Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě, jestli má právo dědit i ten, kdo je zavřený? Přece musí jednat osobně? Jak to tedy je? Předem děkuji za rady.
Ahoj
vše výše zmíněné je pravda, ale pokud ten dotyčný sedí za to že třeba povraždil rodiče a sourozence a dopustil se něčeho podobně těžkého na rodině tak dědit nesmí, a u něčeho mu to rodina musí výslovně odpustit a pokud možno písemně a notářsky ověřit
Viz dědické právo Občanský zákoník
P.S. napadlo mě to, že nepíšete jaký je důvod uvěznění
Před pár lety jsem zastupovala při dědickém řízení člověka, který se nemohl zúčastnit, neboť právě pobýval v AT léčebně. Šlo to v pohodě, musela jsem však od něho mít plnou moc. Takže ani takový, který "brkne" nemusí být vyděděn. Jen ho bude někdo zastupovat a ten zástupce musí být seznámený s tím, zda chce nepřítomný dědic dědictví přijmout či ne. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.