kč?
u této společnosti jsem pracovala. Profi credit si na neplatiče dává pozor, ale nesmí vyhrožovat a zastrašovat. Pokud jste neschopna splácet a nebo se opozdíte se splátkou tak vám musí navrhnout jiný termín nebo se s váma dohodne na splátkách které budou nižší a budete je platit jemu s tím, že vám dá potvrzení o tom kolik jste mu dala a on to zaeviduje v počítači. Ale tento muž se tímto nechce zabývat a chce mít čistý štít a to je špatně. Jsou tam náhradní řešení. musel vám tam zaškrtnout jestli máte nárok na odložení splátky na dvě máte určitě, ale bohužel o ty dvě zplátky vám to navíší. Pokud nejste v neschopnosti a chtěla by jste to říct, že ano nedělejte to ověřuje se to. vymahači jsou na posledním místě a to až když pohledávku prodají, ale to se dělá až v případě opravdu stracených případech. Zkusím vám sehnat číslo na vedoucí proficreditu a řekněte jí to co se vám stalo. Poradí vám není to špatná paní. Korejtková 723 210 305
Dobrý den,
přečetla jsem si všechny příspěvky, mám také půjčku u Profi creditu (dříve Profireal ) už 4 roky, jelikož mi půjčku srážejí ze mzdy je vše v pořádku. V lednu jsme si chtěli vzít hypotéku a oblastní manažerka Profi creditu ( nedělá jen Profi Credit ) k nám poslala její kolegyni, která pochopitelně do dnešního dne nic nevyřídila ba naopak ještě víc zadlužila. Manželovi zařídila půjčku u Profi creditu takovým způsobem, že udala do smlouvy, že spolu nežijeme, protože bych musela doložit příjem i já, jako spoludlužník. Prý, až se vyřídí hypotéka, tak to vyplatíme, ale ... Napsala jsem stížnost oblastní manažerce koho nám poslala, že to trvá dlouho a že nemáme na zaplacení splátky u Profi Creditu (ona odepsala, že se na to podívá a sjedná nápravu) do dnešního dne se neozvala. Volala jsem i té pani Korejtkové, co s tím máme dělat, ta nás odkázala na pana Černého. Manželovi začali vyhrožovat, také mu přišla udajná plachta, že je dlužník do schránky na kterou jsem hned reagovala a volala na oddělění pohledávek, kde jsem vše řekla, jak to vzniklo a dohodli jsme se na splátce na kterou jsme si půjčili a zaplatili přímo v bance na jejich účet. Údajně nějaký pan Černý, řekl manželovi, že mu ze života udělá peklo a následovali sms, telefonáty, výhružné dopisy a dopisy zaměstnavateli. Také manželovi přišel dopis, když nebude komunikovat a nezaplatí i o odkladu splátek, tak naúčtují 50% penále. Tak z půjčených 40 tisíc to vypočítali na 278 tisíc ( to je lichva ) a manžel má kontaktovat oblastní manažerku, kterou jsem kontaktovala jako první. Nevím na koho se máme už obrátit - tam si každý dělá co chce a nikdo o ničem neví. Ve smlouvě ani není, že Vám budou při nezaplacení účtovat takové penále je to jen na společnosti kolik si vymyslí, ale nikdo Vám nepomůže. S bankou se dohodnete na nižších splátkách, ale s Profi Creditem! Každý si v této republice dělá co chce, korupce a podvody tady mají zelenou a nikdo podvedeným nepomůže. ( dubai, euromakléř, edbusy...) Nikdy jsme nebyli neplatiči, ale přijdete o zaměstnání ( prostě zavřou podnik, dluží Vám mzdu, jdete na neschopnost 3 měsíce čekáte na peníze, jako známá - od ledna dostala až teď v květnu první nemocenskou ) to je prostě vše v pořádku, ale bohužel jste okamžitě neplatič a v registru a nikoho to nezajímá- nemáte nikde odvolání, prostě musíte platit, platit, nebo musíte mít našetřený peníze, aby jste měli na zaplacení všech pohledávek. Je to děs, co tady děje, ale mi jsme malý páni.
