Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

On se baví, já sedím na zadku

Od: nejsemerodina odpovědí: 71 změna:

Ano, je víkend, já jsem doma v našem zapadákově, kde autobusy jezdí jen všední dny a ještě dost omezeně. Přítel jde dnes s našimi společnými kamarády kalit a já budu dřepět doma. A proč? Protože se do města kde on bydlí jednoduše od nás nedostanu. Přítel nemá řidičák a náš společný kamarád pro mě nepojede i když bych mu naftu zacálovala, takže dost blbý. Myslela jsem, že by mě táta hodil na nádraží a já bych u přítele dnes přespala a v neděli by pro mě táta přijel ale má to několik háčků. Táta by se asi zbláznil vzteky, kdyby musel v těch mrazech jet na nádraží a přítel bydlí s rodiči, kteří by také nejásali kdybych u nich bez předchozího ohlášení spala. Jinak u nich mohu spát kdykoli ale musí to být nejméně týden dopředu ohlášeno. Takže ted už by to nešlo. Ok, přechroupala jsem, že zatímco se všichni budou bavit já budu doma na prdeli v našem zapadákově. Ale naši jsou od rána nemožný. Jenom ječí a nadávají. I když na co si to hraju? Oni ječí pořád. My se v rodině moc rádi nemáme, nemáme žádné dobrté vztahy, jak my a rodiče navzájem, tak mezi příábuzenstvem. Mezi mnou bráchou a rodiči na sebe jen ječíme, nesneseme se ani u jednoho stolu na oběd, takže jíme odděleně. A mezi příbuzenstvem se všichni navzájem jen pomlouváme a jen se na sebe falešně usmíváme. Prostě nejsme žádná rodina jak má být. Jsme jen pokrevně příbuzní ale to je tak vše. Brácha ted zase hraje na kytaru a dělá dost kravál, táta nadává, že musí opravovat pračku, protože na novou není a máma je ze všeho max. otrávená. Mě už seřvali od rána xkrát. Já ve svém pokoji nemám připojení na net, takže musím tvrdnout s notasem tam, kde nikdo momentálně není a jakmile někdo přijde, dekovat se zase jinam. Ted jsem v obýváku, sice topíme ale i tak tu víc ja 13 stupnů není. Máme totiž velký nezateplený barák, obývák je největší místonost v baráku a moc špatně se vytápí, vzhledem k tomu, že máme u jednoho topení pod oknem sedačku a druhé pod oknem to moc nevytrhne. Sakra jak přežít tenhle víkend? A neradtě mi stěhování, to už mám naplánovaný. Dík za přečtení.

71 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

2x

Bože*modla*, to jste tedy, s prominutím, exot. Čekají Vás docela světlé zítřky. Abych to shrnul :

- je Vám 23 let, bydlíte v Řiťově doma u rodičů

- máte zdravotní problémy

- příteli je 29 let podle Vás má tzv. invalidku - zřejmě myslíte invalidní důchod, taky bydlí u rodičů

- ač vyučená prodavačka s maturitou, nemůžete si najít práci

- jste aspoň hezká?

nejsemerodina
hodnocení

No dovolte?To ste přehnal. Co sem vám udělala? jděte si mindráky léčit jinam.

kluk*

pojd si psat semnou na mejl,pokecame:)

hodnocení

1x

Nezlobte se na mě, ale nebyla jste v OBI? To proto, že Vy vážně nevíte, CO BY. Jste nasr... jako vojenská latrína na celý svět - na přítele, na bráchu, na rodinu. A nikdo Vám neporadí podle Vašeho gusta. Nic Vás nebaví, nesnášíte mráz, ani hru na kytaru, doma je zima, nemůžete za přítelem. Je otázkou, jestli by o takovou zaprdlici kyselou vůbec stál. Třeba je rád, že se pobaví sám a nikdo mu nebude kazit večer svými neustálými stesky.

U nás ve vsi /asi 60 domů/ také není obchod ani hospoda, /jen hasičská klubovna/, vidíte, jste na tom o 100 % líp, než my. Přesto tu žiji ráda a jsem tu spokojená. V mládí jsme doma také neměli auto, chtěla jsem jít o Vánocích se podívat k příbuzným, asi 12 km, teple jsem se nastrojila a vydala se pěšky. Ale to už se dneska nenosí, že? Užila jsem si pěkný den, navečer mě dovezli domů, měli tehdy výkřik techniky - Škodu Octávii!

