Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - může mě učinit neplodnou?

Od: wartersa odpovědí: 14 změna:

Dobrý den. Často jsem na svém notebooku - někdy si s ním lehnu i do postele a mám ho na břiše. Když to jednou viděla maminka, mohla se zbláznit maminkovskou starostí, prý že nebudu mít takhle děti - budu neplodná. Může to býti pravdou? Může mi to tak škaredě ublížit v dalších budoucích letech, kdy se o miminko budu s neznámým snažit? A pokud je nějaká hranice, až mi to ublíží, jak dalece by sahala? Mám na mysli třeba, že denně ho můžu mít na sobě zhruba dvě hodiny? Nebo nějaký širší okruh? Děkuji za případné odpovědi, Wartersa.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

3x

Ono "riziko" není v nějakých vlnách které ti můžou ublížit. To by pak člověk nemohl vůbec vyjít vet, je neustále bombarován vysíláním rádia i televize, vysílačkami, mobily, signálem ze satelitů, wifi... Prostě je toho fakt hodně co neustále prochází lidským tělem.

Jde jen a pouze o TEPLO, které běžící kompl produkuje a pokud ho máš pár hodin na klíně tak se ti ten klín prostě také celý prohřeje - výrazně víc než zbytek těla. Z hlediska "potomstva" to není moc zdravé pro chlapy, jestli takové přehřátí může mít nějaký vliv i na ženy nevím ale je to teoreticky možné...

majsterjoe*

Presne tak, jde hlavne o prehrivani. Tedy tyka se to hlavne nas, muzu :)

claire*
hodnocení

2x

Nic takového nebylo prokázáno, buďte v klidu. Samozřejmě, že jsou obavy z toho, jak na nás působí technika, protože jsme 24/7 obklopeni televizí, počítači, mobily, wi-fi atd. atp., jíme jedy, pijeme jedy, dýcháme jedy... no jo, ale to by člověk nemohl nic, že jo :D Dřív byla lepra a mor, dneska jsou všichni na hlavu z "éček a elektromagnetického záření", přitom minimálně půlka těch vystrašených lidí nemá ani tušení, co to vlastně "éčka" jsou... to je pro ilustraci. Neovlivníte to, kde a v jakém prostředí žijete.

Já být Vámi, nestresuju se ;)

Dobrý den. Nikdy jsem se nesetkala s žádnou ženou, která by byla neplodná z tohoto důvodu. Ani to nikdy nikdo neprokázal, takže obavy jsou zbytečné. Ale pokud Vás to více uklidní, pokládejte si noťas jinam.

hodnocení

2x

No já si myslím, že tobě to neublíží. Spíš bych měl obavy o ten notebook, aby se ti nepřehřál.

Ostatně podobné poplašné zprávy kolovaly a kolují třeba o mobilech, zrovna nedávno jsem dostal jeden hoax, dovolím si sem dát odkaz na server Hoax.cz, kde je citován i ten poplašný mail, a jsou tam k němu i komentáře přímo v příspěvku i v diskuzi k němu:

hoax.cz/...

doplněno 05.02.12 18:37:

Ještě doplním jeden odkaz, on je sice na tom serveru o hoaxech taky, ale poměrně skrytý:

mobil.idnes.cz/...

otik*
hodnocení

0x
Že ty si z nás děláš srandu?
wartersa
hodnocení

Proč bych to dělala? Co by mi to, prosím pane, dalo? Spíše si myslím, že si ze mě děláte srandu Vy. Je neslušné říkat druhému, že jeho strach je absurdní, vymyšlený. Ale což, neznám Vás a nebudu Vás hned po jedné větě odsuzovat. Asi jste měl špatný den. ;)

susenka*
hodnocení

0x

No to je podle mě blbost. :D Jak by tě počítač mohl učinit neplodnou? :D

wartersa
hodnocení

Psala jsem tady, že se o mně bojí mamka, ne, že si to myslím já. Chci ji jen uklidnit a možná je dobře, když se tomu někdo směje... Alespoň pochopí, že to není tak vážné.

figurek*
hodnocení

0x

haha! *haha*

to je od tebe fór nebo ti to skutečně někdo nakukal? Samozřejmě když budeš spávat s notebookem, pak se malých notebočků asi nedočkáš. Ale tohle fórum není od osmnácti let, takže věc dál nerozebírám.

ale znám jednu tchyni, která tvrdila mojí ženě, že potraviny ohřáté v mikrovlnce jsou zdravotně závadné. Prý je v nich potom jakési to mikrovlné či atomové záření. To by se taky jeden svalil. *smich*

wartersa
hodnocení

Hele, úplně postrádáte smysl věty. Já se neptala na to, že když budu spát s notebookem, jestli mi hrozí to, abych měla malé noteboočky. Moje maminka se jen o mně obávala /jak tady po setkráté opakuji / jestli to neublíží mé budoucnosti, protože to někde četla. Tak ano, omlouvám se, že jsem si dovolila takovou větu, která je tak směšná, že se z toho posadíte na zadek... Snad jste se navečer hezky pobavil. ;)

hop®
hodnocení

0x

Buďte v klidu a uklidněte i mamku, žádné nebezpečí neplodnosti v tomto případě opravdu nehrozí.

Jediný možný důvod, proč byste neměla mít děti bude v tom, že nebudete ochotna sundat noťásek z pupíku a vyrazit za klukama...;)

fran
hodnocení

0x

Dokud není někde udělaná dlouhodobá série pokusů, nedá se říct jednoznačně nic. Pokládání notebooku na břicho je nedávná, krátkodobá záležitost. Osobně, kvůli tomu že hřeje a není rád sám zahříván, pokládám mezi notebook a břicho takové uhlazené prkno, kus je ho pak i pracovní deska.;). Např. starší monitory skutečně něco vyzařovaly. V ranném těhotenství tedy raděj nepokládat na břicho ani rádio. Nemyslela to maminka spíš tak, že napomínala za přílišné používání notebooku všeobecně? "Pořát do toho zíráš, za mých mladých let se chodilo do parku a víc četlo knihy;)."?

petr123*

Klasické monitory stejně jako klasické televize mají škodlivé vyzařování - postupem času se ho dařilo minimalizovat ale pořád bylo přítomné. U monitorů to vadilo víc, lidi u nich sedí podstatně blíže. To ale s příchodem LCD a plazmy odpadlo.

Jediné co může u notebooku vadit je teplo od procesoru a případně i vibrace od harddisku nebo větráku. Jediné vyzařování z notebooku může být pokud je zapnuté wifi nebo bluetooth. Ale vyzářený výkon je minimální.

A rádio? Co podle tebe rádio vysílá? :) Rádio je přece jen pasivní přijímač.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]