Pokud vím, tak ve smlouvě je přesně stanoveno, kolik dělá penále při nesplácení anebo při žalobě. Když k tomu připočítáte náklady právního zastoupení, náklady exekutora, které jdou častokrát i do stovek tisíc (počítá si i 30 000 Kč za jednu návštěvu u vás), tak se k takové částce jako uvádíte snadno dostanete. Rada je jediná. Pokud nemůžete splácet, snažte se co nejdříve domluvit na odkladu splátek, pokud vím, tak Profi Credit vychází klientům vstříc. Měl jsem u profi Creditu již tři úvěry a vždy jsem byl maximálně spokojen. Půjčují velmi rychle a pokud se s ními vždy domluvíte a neděláte "mrtvého brouka", budete vždy spokojen.
Vážená paní, to není lichva, pokud věřitel požádá soud o vrácení částky kterou jste si půjčili a náklady na vymožení částky se vyšplhají do statisíců. Zkuste neuhradit plynárně, elektrárně a pod. a uvidíte, kolik vás bude stát vymáhání vašeho dluhu. Neuhradíte pokutu městským strážníkům 100 Kč anebo neuhradíte poplatek za popelnici a přijde vám za nějaký čas složenka na deset tisíc Kč i více. Takto se chovají k neplatičům všechny firmy. Vymáhání dluhů je drahé a náklady se vždy naúčtují dlužníkovi.
Zdravim Vás jestli jeste potřebujete poradit tak se ozvěte jsem též zaměstnanec proficreditu,, pokud nebudete splácet tak Vám udělají exekuci na plat nezapomente že se podepisuje směnka s tím doktorem Vám chtěl poradit neboť máte narok o tři měsíce odložit splátky a to bez poplatku a pokračujete normalně jak předtím, někteří obchodáci jsou srandisti ale firma to stějně z Vás dostane at je to jakakoliv spol- Katerinagutova@seznam.cz
Vážená paní Lenko, četl jsem si Váš příspěvek a rovnou předesílám, že rozhodně neschvaluji nějaké vyhrožování a pod a kromě toho silně pochybuji, že k tomuto došlo v takové míře jak popisujete.
Přikláním se k variantě, že jako je dnes již trendem, lidé se snaží zapojovat svoji fantazii, případně rady dalších vychytrálků, aby se vyhli splácení svých závazků a přesunout věc na trestní oznámení, čímž se snaží vyhnout placení. Pak není divu, že policie nemá pro řešení takových pitomostí čas na závažné věci.
Žádná společnost si nemůže dovolit takové jednání, to by velmi rychle skončila. Věřím ale tomu, že Vám mohli vylepit nějaké upozornění a také pohrozit návštěvou v zaměstnání, což může být pro Vás nepříjemné. Kdyby měli více takových nezodpovědných dlužníků, vychytrálků, nebo podvodníků, asi by to mohli všechny banky i podnikatelé rovnou zabalit. Když to ale trochu přifouknete, určitě po tom skočí i nějaký novinář a zaměstnáte další lidi a senzace chtivé přitroublé čtenáře. Vždy jsou však na věc dva pohledy a ten druhý zde ještě nikdo nezmínil. Místo toho je z Vás téměř mučednice.
Fakt je ten, že závazky se mají splácet a nebo to nějak řešit. Pochybuji, že by někdo odmítl částečnou úhradu, jak uvádíte. Číslo účtu znáte. Na nějaké poradny se můžete také vykašlat. Ty to za Vás nezaplatí a rady jako, že je třeba se věřiteli nevyhýbat, navrhnout řešení, požádat o odklad, případně hradit alespoň částečně atd, snad žádný inteligentní člověk nepotřebuje, přesto se tímto zabývá řada příspěvkových organizací a pěkně v klídku si z toho žijou. Jestli nemáte co na práci, můžete si s nimi o tom dlouze povídat. Možná Vás také pošlou na policii a celé martirium zaplatí všichni daňoví poplatníci. Dluh však i nadále zůstane dluhem.
