Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek za registraci

Od: stanina odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, máme problém. Léta jsme byli pacienty jedné zubní ordinace. Od letošního roku, pokud chceme nadále zůstat v péči této ordinace, musíme se zaregistrovat. A to z důvodu, že v loňském roce došlo ke změně vedoucího lékaře. Registrační poplatek ve výši 500,- Kč je nutno zaslat před návštěvou ordinace na její účet. Zdá se mi to ke stávajícím pacientům neférové, pochopila bych, kdyby se jednalo o nově přijaté pacienty. Zajímal by mne na tuto situaci názor ostatních. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

coop*
hodnocení

0x

A nevlastní náhodou ordinaci nově úplně jiný subjekt (fyzická osoba, s.r.o., a.s.) než dosud?

stanina
hodnocení

Název ordinace zůstal stejný a taktéž lékaři.

coop*

Pokud je vlastníkem nový subjekt, pak jste pro něj novými pacienty a tou pětistovkou možná kryje náklady na vaši registraci.

stanina
hodnocení

Vlastník není novým subjektem, na stávající adrese existuje již řadu let. Jedná se o to, že dříve ordinaci vedl otec se synem, a po úmrtí otce nastoupil na jeho místo syn. Je mi znám případ, kdy ordinaci vedla lékařka a tu pak převzal jiný lékař. Pacienti u něj pokračovali bez nových registrací.

Napište si o info na Českou Lékařskou Komoru lkcr.cz/...!.!.!

doplněno 06.02.12 19:15:

Já bych to tak udělal.

coop*

Takže je nový vlastník. O tom poplatku můžeme říct, že asi není správný, ale to je tak asi všechno, co se s tím dá dělat. Takže je na výběr, buď s panem doktorem udržovat hezký vztah (a platit) nebo si hledat jiného stomatologa.

muter*
hodnocení

0x

:)No teda...Mně se také jednání vůbec nelíbí...:) Za co všechno bude muset obyčejný pacient platit...Je to ale vydírání ...a opravdu nefér jednání...A to by jste musela platit 500kč i kdyby jste přešla k jinému lékaři:?

cinematic*
hodnocení

0x

Zajímavě se nám ten kapitalismus vyvíjí, že. O to víc jsem rád, že jsou ještě případy, jako třeba dnes, když jsme celá rodina jeli k naší paní zubařce, objednána byla žena a dcerka, a protože zbylo ještě trochu času, tak mi sama nabídla, jestli také nechci preventivně prohlédnout, když už tam jsem. Jsme u ní zhruba rok, také nás převzala po odcházejícím předchůdci, ale nic jsme neplatili. Platí se samozřejmě až patřičné výkony, kromě prevence (včetně pravidelných RTG v rámci vyšetření) a pár základních věcí na pojišťovnu. Takže jak píše lujs, taky bych se alespoň poinformoval na lékařské komoře, i když je mi jasné, že s tím nic moc nenaděláte, leda jít jinam. *nevi*

paaja*
hodnocení

0x
Poplatek za registraci je sviňárna, která nemá žádné zákonné opodstatnění a byla rozšířená v době privatizace zdravotnických zařízení. Myslel jsem, že dnes už musí být každému doktorovi hanba něco takového vybírat. Já osobně bych si z principu našel jiného lékaře, ale nevím, jak je to u vás s dostupností doktorů a jestli jste jinak s kvalitou péče spokojeni.Jestli se rozhodnete zůstat, nechte si určitě vystavit příjmový doklad s přesným uvedením účelu platby. Třeba se jednou bude hodit ;) frameborder="0"scrolling="no"src="https://www.poradte.cz/FCKeditor2/editor/fckeditor.html?InstanceName=FCKeditor1&Toolbar=poradte"id="FCKeditor1___Frame"style="margin: 0pt; padding: 0pt; border: 0pt none; background-color: transparent; background-image: none; width: 730px; height: 250px;">doplněno 06.02.12 20:10:Jo a podle mě jde o sviňárnu, i když se jedná o nového pacienta ...
stanina
hodnocení

S přechodem k jinému stomatologovi to není jen tak. Většinou jsou všichni ti dobří plní a nové pacienty neberou. A tam, kde by se ještě dalo, tak není o co stát. Mrzí mne, že náš původní lékař tak brzy odešel, byl to člověk na svém místě, byl to PAN DOKTOR. Z těch dnešních mám pocit, že v prvé řadě jde o peníze a pak teprve o člověka-pacienta. Chceš být ošetřen, tak si zaplať. Neříkám, že jsou takoví všichni, ale těch opravdu lidských je málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]