Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DP - přílohy

Od: vidlaaak odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

musím mít přílohy typu "Potvrzení o výdělcích od zaměstnavatele, atd" ve dvou kopiích, nebo stačí jen jednou s tím, že si to tam ofotí, popř. nechají a já nic nedostanu :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vidlaaak
hodnocení

A ještě bych se zeptal - jak to nyní funguje na FÚ. V případě, že budou v daňovém přiznání formální chyby, mají pracovníci povinnost mě na ně upozornit, popř. mi pomoci s opravou, nebo ne?

kjaneckova*

Rozhodně nejsou povinni pomáhat Vám s opravou. Záleží, na jakého úředníka narazíte. Já mám zatím dobrou zkušenost, pokud našli chybu, ozvali se sami a po vzájemné domluvě jsme chybu vyřešili.

kjaneckova*
hodnocení

0x

Na FÚ si nic sami neofotí. Pokud si budete chtít nějaké doklady nechat potvrdit, že FÚ přebral, udělejte si od nich kopie sama. Jinak většina těchto Potvrzení musí být pro FÚ originál.

vidlaaak
hodnocení

A je běžné, nechávat si potvrdit např. kopii DP, příloh, atd? Já tam chci jít osobně, jelikož podávám DP poprvé, tudíž bude-li tam nějaká chyba, rád bych ji na místě vyřešil.

kjaneckova*

Ano, to je úplně běžné, je to pro naši kontrolu, že jsme odevzdali, kdyby to FÚ náhodou někam "uložil" :). Klidně tam zajděte, pokud tam nebude sedět nějaká "husa", poradí :)

vidlaaak
hodnocení

Tak a ještě do třetice a zřejmě naposledy :) Při vyplňování přehledu o příjmech a výdajích OSVČ je nutné vyplnit dobu samostatné výdělečné činnosti. Otázka: Počítá se do této doby např. i 1 den? Pokud jsem zahájil činnost k 29. 7. 2011, počítá se i červenec jako měsíc, kdy byla vykonávána výdělečná činnost nebo se musí jednat o celý měsíc (30 dní)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]