Na ten vlak byste se jistě dostala pěšky, železniční síť v ČR je velice hustá, třeba od nás, z naší dědiny se dostanu k vlaku po 3 km. A to byste fakt nezvládla? Ale je otázkou, zda by Vás tam přítel chtěl. A nocleh - píšete, že všechny kamarádky máte ve městě? Co je to za kamarádky, když se nenajde mezi nimi aspoň jedna, která by Vás nechala u sebe přespat? A bylo by po starosti!

Jinak nevím, zda dosud studujete. Pokud ano, brigáda za 2 tisíce je jistě milá. Pokud už ne, najděte si kloudnou práci, kde byste měla aspoň minimální mzdu. Ze 2 tisíc měsíčně se opravdu žít nedá. To Vám to vážně stačí a nemáte zájem to změnit?

Napsala bych toho daleko víc, ale nepřísluší mi soudit a nechci se Vás dotknout. Snad jenom to, že kdybych byla Váš přítel, asi bych jím brzy přestala být. Takový věčný nespokojenec, jako jste Vy, dokáže udělat ostatním kolem sebe ze života peklo!*cert*Jaga.

nejsemerodina
hodnocení

Nevíte, jak to doma mám tak nesudtě. A ono se řekne jděte pracovat ale já nemůžu nic najít, jsem ráda aspon za to málo co mám, práci hledám dál.

polinek*
hodnocení

1x

,,nevím,ale já s ní v určité situaci souhlasím.Na dědině autobusy nejezdí,vím to podle snachy ,ta je s děckama odkázána na nákupy na něho ,neboť tam mají nedůležitější pouze. Nevím proč by měla utrácet horentní sumy za taxi,tady se asi žije někde jinde,,je ráda,že má aspoň za brigádu. Těžko se hledá práce A obzvlášť ještě problémy s cestováním. Ono se lehce kritizuje ,,ale jen tomu,kdo je na tom lépe.

Je faktem,že s tím přijetím do práce chtějí zapracované síly ,,vždyť se o tom přece mluví ...asi nečtete Holka je mladá a chce také žít,,proč jste na ni jako vosy? Je kapitalismus! A je to moc těžké.

Milá "Polinku", nezlobte se, že Vám budu oponovat. Nakonec od toho tady ty diskuze jsou. Vím, že dneska sehnat práci je hodně těžké, ale nakonec se podaří. Všude je plno obchodů a i když výplaty nejsou nic moc, určitě by to bylo lepší než brigáda za 2 tisíce. Známá na kase v Penny má 12 tisíc. A když je slečna prodavačkou, o ty je opravdu pořád zájem a určitě by práci našla. Třeba ne hned zítra, třeba ne v první firmě, ale našla! Navíc je svobodná a bezdětná a o takové zaměstnavatelé stojí daleko víc, než o ty, které se starají o několik potomků.

A pokud by nenašla práci v obchodě, o čemž pochybuji, do továrny k lince berou opravdu každého. Vím, o čem mluvím. Sešli jsme se tam: zámečník, obch. zástupce, uč. MŠ, 2 ženy SŠ ekonomická, paní s uměleckou průmyslovkou, kadeřnice, švadlena, prodavačky a dokonce i jedna dívka s pomocnou školou. Ale velice hodná a manuálně zručná, měli jsme ji rádi a vydělávala stejně jako ostatní.

Nevím, jaké je složení Vaší rodiny, ale myslím si, že pokud byste měla doma 23 letou slečnu a všestranně ji dotovala, také by se Vám to brzy přestalo líbit. Ti její "zlí rodiče, co pořád ječí" za ni hradí elektřinu, plyn, vodu, opravy domu, stravu a kdoví, co ještě. A děvče se ještě naivně diví, že nemají peníze. Jak by je mohli mít, když to táhnou všechno sami a ona je ten hladový krk, který jim nepřispívá? Kdyby jí bylo 15, pochopím to. V jejích letech bych se nad tím opravdu zamyslela, začala řádně prodávat, odstěhovala se, případně zůstala, ale podílela se finančně na chodu domácnosti.

Neměla jsem lehký start do života, umřel mi taťka, místo VŠ jsem musela začít dělat, ale časem jsem začala studovat dálkově a věřte mi, šlo to. Jen musí člověk chtít. Dneska jsem za to paradoxně ráda, že jsem díky všem těžkostem byla otrkaná a připravená pro život. Kdybych seděla na kanapi a naříkala, naříkám tam asi dodnes. Člověk prostě musí chtít a něco pro to udělat, ne si jen stěžovat!*bzum* Jaga.

