Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postupovat při malé nehodě

Od: kina* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.Rád bych požádal o radu jak postupovat.Dnes ráno jsem na zasněžené silnici nedobrzdil a lehce jsem naboural do auta,které stálo předemnou.Bylo to malé auto se slovenskou poznávací značkou a vylezl řidič,který si zapsal moji spz a moje iniciály a mé telefoní číslo.Domluvili jsme se,že až se rozední,že se na to podívá a zavolá mi jestli je třeba něco sepisovat nebo né.Už když jsem odjížděl,tak jsem viděl,že má na zadním nárazníku prasklou nějakou lištu a tak jsem čekal,že budem muset událost sepsat.Nevím jak dál postupovat.Moje auto kterým jsem jel,je samozřejmě pojišťěné ale je psané na moji tchýňi.Já ale platím pojistku.Jeho auto je zase hlášeno na slovensku.Máme se zítra sejít a tak nevím přesně co vše mohu a nebo nemohu podepsat.Předpokládám,že do nějakého formuláře zapíšeme naše iniciály,jak se nehoda stala,že jsem viník atd.Samozřejmě dopíšeme,co vše bylo poškozené a oba dva to podepíšem.Ale co dál,budu nějak dále pokutován od policie,nebo pojišťovny? Musím já nehodu někam hlásit a přijdu o veškeré bonusy od pojišťovny?Mám pojistku u České podnikatelské pojišťovny.Bohužel jsem boural poprvé v životě a tak nevím co vše musím vyřídit.

Děkuji za rady a bohužel jsem nic nenafotil,protože byla tma.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

Vy jste mu podepsal,že je vina na Vaší straně?On si něco fotil?Pokud to bude za pár korun,tak se to přece dá vyřešit bez nějakého hlášení.Uvidíte s čím příjde..

krkovicka*
hodnocení

0x
Polud jste viník pak tedy ano,prijdete o bonusy.
Chyba byla že jste si to aspon nenafotil.Vy jste viděl jen prasklou lištu(mohla tam byt už dlouho) nebo naopak do zítřka muže byt obouchany celý zadek auta.
des*

Krkovicka má pravdu,okamžitě to nafoťte,sepište a pošlete i s fotkou svojí pojišťovně.Pokud je to cizí státní příslušník,měla u toho být policie,ikdyž je to z vašeho hlediska ptákovina.Nejspíš dostanete pokutu do 1000kč,za nedobrždění.Ale opravdu nevíte co se bude dít dále.

tomas11*
hodnocení

0x

/Bohužel jsem boural poprvé v životě / no to by jste snad raději boural častěji?*ee*?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]