No, ale vy jste nechtěla asi kritiku, ale radu. Je velmi jednoduchá a prostá. Snažte se požádat o odklad, nabídněte alespoň něco. Například splácení úroků po dobu 3 měsíců, než se nadechnete a zkonsolidujete, aby byla vydět snaha a neřadili Vás mezi podvodníky. Udělejte to písemně a žádejte písemné vyjádření v co nejkratší době. Kdyby nereagovali, tak jak jsem již zmínil, věřitel je povinen přijmout i částečné plnění závazku. Na to vážně nepotřebujete nějaké povolení a u případného sporu o výši penále a pod, budete mít alespoň alibi, že jste se chtěla dohodnout.
No a pro ostatní? Nepůjčujte si, když na to nemáte, nebo když už si půjčujte, tak pouze do výše Vašeho majetku. Pokud náhodou příjdete o práci, přítele a pod. zůstane vám sice nula, ale je lepší spát na matračce a v klidu, než ... Dříve, nebo později Vás to stejně doběhne a včetně penále a nákladu řízení zaplatíte mnohem více a ty peníze, nebo požitky za to pak vážně nestojí.
dobrý den paní Lenko,
omlouvám se za úpřímnost, ale bohužel jste si měla raději půjčit od banky, firmy, které půjčují peníze, se ne vždy chovají korektně a chtěla bych Vás upozornit na jejich postup, s kterým jste mimochodem souhlasila v podmínkách, které jste podepsala, když jste si půjčku brala, pokud nebudete splácet jsou oprávněni Vám navýšit částku o 50% z nominální hodnoty půjčky, opravdu pozor na to, pokud to jde raději si půjčete a splátku uhraďte, protože pokud nezaplatíte opravdu Vám navýší tuto částku o 50%. Znám tuto firmu sice né v souvislosti s půjčováním, ale spíše vymáháním.
S pozdravem
Pokud již člověk má zpožděné platby, tak psaní dopisů s návrhy nižších splátek či odkladu nikam nevedou. Smysl to má pouze pokud klient prokáže dlouhodobou pracovní neschopnost (min.3 měsíce) nebo pokud přišel o zaměstnání (doloží ukončení pracovního poměru nebo potvrzení z úřadu práce). Další půjčku na splácení dluhu ji společnost, u které dluží nabízet nebude. A rozhodně nenalétněte oddlužovacím společnostem jako jsou např. Asterie, Stavikon, Abivie, Finea Invest, Harriet, No Stress atd... To je šlápnutí vedle. Tyto společnosti za Vás sice budou posílat splátky, ale ne v plné výši a to ničemu nepomůže. Pokud splátka nebude uhrazena celá, je brána jako dlužná, a to může následně vést k žalobě a poté k exekuci. Takže ve finále budete na to samém a ještě k tomu z vás budou tahat peníze ty tzv. "oddlužovací společnosti". Dostat se do téhle situace je lehké, ale dostat se z ní je velmi obtížné..