nejsemerodina
hodnocení

Milá Jago, opravdu Vám děkuju za Váš příspěvek (ne tykat Vám nebudu, doufám, že se nezlobíte). Ale něco Vám teď napíšu. Já jsem se vyučila prodavačkou smíšeného zboží, šla jsem na nástavbu, protože jsem se chtěla vzdělávat. PO střední jsem si naivně myslela, že ne hned ale do tří měsíců určitě práci najdu. A taky jsem se snažila, posílala jsem životopisy, odpovídala na nabídky, obcházela firmy, ptala se kamarádů ale vše marné. Utekly 3 měsíce a já pořád práci neměla. Všude mi jen říkali, že práce není, práce není. Ano v obchodech typu Tesco, Penny a Billa poříád vysely cedule, že přijmou prodavačku ale, když jsem se tam byla ptát, odbyli mě dotazníkem a prý se ozvou. No neozvali se, a když jsem jim já volala, místo bylo už obsazené. Už mi to dost vadilo, ale nevzdávala jsem to, pořád jsem posílala životopisy, pořád se ptala, dokonce jsem své hledání rozšířila i na Prahu ve které mám příbuzné a ti mi dovolili, abych si jejich adresu napsala do životopisu. Protože co si budeme nalhávat, pokud by personalista viděl v CV napsáno Plzeň, nebo nedej bože názve naší vesnice, ani by se neobtěžoval dočíst životopis. Bohužel mi nikdo neodpověděl. PO půl roce mi mamka (uklízečka) nabídla, že se u nich uvolnilo místo a tak jsem nastoupila uklízet, abych aspoň nějaké peníze měla. Bylo to na 5 dnů v týdnu za 4000,- potom jsem si na úřadě práce vyžebrala rekvalifikaci. Maturovala jsem z účetnictví a tak jsem si rekvalifikací chtěla doplnit znalosti. Ano rekvalifikaci jsem dostala a dokonce jsem při ní chodila dál uklízet. Prostě ráno jsem jela na kurz do Plzně, odpoledne do fabriky uklidit a vrátila se večer. A tak to bylo každý den po čas asi dvou měsíců. Žádné= volno a jediný odpočinek v autobuse, když jsem jezdila na rekvalifikaci. Ale ok, co se dalo dělat. Ustála jsem to, o brigádu jsem přijít nemohla. Když jsem si dodělala kurz, začala jsem mít novou naději, s kurzem mě přeci musí vzít. Bohužel studená sprcha přišla hned. Zaměstnavatele totiž zajímá praxe a ne maturita z účetnictví +prý pofiderní kurz od pracáku. Přehoupl se rok, já pořád uklízela. Za vydělané peníze jezdila na pohovory, ze kterých se mnohdy vyklubal podvod (aktivní telemarketing s nejistými výdělky, zvonění na zvonky). Dokonce jsem i byla na zkoušku v jednom malém obchodě ale tam mi majitel dal odpracovat celý den zadarmo, a když jsem se pak zeptala, co bude, jestli mě bere nebo ne, vynadal mi do krav a vyhodil mě s tím, že jsem jen a to jsou jeho slova vyjedná děvka. To mi tedy přišlo až moc. Nehledě na to, že ten den kdy jsem tam byla na zkoušku se pan majitel ani neobtěžoval přijít. Hledám pořád dál. Nedávno mi zase přišla nabídka jít jako telefonistka ale neměla jsem výsledky tak mě druhý den vyhodili. Díky tomu, že jsem tam byla jen dva dny, tak jsem prostě měla smůlu a málem přišla o brigádu uklízečky. Ted mám už jen dva tisíce a chodím deset dnů v měsíci. Dělím se o rajon s jednou paní na mateřské. Pořád hledám práci, pořád doufám, že něco vyjde, pořád obcházím prodejny. V poslední jsem byla nedávno, ale také mi jen řekli, že se ozvou. A k pásu? Tam mi rovnou řekli, že s maturou a vyučením nemám šanci. U nás ve fabrice si šéf hodně vybírá, mojí mamce řekl, že to slíbil někomu jinému a tak prostě má smůlu a možná koncem roku. Byla jsem za ním také a rovnou mě zamítl, takže to, že k pásu berou každého, už dávno není pravda.
To je jen vysvětlení proč jako prodavačka s matúrou nemám práci. Já pořád hledám, celá moje výplata z brigády padne na dojíždění do Plzně na pohovory, ze kterých nikdy nic není. Zkoušela jsem i pracovní agentury jsem evidovaná u pěti a nic, nic, nic. Tak už opravdu nevím, co mám dělat. Víte, ono to není tak jednoduché, jak se zdá. V rámci kurzu mzdového účetnictví jsme měli i motivační kurz, kde jsme se učili jak se správně chovat u pohovru, personalistka nám pomohla sestavit CV i motivační dopis, dokonce mi ho i zkontrolovalo pár lidí ale stejně marné, marné, marné. Tady v Plzni prostě práce není. A že pracovat chci, kdybych nechtěla, asi sotva půjdu mýt podělané záchody a smradlavé šatny, už vůbec bych rejžákem nedrbala sprchy.
Myslíte si, že mě je snad dobře z toho, že jsem tzv. rodičům na krku? Já bych jim klidně dala vše, co si vydělám na brigádě ale nechtějí to po mě protože ví, že si moc nevydělám a peníze potřebuju na jízdné na pohovory, kde si ze mě tak akorát dělají blázny.
Pardon za dlouhý text ale snad jsem aspoň něco objasnila.

