Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz... skončí mi rodičovská dovolená. ale jsem samoživitelka, krachlo mi hlídání a malou mi do školky nevzaly. Tak jsem musela dát v práci výpověd, zdůvodu péče o dítě do 4let věku. Známá mi poradila at si tedy požádám o péči o dítě do 7let věku, že to budu mít lepší než kdybych se registrovala na UP, protože mám stejně svázaný ruce tím, že nemám hlídání. Dcera je teda díkybohu zdravá.
Tak mě zajímá jestli výše je stejná jako RD do 3let dítěte, a dá se to ukončit dříve než v 7letech věku dítěte. a jak je to se školkou, jde umístit dítě aspon na ty 4hodiny denně?děkuji moc za odpovědi
pokud vím, tak jediné co vám při péči o zdravé dítě náleží je hrazení ZP - musíte to jít nahlásit na pojišťovnu a vyplnit formulář, také přinést potvrzení o ukončení rodičovské, ale SP už si musíte platit sama. Peníze budou záviset asi na ekonomické situaci rodiny a budou to ty minima, příspěvky na bydlení na dítě apod.
doplněno 06.02.12 12:53:pokud budete mít ve školce dívě více jak ty čtyři hodiny denně tak odpadá i to hrazené ZP a musíte ho hradit sama|
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.