Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna u dodávky plynu od RWE k EON

Od: lidka* odpovědí: 19 změna:

Máte někdo zkušenost s touto změnou u dodávky plynu? Diskuze v archivu na toto téma jsem si přečetla. Jedná se mi především o současný stav a podmínky. Děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

3x

Liduš pozor na ten EON - záleží na regionu. Pokud nejste v jejich regionu, mají sice levnější plyn, ale stálý plat jednou takový, takže ve finále vyjde stejně jako rwe. Já měnil dodavatele loni - od rwe k rsp energy nyní vemex a měsíčně platím o 360kč méně.

lidka*
hodnocení

Díky moc! To je důležitá připomínka, protože této skutečnosti si člověk hnedka nevšimne, pokud si neudělá srovnávací tabulku. To je fakt cenná informace, protože si myslím, ze Liberecký kraj je regionem RWE. Alespoň podle toho, že Jablonecko této společnosti prodávalo akcie ve vlastnictví obcí. *palec*

lupus*

Jop, akorát problém u všech "menších" dodavatelů je, že jedno čtvrtletí hodí dumpingovou cenu (viz. poslední čtvrtletí rsp resp. vemex) a pak ji zvednou. Takže zmiňovaná stabilita funguje tak napůl ;) No ale není problém měnit dodavatele co půl roku, že ;)

stirecek*

Zdražují všichni, ale když si porovnám ceny, tak rsp je pořád o 190Kč bez daně levnější za megawat než rwe a má i levnější o něco málo stálý plat. Taky je nutno dodat že rwe loni zdražovalo vícekrát než konkurence. V létě si opět srovnám ceny a případně dám výpověď tak, aby mi tříměsíční lhůta uběhla do konce září a není problém od října brát plyn u jiného levnějšího dodavatele.

Noo jo, mšnit co půl roku; třeba ČEZ mně lákal na dodaávky bezpevných plateb, ale s prakticky nevypověditelnou smlouvou na dva roky. Tak nevím, asi byli výhodnější, ale takovéhle okovy se mi nelíbí.

lupus*
hodnocení

0x

EoN plyn patří v současné době k nejlevnějším dodavatelům plynu. Úsporu můžete zjistit porovnáním v kalkulátorech (např. snižujeme.cz). Přechod taky zařídí. Minulý týden to přes ně zařizoval kolega. Otázkou je jaká bude situace na bojišti v dalším kvartále. Samozrejme jsou tu i dalsi zdroje k overeni, např. jenda.

lidka*
hodnocení

Lupus díky! Na portále snižujeme.cz jsem začala probírat poradnu. *klik* Já osobně se domnívám, že avizované tzv. úspory jsou pouze výkřiky do tmy a velké rozdíly nebudou. Ale dostala jsem "domácí úkol" od zeťáčka a tak se budu snažit získat co nejvíc informací. A budu za každou radu vděčná. *tuc* Navíc mám trochu nedůvěru k těm nezávislým portálům - ve prospěch koho oni pracují? *nevi*

paaja*

jestli máte pochybnosti o nezávislosti zmíněných portálů, udělejte si vlastní rozbor, závislý jen na vašich početních dovednostech *smich*

Není přece problém, stáhnout si z webových stránek dodavatelů plynu aktuální ceníky, vzít si poslední vyúčtování a spočítat si podle spotřeby za loňský rok cenu pro oba dodavatele. A sama si uděláte názor - na těch portálech to totiž počítají úplně stejně. Samozřejmě, že se berou v potaz jenom aktuální ceny. Případné zdražení nebo zlevnění některého z nich může vypočítanou úsporou silně zamíchat, ale to je už riziko podnikání. Momentálně dělá rozdíl mezi RWE a Eonem cca 20%. Proto jsem do toho šel a zažádal o převod. Všechno - informace, i návrh smlouvy přes internet, jeno jsem nakonec zaslal podepsané smlouvy poštou. Všechno ostatní by měl zařídit Eon. Te´d už jenom čekám na vypršení 3měsíční výpovědní lhůty *ee* a jediné, co mě vytáčí je, že celou zimu dám ještě vydělat nejdražšímu dodavateli.

lidka*
hodnocení

Zkusím si provést vlastní výpočty a porovnám, jestli nabízené úspory alespoň přibližně odpovídají. Díky! K bodům přidám i *palec*!

lupus*

Lidko, tyto portály pracují sami na sebe, jsou to obchodníci jako každý. Má jít provize za zprostředkování podomnímu prodejci, který lže nebo jim? Narozdíl od podomních prodejců mají i širší zaběr (dodávají smlouvy více dodavatelům).

Výpočty vychází z aktuálních cen jednotlivých dodavatelů. Výpočet cen elektřiny u těchto portálů sedí na +- korunu s eru, který je určitě nezávislý. Z tohoto důvodu si myslím, že se i plyn počíta +- dobře. U plynu se situace na bojišti mění každý čtvrtrok, proto vypočítaná cena nemusí odpovídat s fakturama. U objednávky na snizujeme dojdou mailem VOP a ceníky, takže si to člověk může snáze překontrolovat. Já osobně měním dodavatele podle ceny. První sem si to zajišťoval sám, teď využiju asi snizujeme. Úspora času se totiž taky hodí :) Hodně štěstí ;)

lidka*
hodnocení

No - prodejce pod okny posílám důrazně o dům dál. Já na rozdíl od vás nemusím už hledět na úsporu času, ale budu to mít jako trénink pro mozkové závity. ;) Loňský rok RWE skutečně s cenami pořádně zamával, dokonce myslím, že to bylo navýšení ve všech čtvrtletích - v součtu snad cca 30%. I když samozřejmě roční nárůst bude trochu nižší. Ale i tak to bude bomba a k tomu ještě momentální mrazy . . . . . *sok* Ještě jednou díky za přání i za vlastní zkušenosti.