martinaa*

No já nevím, ale v Brně vidím dost často inzeráty "přijmeme pokladní či prodavačku - ihned" či brigády a práce v továrnách, kde požadují pouze výuční list. A nikdo na tyto pozice jít nechce...

polinek*

a to bylo kdy? před 30ceti lety,,ne?

lidus*

polinek, já moc nikam nechodím ale dnes ráno byla cedule i na Lídlu u nás-příjmeme pokladní, prodavačku, muže do skladu a k doplńování nápojů.

nejsemerodina
hodnocení

Nevím jak u vás ale u nás vyvěsí ceduli jdete se zeptat, dají dotazník a vyhodí vás s tím že se ozvou, což ve většině případů stejně neudělají. Když se ozvete vy jim, je už místo obsazené. Ano že vyvěsí ceduli je sice hezké ale to ještě neznamená, že vás vezmou.

burinka

Takže ve feudalismu to bylo jednodušší (autobusy jezdily 24 hodin denně) nebo co vlastně jste chtěl říci?

polinek*

,,probůh co to tady píšete, to není přece ke srovnání. Vím,sytý hladovému nevěří.

burinka

Teď ještě zbývá doplnit, kdo je sytý a kdo hladový, a máme to komplet.

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, běž hezky taťkovi pomáhat s opravou pračky, nebo žehlit (třeba prádlo) s maminkou, alespoň ti to uteče.

doplněno 04.02.12 14:01:

Právě to je to, jak nebýt nemehlo když nás k ničemu nepustí!

nejsemerodina
hodnocení

Ahoj, jo dík za radu. Ale matka mi k ničemu nepustí a na pomoc tátovi jde brácha, mě on nechce, jsem prý nemehlo.

nejsemerodina
hodnocení

Právě to je to, jak nebýt nemehlo když nás k ničemu nepustí!

Jo přesně tak. Já jsem nikdy nic moc nerozbila (akorát asi jednou skleničku). Ale pokaždé když nesu notas, nebo když mamka není doma myju nádobí, tak slyším at to proboha nerozbiju, nepustím notas... Nechápu kam tím míří, proč mi nevěří.

1jara*

To znám,opatrně dávej pozor, to vždy myslím že už už do něčeho vrazím.

Zdravím. Přežít víkend? spoustě lidí právě ten víkend vždycky hodně rychla uteče. A víte proč? Chodí do práce, starají se o domácnost, mají koníčky, prostě si volna užívají. Co baví Vás, kromě nadávání a kritizování ostatních? S rodinou Vám není dobře? Hm..Možná Vám to bez ní půjde tedy líp. Až se budete muset sama o sebe postarat, třeba se Vám ještě bude stýskat...Oni všichni se dovedou zabavit, jen Vy ne. Co Vás baví? Nemusíte sedět na zadku a být naštvaná jen proto, že není po Vašem. To, co je právě důležité pro Vás, nemusí být pro ostatní. Pomozte v domácnosti, jděte se provětrat, přečtěte si třeba knihu...Možností, jak se zabavit, je spousta.

nejsmerodina
hodnocení

Jít ven v tomhle mrazu?,, To ne děkuju. Knížku jsem četla, koukala na film. A ano vím, že nejsem pupek světa jen mě to štve a s dovolením, když na mě od rána jen ječí, opravud z toho dobrou náladu nemám, to se nezlobte.

"Nejsmerodina"-. To Vy se zlobíte na celý svět, protože to u Vás doma není ideální. Ale nemáte moc možností, když bydlíte s rodiči. Respektovat, ignorovat...Pokud jste na ně odkázaná, je každý vzdor, bohužel, marný. Přítel se dokáže jít pobavit bez Vás a Vy to nemůžete prostě strávit, o to horší náladu máte. Jste mladá a už si sebou nevíte sama rady...To je škoda, myslím si, že náladu Vám nedokáže zlepšit nic a ten víkend přežijete nakonec stejně dobře, jako všechny ostatní. Jediná rada je, nesedět na zadku v zapadákově...Ale jasně, on je venku vlastně ten mráz...

nejsemerodina
hodnocení

Mě nevadí, ž e se jde bavit, jen mě mrzí, že nemůžu s ním. Náš zapadákov nenesnáším, chci to tu jen vydržet než se namane práce a pak z vidlákova vypadnu do MĚSTA. Co naplat, jsem městskej typ.

