Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trestní oznámení na podvod

Od: rubiko* odpovědí: 6 změna:

dobrý den, potřebovala bych poradit.. půjčila jsem známému peníze (sepsali jsme směnku), postupně mi je splácel, pak najednou přestal platit, tak jsem ho dala k soudu, tam mi ale bylo sděleno, že na sebe vypsal bankrot a že pokud jsem se nezaregistrovala jako věřitel do určitého termínu, že mám smůlu... to bych ještě pochopila, i když jsem to úplně ještě nezkousla.. ale on mě neuvedl mezi pohledávkami, i když směnka v té době byla ještě platná, tak jsem zkoušela zjistit, jak jinak mu případně uškodit.. a bylo mi řečeno, že když na něj podám trestní oznámení na podvod, že mě vědomě neuvedl v insolvenčním řízení atd..

co mu hrozí, když by mi to soud uznal a hlavně, dostanu z něj své peníze zpět?

díky za radu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jenže to by mu museli prokázat ÚMYSL. a trestní oznámení podáte na služebně PČR nebo, pokud víte jak na to, pošlete st. zástupci. policie prověří a případně předá soudu k trestnímu řízení. i kdyby ho odsoudili, neznamená to, že z něj peníze dostanete. právě naopak! v kriminále ještě nikdo peníze nevydělal. tedy, určitě existují výjimky.

pokud na sebe vypsal bankrot, nemá vám z čeho vracet...

rubiko*
hodnocení

nečekám, že si kvůli toho půjde sednout.. zase tak velká ta částka není

coop*
hodnocení

0x

Ta směnka měla vypsaný datum splatnosti nebo to byla směnka na viděnou nebo bianco směnka?

rubiko*
hodnocení

byla splatná k srpnu 2011

Každý dlužník, co podává návrh na oddlužení, musí soudu všechny věřitele uvést. Pokud tak neučinil, může to věřitel napadnout soudně a pak již záleží na tom, jak to soud zhodnotí. Pokud jako podvod, pak oddlužení může dlužníkovi zrušit. Vy byste musela následně pohledávku vymáhat klasickou cestou, včetně následné ecekuce, abyste své peníze dostala.
rubiko*

díky za odpovědi.. já právě měla už vše domluvené s exekutorem, ale ta insolvence mi to "překazila", takže takto bych snad mohla dostat své peníze zpět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]