Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenuté tablety - co s tím?

Od: pavlusasaaa* odpovědí: 3 změna:

Zapoměla jsem si vzit 2 tabletky,uterý,středa,nevím jak se mi to mohlo stat.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A po nás chcete co?

hodnocení

0x

Zřejmě se ptáte na to, můžete-li být těhotná příp. jak postupovat dál s tabletkami. Těhotná pochopitelně být můžete, zapomenutím tabletek se jejich účinnost snižuje. Užije-li se jedna zapomenutá tableta do 12 hodin, riziko je menší a další se berou v obvyklou dobu, jako jste je brala. Zapomene-li se a je-li to víc jak 12 hodin, tabletka se vynechá, užije se ta poslední zapomenutá a pokračuje se dál s tabletkami opět v obvyklou dobu. Ovšem po tomto zapomenutí i přes to, že dál hormonální antikoncepci užíváš, je nutné se dál chránit, např. kondomem, protože, jak už jsem napsala, učinnost antikoncepce je snížena. Proti zapomínání tabletek docela doporučuji nastavit si do mobilního telefonu upomínku.

Příjemný den

St.

pavlusasaaa*
hodnocení

těhotná určitě nebudu,protože jsem sex neměla v době kdy jsem zapoměla užít tabletky.Z baleni jsem brala 2 cele plátička,potom bbyla 7 denní pauza a teď beru poslední plátičko z balení.Jenom jsem chtěla znát názor jiných lidí.Jestlui se mám chránit i jinak?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]