"Nejsmerodina"-Jasně, rodina Vás podrží, než budete schopna se o sebe postarat. Tak to zase tolik špatná rodina nebude, že? Kdyby byla, mohli by Vám také rodiče říct, ať vypadnete hned...Jo,jo...I takové rodiny jsou...Takže to s tou svojí zcela jistě vydržíte, když to vydrží oni s Vámi...A jednou budete třeba ráda za to, že z města můžete jezdit za rodinou do toho vidlákova...*cteni*.

doplněno 04.02.12 14:49:

Dočkáte se, nebojte se...

nejmerodina
hodnocení

No někdy jsou ty řeči tak ostrý, že bych skoro byla raději, kdyby mi řekli zabal si a jdi. Já sama bych to hned udělala, jen kdybych měla kam jít.

pavkazji*
hodnocení

0x

To se těžko radí když nevíme věk.

doplněno 04.02.12 13:58:

Samozřejmě Tvůj (Váš)!

nejsemerodina
hodnocení

Nechápu proč je tak důležitý věk ale budiš. Mě je 23 a příteli 29.

Odhadovala jsem 15,pardon,to byva jeste vek,kdy nemame utvorene zajmy konicky,ikdyz nekdo jich muze mit plno od mala.myslela jsem,ze pro vek nemas nejak utvorene zajmy.Muzu se zeptat,ty studujes,nebo chodis uz do zamestnani?Takze bez pritele nuda?Nebo je to spis,ze ti vice chybi pobavit se a dlouho nebyla moznost?Taky bydlim v zapadakove,prozi tobe vekem jsem babizna.ale jeste jsem nezapomela na leta,kdy jsem se chodila bavit rada a casto.Nemuzu se take ubranit pocitu,ze pritel,kdyby chtel tak to nejak zaridi.Otazka,vydrzi oń i sedet doma?Jinak ptas se na vyplneni vikendu,tak to se radi tezko,kdyz nevis co by te bavilo sama.Zarid si zivot jinak a premyslej jestli to zvladnes.Kapka ma pravdu v tom,ze to neni vubec jednoduche se vsemi povinostmi a starat se sama o sebe.ale budiz,kazdy se to musi naucit a vyzkouset si to.Zatim doporucuji zkusit nebyt nemehlo a nenechat se od rodicu odbyt s pomoci.asi taky nejsou moc spokojeni a doleha na ne doba?Napada me jak budes jednou samostatny nemehlo,kdyz uz ted netrenujes?clovek si i z rodiny hodne prenasi,jaky bude jednou zivot ve vztahu sama uvidis.Neni to nekdy jednoduche,neco jineho je chodit a pak se zzit a vydrzet tezka obdobi,ktera prijdou vsude.Trenuj

doplněno 04.02.12 20:51:

Jeste me tak napada,zrejme si se ocitla v nejakem zacarovanem kruhu,ze jsi ze vseho spis otravena ne?Nekdy to mivam,presto,ze mam konicku a zajmu mnoho,ale prijdou dny,ze neni do zpevu?Treba kdyz hodne dlouho s nikym nepohovorim,porad to same.Ja se treba dostanu mezi lidi hodne malo,tak 1-2 doroka a opravdu krom rodiny a po telefonu tu nikoho nemam,zijem na polosamote.Na jednu stranu vyhoviúje,ale nesmi toho byt prilis,nekdy je mi smutno.a co se tyce moji uzke rodiny,to znamena deti,muz,ksem tedy rad,kdyz se sejdeme doma,je to pro me vzacne a velmi si toho vazim.jsi mlada,tak mas vice prilezitosti pobavit se a jiste to neni jednou za mesic a tak?ono pak letama zabavy je nejak min,ale nevadi,pokud je to dobrovolne a clovek zna jine hodnoty,ktere ho muzou tesit,rodina a tak.Ale zase nesmi byt neceho moc a neceho moc malo.jak to mas ty?

ladinpraha*
hodnocení

0x

Dobrý. Mě se to líbí. I když jsem tenhle styl už někde viděl. A byla to úspěšná knížka. Když tohle téma rozvineš, tak z tebe ještě bude úspěšná spisovatelka. Takže tužku a papír (nebo vlastně spíš klávesnici) a s chutí do psaní.