Dobrý den, tak to je docela mazec, jelikož mám s nima také zkušenosti, mohu jen říct, zbavit se totohto povlu co nejdříve! Tohle je nejhorší nebankovní společnost, je to jeden veliký HNUS a jsou to parchanti. Zaplaťte si to co nejdříve, nějakým úvěrem ať od toho máte pokoj, jinak se jich nikdy nezbavíte. Já mám u nich také půjčku, neplatila jsem nějaké dva měsíce, jelikož mi byl nabídnut odklad, který mi nebyl schválen a přišel mi na jinou adresu, měla jsem tam zůstatek pouhých cca 35 tisíc korun a udělalo mi to 71 tisíc, stačí Vám? te´d jsem také ve finanční krizi, tudíž jsem jim už další dva měsíce nezaplatila, tak jsem docela zvědavá, co mě od těch bestií čeká. Vylepování Exekuce už mám také za sebou, musím se jim smát, jsou to ubožáci, co dokáží s lidmi udělat, hnus fialovej, fakt. KOMU MOHU PORADIT? VYVARUJTE SE TÉTO SPOLEČNOSTI? NEBO UŽ SE JICH V ŽIVOT2 NEZBAVÍTE! Andrea
Povl jste hlavně vy, protože jste si vzala úvěr a nesplácíte. Ty smluvní pokuty jsou hlavně kvůli vám a podobným vyčuránkům. Pokud si požádáte o odklad a ten odklad vám není schválen (zřejmě jste nedoložila pádný důvod pro odkla), tak musíte splácet. Tím, že ani po žaůlobě nesplácíte, si jen přiděláváte další problémy a budete to mít ještě daleko dražší. Exekutor si počítá náklady 30 000 Kč za jeden výjezd k vám a to vám připočítá k vašemu dluhu. S takovou za chvíli budete dlužit milion a budete se divit za co. Novináři ani TV NOVA vám nepomůže. Najděte si brigádu, další zaměstnání apod. a plaťte dluhy. To je jediné, co vás může zachránit.
Milá lenko, doporučuji platit, pokud nebude zbyti, pak zajistete (pomoci diktafonu, nebo telefonu - zvuk a v lepsim pripade obraz!)
kazdou navstevu, telefonat, setkani s temi prasaty. Radi a velmi casto zachazeji do extremu a tak je dost pravdepodobne, ze provedou, nebo reknou neco, co je nezakonne. s dukazy pote na PČR , bez nich tam ani nechodte...
Dobrý den, všem! Upřímně říkám, že jako manažer společnosti PROFI CREDIT, jsem nad celou touto diskuzí upřímně pobavil! Ano, bylo tu, paní Lenko, pár dobrých rad, které by jste si měla vzít za své, ale to ostatní!? :D Jeden neplatič vedle druhého, a že jich tu bylo
Je to neuvěřitelné, kam tento svět spěje. Proč si Češi myslí, že se bude vše točit jen kolem nich? Někdo porušuje zákony a ještě se tomu podivuje, nadává a obrací se tam, kdo by ho měl nakonec potrestat?! Je to celé k smíchu... Nebo k pláči?
Cetla jsem vas prispevek.Jste zastupce Proficreditu a nerikate lidem pravdu.Proc se napriznate ze je na vasi spolecnost vyhlasen konkurz nebo insolvencni zakon nebo neco takoveho.Proto se snazite z lidi vytriskat penize za kazdou cenu.I za cenu ze prijdou o strechu nad hlavou,hlavne ze si namastite kapsy,nez vas pozaviraji i stim vasim slavnym sefem. Bohuzel take jem klientem te vasi lichvarske spolecnost.Komu zvas jde tech 78,54 RPSN?A VAM VSEM OSTATNIM! Pravnik mi poradil,at podam trestni oznameni na neznameho pachatele.Mam s nima take jiste problemy.Kdyz nas bude vic tak je aspon znicime.
Vážená paní. Pletete si pojmy. Na Proficredit není vyhlášen žádný konkurs ani nic podpobného. Jen si nějaký pomatenec vymyslel pohledávku, kterou mu podle něj Profi Credit dluží a podal k soudu návrh, který ovšem ničím nedoložil a soud jej bude muset zamítnout. Takové návrhy se podávají často a obvykle jsou soudem odmítnuty nebo zamítnuty. Takže nic světoborného. Na Tesco takový návrh podává každou chvíli někdo, komu neproplatí v termínu fakturu za zboží a nikdo se nad tím ani nepozastaví. Takže se uklidněte, nic takového se u Profi Creditu něděje.
