Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověd o nehodě za 7 korun

Od: fidonet* odpovědí: 8 změna:

Kamarádka mi dnes říkala, že byla na policii podat vysvětlení k dopravní nehodě, kterou nezavinila, a když chtěla po policistovi jeden exemplář o své výpovědi, tedy jinými slovy, aby měla kopii toho co vypověděla, tak ji řekl, že barva je drahá, že chce za kopii 7 korun. On udělá ze zákona jen jednu stránku, kde budou podpisy a že ona na kopii nemá nárok, nebo ať zaplatí poplatek. Po zaplacení sice dostala kopii své výpovědi, ale nedostala na ni ani razítko a podpis policisty. Je to tak v pořádku, nebo opět policista zabodoval?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

fidonete, nevím jak vy, ale já mám před sebou:

úřední záznam o podání vysvětlení, potvrzení o účasti o dopravní nehodě, vyrozumění o odložení...

vše zdarma a bez problému.

fidonet*
hodnocení

Já tam nebyl, ale dle mého přesvědčení a zkušeností by to mělo být přesně tak, jak píšete. Ono je to i logické v právním státě : Vše co podepisuji mám mít právo ( zdarma ) dostat jako tzv. druhý orginál toho co jsem podepsal ( smlouva, vysvětlení .. atd )

Já jsem jí říkal, že by si měla jít asi stěžovat, ale kam, že? Kdo na to bude mít nervy. Tu nehodu zavinil nějaký recidivista, tak se to řešilo na kriminálce. Bylo tam kromě nehody, neposkytnutí pomoci, najíždění na řidičku, po té co vystoupila, a ještě ujetí z místa činu. Je to zajímavé co si dnes policista může dovolit ...

ladinpraha*
hodnocení

0x

"Je to tak v pořádku, nebo opět policista zabodoval?"

Ano, ano.

Pokud si to nechá někdo líbit, tak je to naprosto v pořádku.

fidonet*
hodnocení

no .. nechá líbit ... řekla mu, že chce zápis. On řekl že za 7 korun. Ona řekla : jak to .. on řekl, že barva je drahá ... měla snad volat na Policii? Pokud by z místnosti odešla, už by mohl být problém. Takže jak byste postupoval?

k2

A nejaky doklad o zaplaceni tech 7Kc ma?

ladinpraha*

Zeptat se, na základě čeho chce poplatek, pak bych chtěl doklad o zaplacení. V případě problémů existují nadřízení.

muter*
hodnocení

0x

Ach ty uřady...policajti fakt ,,bodujou100bodou...

fidonet*
hodnocení

Ano, opravdu si vyžádala i potvrzení na těch 7 kč za každý list a ten policista ji to potvrzení vydal :)

Já jsem jí říkal, že bych mu buď platil 5000 bankovkou ( on musí mít na vydání - ať se stará ) nebo bych si nechal vypsat složenku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]