Ladinpraha.styl?jaka kniha?Nevim .pisi co citim.nerada bych pusobila jak kniha.Jak se to rika ,mluvi jako kniha,to snad ne,Tak nevim jak je to myśleno?

hodnocení

0x
A co bys chtěla prosím tě poradit?To,že se ve vaší rodině nesnesete,to my tady nevyřešíme,že máte zimu také ne,že musíš s noťasem běhat po bytě už vůbec ne,a to,že tvůj přítel se jde bavit,a tebe nechá doma,tak to už vůbec ne,očividně o tebe nemá zájem,to ti nedošlo?!
nejsemerodina
hodnocení

My spolu ale nebydlíme. Já žiju 30 kiláků daleko on ve městě, já na vesnici. Proto s ním nemohu jít.

polinek*

no myslím že ¨kdyby chtěl s tebou být,tak by se o to postaral.

lidus*
hodnocení

0x

Sice nepíšete kolik je vám roků ale stěhování bude asi to nejlepší pokud už jste vystudovala a pracujete, to aby jste měla z čeho podnájem platit. Sice nevím co je to za přítele, že vás nechá sedět doma a nezajistí aby vás kamarád odvezl. Třeba chce pánskou jízdu bez vás a tak mu jí dopřejte. Nějak se doma zabavíte, neříkejte mi, že u vás není restaurace kam můžete vyrazit s kamarádkou na kafe. Asi opravdu nemáte moc dobré vztahy jelikož naši dceru manžel vozil tam kam chtěla a nad ránem pro ni zase jel pokud tam nebyla přes noc, jakmile v 18ti udělala řidičák tak jí půjčoval auto a podřídili jsme tomu třeba to, že jsme se z chalupy vraceli odpoledne aby mohla jet ona. Pokud máte doma 13C tak je to žalostně málo, přitopte. V bytě máme 22,7 a když sedím u PC mám flešovou vestu. To zvládnete, většina mladých má jiný názor než rodiče a museli to s nimi přečkat.

doplněno 04.02.12 14:09:

Než jsem to dodatlovala už je spousta odpovědí a vím tedy i věk. Ve 23 letech si zařiďte svůj život a věřte mi, že nebudete vždycky spokojená. Přítele co by mě nechával sedět doma bych vyměnila, pokud tedy nepřišel a neřekl, že dnes je to bez bab.

nejsmerodina
hodnocení

My topíme hodně ale obývák je velký a vytopit se nedá. Jinak máme 18 stupnů ale bohužel, topíme uhlím a šetříme. Nemáme peníze. U nás na vesnici je jedna hospoda, kam chodí místní ožralové kterým je lepší se vyhnout a jedna prodejna. Tot vše. Na prochajdu se mi v tomhle počasí nechce a kámošky mám ve městě kde bydlí přítel.

pavkazji*

Tak se sakra seber a zajeď si do toho města za kamoškami.Neříkej ,že si neporadíš jak se tam dostat.Dej nějakýmu strejdovi ve vsi kilo a jsi tam natotata.

nejsemerodina
hodnocení

A zpátky se dostanu jak? Nic k nám nejede. Naši by mě zabili kdyby zjistili, že jsem někoho otravovala. Opravdu to nejde.

lidus*

30 km a nic nejede, tak to si vemte taxi počítám, že 500 to spraví ale nejdřív zavolejte příteli zda o vás na dnešek stojí. Proč ne na procházku, hlídame dvouletou vnučku a je s dědou už hodinu venku, před chvílí volal, že v pohodě krmí labutě a ještě se zdrží.

nejmerodina
hodnocení

500,- to je pro mě čtvrtka výdělku z brigády. Ven v mrazu nejdu, při mínus sedmnácit umírám.

To moc holka nevydržíš, když při - 17° C umíráš.

Sakra je ti 23, tak si řiď život podle sebe a ne pode lidí okolo.Tohle a tohle hci mít takhle a takhle a tak to prostě bude, Tečka. Někdy prostě musíš začít si dělat vše podle sebe.

nejmerodina
hodnocení

Sory ale mínus sedmnáct je celkem hustej mráz. A bohužel se musím podřizovat, nechci si dělat zbytečný problémy. I když někdy mě to dost štve, že ve 23ti kdy ostatní pomalu zakládají rodiny, já musím poslouchat jak své tak přítelovo rodiče jak malej harant.

Tak poslouchat svý rodiče to jo. Ale ve 23 by to už chtělo malinko polevit. A přítelovy rodiče poslouchat? Samozřejmě musí být nějaká úcta, ale poslouchat je na slovo jako malej harant? To bych nedělal.