Ajajaj, vezmete si půjčku a pak tohle? Když jste k nim šla pro pomoc a oni Vám ji dali, jak Vám bylo? Cítila jste také takový vztek? Asi ne, viďte. Osobně jsem proti všem půjčkám, ale ono to prostě v životě nějak nejde a pak si vybereme společnost, která nás na čas osvobodí z toho stresu. A pak už nám to nikdo neodpáře a tak se musí platit. Věřím tomu, že když se splácí, proč by Vás deptali? Holt záleží na tom, jak přistupujete ke svým povinnostem. Pokud byste měla společnost , která poskytuje půjčky, myslíte, že byste byla matka Tereza a dluhy byste odpouštěla? To už byste ale byla spíše mecenáš, který má v Kuvajtu ropný pole, nebo Warren Buffet, nebo pan Kellner. Ale i ti poskytnuté dary odečítají z daní. Suma sumárum nic není zadarmo.
já měl ten samý problém-do schránky mi chodily pořád dopisy a co 2.den mi volali-ale vždy jsem se s něma nakonec domluvil na termínu splatnosti a šlo to-dopisy a takové mi chodily i po domluvě ,ale pak mi bylo řečeno pracovnicí proficr. že je to systémem...Po 3 měsících jsem se konečně dostal ze skluzu splácení a a začal jsem platit pravidelně a nemám s něma žádné problémy-je pravda,že úroky jsou extrémně vysoké a taky mi to vadí,ale když vám jinde nepůjčí a když peníze OPRAVDU POTŘEBUJETE,tak musíte přivřít oči...
Je mi zle z toho jak se všichni zastávají chudáčků dlužníků. Proboha kde to žijeme, tihle lidé shrábli cizí peníze a zavázali se je za úplatu vrátit. Penízky si vybrali s účtu a už je dávno utratili. Doma mají novou plazmovku, počítač, nábytek, v létě si zajeli do Řecka Jo jo za cizí penízky se to žije a užívá jenže pak příjde den kdy má chudáček dlužník penízky vrátit a najednou je chudáček dlužník nezaměstnaný, nemocný a podobně. A když se podvedený a okradený věřitel o své peníze přihlásí tak ho začne pranýřovat na internetu v novinách a v televizi. Dlužníka ani nenapadne se omluvit věřiteli za škody, které věřiteli způsobil. Takže co s dlužníkem, já doporučuji zrušit zákon o osobním bankrotu, začít předlužené dlužníky zavírat do vězení, u těch co jsou odsouzeni do vězení pro dluhy bych zavedl povinnost pracovat. A jaká je skutečnost dlužníci veselé okrádají věřitele, nikdo je za nic nestíhá i když prokazatelně podvádějí. Nikdo je totiž nežaluje a víte proč? Prožože věřitel tím, že je dlužník v base nic nezíská dlužník nemá povinnost pracovat dluh mu navíc naroste o účet za vězení a věřitel se stejně svých peněz nikdy nedomůže. Až dlužník vyleze z vězění tak si to namíři rovnou na pracák vyřídí si dávky na které mu exekutor stejně nesáhne. Takže to shrnu tento stát nadržuje dlužníkům mezi nimiž je skryto 90% podvodníků a věřitel to je přece parchant co chtěl na chudáčkovi dlužníkovi nekřesťansky vydělat tak ať si pomůže sám.
Situace jako ze Švejka: Jo,Jo, to se nám to hoduje, když nám druhý půjčujou.
Ještě, že dlužníci nechodí do morovýho baráku nebo na frontu. To by nám banky, aj. zkrachovaly. Ale i s těmi dluhy si ban. ústavy dobře žijou. Jak to, že jim to nechybí? Stále si žijou dobře.
Ještě bych chtěla vědět, když tedy si věřitel stěžuje, že mu dlužník neplatí...PROČ MU PŮJČUJETE? Nenapadne Vás riziko? Musíte mít přeci nějaký záložní plán, jak peníze dostat zpět .To by se věřiteli stát nemělo, že by se dostal věřitel do slepé uličky. Na to také musejí být dva. Kdo dává a kdo bere. Pak tedy NEPLAČTE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.