Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem pomoct přítelovo mamce a vzala jsem si půjčku u GE. Když jsme po pár měsících začali spolu bydlet, řekla nám, že jelikož má přítel starou půjčku, tak jí bude platit ona a my zaplatíme tu její. Moc se mi to nelíbilo a žádnou smlouvu jsme mezi sebou nepodepsali. Vím, byla to chyba.
Všechno bylo v pořádku, ale pak jsem přišla na nějakou dobu o práci a v tu dobu i otěhotněla. Jelikož jsme z jednoho platu nemohli utáhnout nájem a půjčku, přestěhovali jsme se a já dočasně našla práci, než jsem byla kvůli těhotenství propuštěna ještě v 3 měsíční lhůtě. Mezitím jsme nemohli platit půjčku a banka posílala dopisy na starou adresu, takže jsem se o podání k exekuci dozvěděla až teď. Splácení není možné a částku mám dát celou okamžitě. Problém je, že momentálně nemám žádný příjem (nárok na podporu na ÚP nemám), tudíž mi nikdo půjčku nedá a přítel si taky vzít půjčku nemůže, protože je v novém městě ve zkušební lhůtě.
Práci už kvůli vysokému stupni těhotenství taky nedostanu. Trvalé bydliště mám u rodičů (žádný nábytek nemám, jen pár kusů oblečení a mrzký mobil, co si dělá co chce), ale chci to změnit na magistrát, abych získala trochu času a jakkoliv sehnala peníze. Slyšela jsem, že pokud bych dávala aspoň nějakou částku, tak by exekutor nemohl ihned naběhnout s nálepkama, ale nevím jak je to reálně...
Může mi někdo poradit?
Sehnat peníze, získat čas, vzít si půjčku na zaplacení téhlete? Nemůžete sehnat peníze na zaplacení půjčky. Nijak! Potřebujete živit své dítě a sebe. Ještě jste se nepoučila? Peníze se nedají sehnat! Dají se jen vydělat! Jestliže peníze seženete, budete je muset vrátit. Na tragickou historii vám nikdo úroky neodpustí. Ne abyste udělala tu hloupost, že uvěříte někomu sladké řeči a v zástavu vydáte majetek rodičů. Vím, že to zákonitě nejde, ale podvodníci si cestičku najdou a vaši rodiče skončí na ulici. Za to, že živí vás a vaše dítě. Je čas abyste dospěla a začala reálně uvažovat. Nedělat si iluze o sehnání peněz. Nedají se sehnat! Vím to naprosto jistě!
Dobrý den. Cituji Vás : Trvalé bydliště mám u rodičů (žádný nábytek nemám, jen pár kusů oblečení a mrzký mobil, co si dělá co chce), ale chci to změnit na magistrát, abych získala trochu času a jakkoliv sehnala peníze...Vy sama se nemůžete přihlásit na magistrát. Trvalý pobyt by Vám museli zrušit rodiče (vlastník bytu). Muselo by proběhnout správní řízení a teprve poté (pokud jsou splněny zák. podmínky pro zrušení trv. pobytu) byste mohla být přihlášena na úřadě.
Není pravda, že pokud budete platit alespoň nějakou částku, exekutor nemůže přistoupit k výkonu exekuce. Může! Poskytl Vám lhůtu na zaplacení dlužné částky, pokud jí nezaplatíte, může přistoupit k výkonu kdykoliv. Vše záleží na daném exekutorovi, ale Vy přesto plaťte kolik můžete.
Rodiče pro jistotu varujte předem. Aby měli od všeho doklady, že jde o jejich majetek, ne o Váš...To samé platí pro majetek členů domácnosti, s kterými žijete a bydlíte...
Těžko najít jinou radu, řešit jste měla situaci, bohužel, dřív. Že jste dlužila, to jste věděla...Neměla jste čekat, až to dojde až k exekuci, to je už na všechno pozdě. Exekucí se Vám zbytečně navýšily výdaje...atd. Ale opravdu není jiná možnost, než zaplatit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.