A -17° C není žádnej hustej mráz, malinko přituhuje, ale nic hustýho. Včera jsme měli u dílny - 29° C a ještě všechno fungovalo.

nejsemerodina
hodnocení

Tak já jsem asi rozmazlená ale abych mohla fungovat, potřebuju aspon teplotu 18 stupňů. Jo taky mě to jak musím jeho rodičep oslouchat štve ale nenadělám nic, přítel to bere jako normální, tak co mi zbývá.

nejmerodina
hodnocení

Ale on mě nenechal doma, já se tam prostě nedostanu a i kdyby ano, nemám kde přespat. U přítele to nejde, bydlí s rodičema a těm se mje přespání musí oznamovat alespon týden dopředu. Ano odstěhuju se ale momentálně žiju z brigád a přítel má invalídku. Stěhování plánujeme ale bohužel to není jen tak s našimi příjmy.

pavkazji*
hodnocení

0x

No věk jsem chtěl vědět z toho důvodu jaký si udělat na to názor.Těžko se bude radit stejně děvčeti ve 23 letech jak 13 leté,že.Příteli je 29 a on musí týden dopředu nahlásit že tam budete spát ,divné.

Nudíte se tak se seberte a jděte ven.Nějak se za přítelem dostaňte,tedy pokud mu nebude vadit,že jste přijela.Nebo něco udělejte doma ať jste k něčemu a nebudou mít vaši důvod na vás ječet.Neječí přeci bez důvodu ,ale asi jim něco vadí.Copak vy nemáte v zapadákově kamarádku,kamaráda?Jděte se pobavit s nimi.Máte nějakého koníčka?Věnujte se mu a ten blbej víkend Vám uteče a nebudete sedět na prd...!

Chce to jen chtít.

nejsmerodina
hodnocení

Všechny kamarády mám ve městě. Za přítelem se opravdu nedostanu, a i kdybych se tam nějak dostala, tak nemám kde spát a zpátky mi o víkendu nic nejede. Rodiče nechtějí pomáhat, matka mě od všeho vykopne a podle táty jsem jenom nemehlo, raději si na pomoc vezme bráchu. Mě zavolá jen když se chce vyječet. S tím nahlašováním přespání je to divné, když to včera řekl příétel před kámošema, všichni koukali s pusou dokořán. Bohuželk nikdo mě u sebe přespat nenechá.

hodnocení

0x

Nevím no, když někdo nemá jinej zájem než se jen bavit...Co nějaký koníčky? Nejsou?

Na první přečtení mě to připadlo jako dotaz 15ti letý puberťačky, ale v 29 hlásit doma kam jdu a kdo tam bude kdy spát, to mě přijde minimálně zvláštní.

nejsmerodina
hodnocení

Jo taky mě to přijde divný. A koníčky no čtu, ale to jak kdy. Jinak nic.

uvk

kde bydliš,prijedu te zabavit;)

martinaa*
hodnocení

0x

S rodinnými vztahy moc nepomůžu, pokud máte naplánované stěhování, tak ten jeden víkend rozhodně přežijete. Ale nepřenášejte nenávist z rodiny na přítele! Co má asi tak dělat? Sedět taky doma a bez Vás nevytáhnout paty? Holt ve vztahu se občas vyráží jednotlivě ven, pomalu si na to zvykejte. Nebude to vždy jen posled Vás. Partner nebude vždy všude chodit s Vámi.

Pokud mu nepřejete a závidíte, že se jde bavit s kamarády, zatímco Vy jste jinde, tak ho docela lituji. Už jen ten nadpis je dost nepřejícný.

nejsemerodina
hodnocení

Ale at si jde, jen mě mrzí, že já musím sedět na zadku. Co se dá dělat, doma za nohu ho uvázaného nedržím. Stěhování je v plánu ale až najdu práci. Z mé brigády a jeho ID a přivýdělku bychom to neutáhli.

martinaa*

POkud byste se ho pokoušela držet, stejně by to nikam nevedlo... ale až budete mít třeba děti, taky budete občas sedět doma, zatímco on bude s kamarády venku nebo na nějakém koníčku.