cinematic*

Zajímavé, několik porovnávačů cen, např. sfinance.cz/... mi vyhodil pro náš kraj nejvýhodnější cenu u 3E a o EONu se ani nezmínil. Když jsem zkusil spočítat plyn přes snizujeme.cz, tak najednou, že nejvýhodnější je EON a naopak o 3E ani písmeno. Teoretická úspora u obou v podstatě stejná (rozdíl asi 100Kč). Tomu říkám "nezávislé porovnání cen služeb na českém trhu", jak se píše v jejich úvodu. Takže je mi jasné, jak asi tahle počítadla pracují... Nejlepší bude vlastní propočet, případně osobní konzultace s cenovou nabídkou.:)

doplněno 06.02.12 15:33:

lupus: taky děkuju za rady ;)

lupus*

cinematicu tak mi to nedalo a koukal sem na to bliz. :) Ti u nichz neni v katalogu moznost prevedeni se nezobrazuji ve vypise pri hromadne kalkulaci. Asi by stalo za to, aby se to tam zobrazovalo bez tlacitka, ze? Napisu jim :) Me se totiz ze vsech porovnavacu libí nejvice :D

saranov

Ahoj. Mě známý doporučil stránky www.topsrovnani.cz . Vybrala jsem si rychle, jednoduše a zatím jsem pořád spokojená.

hodnocení

0x

Ono je tu jdna věc: některá výhodná nabídka může být vázána na smlouvu na dobu určitou a tam pak není tak jednoduché měnit dodavatele každého půl roku; an druhou stranu taková smlouva zase prání dodavateli ve zneužívání dumpingových cen k nalákéní zákazníka.

Mě teď právě ladnaří ČEZ od Pražské plynárenské. Nabízejí smlouvu na dva roky s tím, že se zavazují, že celou tu dobu budou mít plyn levnější než PP. Takže zatím o tom uvažuji, ale nevím, zda v tom není háček, taky některé společnosti nabízejí různé benefity, taky by mne zajímalo, jak to bude s odečtem, kdo ho bude provádět, a taky jestli při mé spotřebě vůbec sleva stojí za tu námahu (sedm stovek ročně není zase tolik, ale něco to je). Takže zatím neradím (sám bych potřeboval poradit). ale seznamuji se svými úvahami.

stirecek*

Na stránkách každého dodavatele najdeš podmínky. Výpověď je většinou tříměsíční nebo můžeš smlouvu uzavřít na dobu určitou. Čez láká, ale na dva roky - cena energií na západě klesá, ale u nás dominantní a státní čez nás okrádá pod dohledem nenažrané vlády a potřebují se zajistit dopředu, proto na dva roky! Oni dobře vědí, kam cena půjde, jelikož kontrakty už mají nasmlouvané dopředu. Elektřina se na západ prodává za pakatel toho, co našincům. Od čezu hodně daleko. Co se týká odečtu, ten bude provádět stávající dodavatel. Ty měníš jen dodavatele plynu, distributor zůstává stejný. takže vše jako při starém, peníze za plyn si oni přepošlou sami.

lidus*
hodnocení

0x

Lidko sice E.ON počítám těm seriozním, MÁM -MĚLA JSEM? u nich elektřinu ale jak mi sem někdo vleze s nějakou nabídkou tak ho shodím ze schodů jak jsem do běla nasr...(to fakt nejde slušně). Loni v srpnu nás jeden podvedl, podepsali jsme smlouvu s ENERGETICKYM CENTREM, ¨hned ten den po důkladném přečtení lupou jsme dali výpověď, několik urgencí a v říjnu přišlo dokonce 2x vždy od jiné osoby z jejich centra relamace, že odstoupení akceptují. V pořádku! Leda tak houbelec, včera jsem se zděsila jelikož na SIPU chyběla platba za elektřinu a hned na E.on volala a zjistila, že ti podvodníci z EC za mě vypověděli smlouvu i když mám od října dopis o odstoupení. Museli jsme napsat novou žádost o smlouvu s E.on a te´d se modlím aby mi nepřišli odpojit elektřinu, aby mi nepřišla složenka od EC a nevím co ještě by se mohlo stát. Včera to manžel sepsal krok za krokem a zvažujeme podat na EC trestní oznámení, medializovat to v TV patrně smysl nemá jelikož je společnost propírána ve zprávách velmi často.

Nedávno tu byl zástupce co chtěl abych od RWE přešla k E.on ale jelikož po mě chtěl vyučtování a nechtěl mi dát smlouvu k nastudování, letěl jak namydlený blesk. Pokud po mě společnost něco chce, vyučtování má a kdykoli mě může písemně oslovit. JÁ JSEM TAM NAŠTVANÁ, ŽE UŽ NIKDY NIC NEPODEPÍŠU I KDYBY MI TEN ČLOVĚK NABÍZEL MILION.

hodnocení

0x

Dobrý den,

pročítám tuto diskuzi a nejsem z ní vůbec moudrá. Plyn máme od RWE, a elektriku EON.

Ráda bych si srovnala, kolik bych zaplatila za elektriku u RWE a za plyn u EON ...

ale: Oni mají samé koeficienty, přepočty, propočty, výpočty a já z toho fakt moudrá nejsem ...

Nechci vidět starou babičku, jak si tyto věci kontroluje...chuděra. *ee*

asistentasistent
hodnocení

0x

Změna u dodávky plynu od RWE k EON

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]