Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dane z prijmu za pronajem

Od: juglans® odpovědí: 12 změna:

Dobry den nevite nekdo prosim jak je to podle noveho v 2012,kolik se zaplati dane,za priznany prijem z pronajmu.A jak je to popripade z odectenimdane za naklady spojene z opravami a tak.prosimpolopaticky,nikdy jsem se teto otazce nevenovala.DEkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Málo informací k uspokojující odpovědi. Musíte upřesnit - jaký pronájem? Movitých věcí nebo nemovitosti? Jde o pronájem nemovitosti se službami a nebo bez? Máte na pronájem ŽL a nebo jde o pronájem bez ŽL? Jde o pronájem něčeho dlouhodobě a nebo příležitostně? ...

hodnocení

Pronajem rodinneho domku,bez zivnostenskeho listu.

uska*

Nepíšete zda jde o pronájem se službami a také zda se jedná o krátkodobý pronájem. Mohu odpovědět také obecně.

Podáte si daňové přiznání z příjmu fyzických osob. Do dílčího základu daně z pronájmu podle par. 9 uvedete součet příjmů z pronájmu, dále v příloze 2 si uplatníte 30% výdaje (bez dokladů). Zbylých 70% příjmů připočtete k ostatním příjmům. Odečtete nezdanitelné částky a pokud jste v plusu, tak částku zdaníte.

hodnocení

Jedna se o to,kdyz pribuzny mi pronajmou domek ,urci si najemne a sepisi smlouvu najemni.Ja pak nahlasim naklady na bydleni a treba dostanu prispevek na bydleni,Jedna se o duchodce bez jinych prijmu,takze prijem duchod , predpokladam se nezapocitava. muzete mi to uvest treba na priklade-budou-li pronajimat za 8000mesicne,t.j.za rok 96000kc prijem,kolik tedy z toho zaplati dani?Dekuji

uska*

: juglans®

Důchod se daní až od vyšších částek... výši pronájmu si mohou příbuzní zvolit jak chtějí, ale sociálka vám uzná jen cenu obvyklou v místě... např. 8000,- Kč za pronájem je s inkasem nebo bez? ... inkaso se nedaní ...náklady na bydlení budou 8tis+inkaso .?... atd. Je zde spousta nejasností.

Nezlobte se, ale tento dotaz mi připadá jen JAKO PRONÁJEM za účelem získání sociál. příspěvku a v tom vám radit nemohu. Třeba vám poradí někdo, kdo to takhle praktikuje.

hodnocení

pronajem na ziskani soc.prispevku?tomu zas nerozumim ja.Jestli myslite prispevek na bydleni,tak zajima me a ten si lehko zpocitam na kalkulacce na netu.Me zadny nehrozi,protoze nebudu mit nikdy najemni sklouvu a soc. na bydleni neprispiva.takze nejde o zisk,ale prehled,jak by to bylo,kdyby.Nevim cemu nerozumite.ptam se kdyz treba pronajmete svuj rodinny dum za 96000rocne,kolik zaplatite dane.aby clovek vedel ja se mu to bude vubec vyplacet.Inkaso si bude hradit najemce,tady jde jen o holy najem,je to velka nemovitost.

coop*

ale no tak :)

evinkat*
hodnocení

0x

Dobrý den, budete ve ztrátě. Eva

hodnocení

evinkat,rada bych se dozvedela proc.Nejde primo o me,ale zajima me,kolik se zaplati dani z castky co jsem uvedla.

evinkat*

Je to takto : z 96.000 Kč /příjem/ odečtete 30% t.j. 28.800 Kč. Základ daně je tedy 67.200 Kč. Z této částky je daň 15%, to je tedy 10.080 Kč To je tedy daň. Z této částky se ale ještě nakonec odečte částka ze zákona podle §35 23.640. Jste tedy ve ztrátě 13.560,00 Kč. Eva

hodnocení

Evinkat,prominte ,nejak mi to neni jasne.Tech 23000 neodecita se z tech 67000 a pak teprv 15 procent.Tohle je jinak divne?Dekuji

evinkat*

Milá paní, nejlepší budete mít, když si dojdete na FÚ, tam si vezmete daňové přiznání pro f.osoby a přílohu č. 2 a hezky si to podle "Pokynů" vyplníte řádek po řádku. Je to opravdu hodně jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]