Nejste přihlášen/a.
Kamarádka mi dnes říkala, že byla na policii podat vysvětlení k dopravní nehodě, kterou nezavinila, a když chtěla po policistovi jeden exemplář o své výpovědi, tedy jinými slovy, aby měla kopii toho co vypověděla, tak ji řekl, že barva je drahá, že chce za kopii 7 korun. On udělá ze zákona jen jednu stránku, kde budou podpisy a že ona na kopii nemá nárok, nebo ať zaplatí poplatek. Po zaplacení sice dostala kopii své výpovědi, ale nedostala na ni ani razítko a podpis policisty. Je to tak v pořádku, nebo opět policista zabodoval?
fidonete, nevím jak vy, ale já mám před sebou:
úřední záznam o podání vysvětlení, potvrzení o účasti o dopravní nehodě, vyrozumění o odložení...
vše zdarma a bez problému.
Já tam nebyl, ale dle mého přesvědčení a zkušeností by to mělo být přesně tak, jak píšete. Ono je to i logické v právním státě : Vše co podepisuji mám mít právo ( zdarma ) dostat jako tzv. druhý orginál toho co jsem podepsal ( smlouva, vysvětlení .. atd )
Já jsem jí říkal, že by si měla jít asi stěžovat, ale kam, že? Kdo na to bude mít nervy. Tu nehodu zavinil nějaký recidivista, tak se to řešilo na kriminálce. Bylo tam kromě nehody, neposkytnutí pomoci, najíždění na řidičku, po té co vystoupila, a ještě ujetí z místa činu. Je to zajímavé co si dnes policista může dovolit ...
"Je to tak v pořádku, nebo opět policista zabodoval?"
Ano, ano.
Pokud si to nechá někdo líbit, tak je to naprosto v pořádku.
no .. nechá líbit ... řekla mu, že chce zápis. On řekl že za 7 korun. Ona řekla : jak to .. on řekl, že barva je drahá ... měla snad volat na Policii? Pokud by z místnosti odešla, už by mohl být problém. Takže jak byste postupoval?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.