A ani nějaký levný podnájem by se utáhnotu nedal? Pro začátek není nutné mít obrovský nový byt.

nejsemerodina
hodnocení

To já vím, že občas půjde sám někam. Levný podnájem? Na brigošce si vydělám 2000,- z toho to nejde. Přítel má asi 12000 ale řekl mi, že dokud si nenajdu práci, není možné spolu žít. On má totiž garsonku, dlouhodobě jí pronajímal, je psaná na přítele ale o vše se starají jeho rodiče. A přítel se mnou do podnájmu nepůjde, když má vlastní byt. Do toho se mnou ale také nechce jít, ´že bychom to se 14000 měsíčně neutáhli. Navíc se o ten byt spíš starají jeho rodiče, kupují tam vybavení a tak. No a oni ho chtějí znovu pronajmout. I když vědí, že tam spolu jednou budeme bydlet, tak moje názory pro ně nejsou podstatné. Např. vybírali jsme nový koberec do bytu a přítel řekl že mě se líbí modrý. Na to jeho otec řekl, že je to fuk, že tam nebudou nic drahého kupovat, že tam bude nájemník a ten by jim to tam všechno zničil (ten předchozí to udělal) tak nakonec koupili hnusnej šesivej koberec. Docela mě tím uzemnil, přítel ten se ve všem rodičům podřídí.

Tomuz nerozumim.Tak ci je to oficielne byt?Na koho je psany?Rodice z toho chteji mit zisk a naramne jim tedy vyhovuje,ze maji synka 29 doma?a ma si shanet ponajem v placenem byte?Tak to snad nemuze byt byt syna.Pokud ano,tak je pekna sragora-pardon.to by sli pak rodice stranou,takove sobectvi,myslet jen pro sebe?Prosim vas upresnete,nebot me zacina jimat hruza a vstavaj me vlasy na hlave.Pokud ma pritel plny duchod,tak by mohl mit kolem 10-i vice tisic,sveril vam to?No a kdyz vezmete nekde podnajem na radnou smlouvu,tak vam daji prispevek na bydleni z ktereho najem zaplatite,ne?Jak pak ,kdyz zenska je pak na matersky a musi se starat jen chlap.Mnozi lide spolu ziji na zivotnim minimu a co maji delat,bydlet kazdy zvlast k rodicum,aby se meli lepe?Jen jestli ten vas pritel neni neco jako ten ksc synek v serialu -Vypravej.?Nechci urazet,ale vy to podobne popisujete.Ten taky poslouchal rodice,aby TEKLO a nemel se nahodou hur.ja vi ze je to jina doba,ale pripad postejny.vzdyt on neni samostatny zrovna jako vy.Jste dospeli,tak se musite osamostatnit,ne?Jaky neutahli?Proste se utahnout musi,ikdyz to zadńa sranda na minimum zit neni,to mi verte a mame 4 deti.To jako mam rict rodicum .ze neutahnem samostatne bydleni?Kdyz chce byt nekdo s nekym ,tak proto udela maximum a nekouka na to jestli se bude mit o nec hur ,nez s rodici.No,v 29 synek,to uz je hodne ochocenej rodici a taky rozmazlenej.UF...dohrali jste me a ja se ted jen tak nezlobim.

doplněno 05.02.12 09:35:

Uvedu priklad,kdyz vas pritel bude mit Idkolem 10000kc+2000 vase brigada,uvedete -li naklady na bydleni cca 8000kc mesicne,tak dostanete cca3000-3800podle toho,kde zijete prispevek na bydleni.Secteno dela 15000kc-8000na bydleni,zbyde vam 7000kc pro oba na zivobyti.moc to nemi,ale kdyby tohle mel kazdy na osobu s malymi detmi,tak si piska.Vetsinou je to bohuzel tak,ze po zaplaceni vseho jim zbyde na osobu 1000-2000kc,pokud je zena treba na MD.Takze doporucuji zamyslet se.

nejsemerodina
hodnocení

Ofico je to přítelův byt. Ale starají se o něj jeho rodiče. Ti také mají ve všem poslední slovo. Přítel sice říká, že to tak není ale mě jímá hrůza z toho, co asi bude, až tam spolu s přítelem budeme chtít bydlet a budeme si ho chtít zařídit po svém (moderněji).

lm®

Já bych to shrnula takto :Jste (zatím ) oba finannčně závislí na svých rodičích.

A dokud se neosamostatníte,lepší to nebude.

Takže zapracujte oba na tom ,abyste mohli žít svůj život.Není to jednoduché,ale jde to.Já ani můj muž jsme neměli v dětství na růžích ustláno,obzvláště můj muž ne a přesto dnes po 22 letech manželství bydlíme ve svém a žijeme život dle svých představ .

nejsemerodina
hodnocení

A o co myslíte, že se snažím? Ale ono dneska najít práci není snadné. Všude slyším jen odmítnutí. I když jem vyučená prodavačka, stejně mě nikam nechtějí, ani do marketů ani do menších obchůdků. Mám i maturu (dvouletou nástavbu) ale na to bez praxe taky nikdo není zvědavej. A praxi nemám zase kde udělat, ani zadarmo mě nikam neberou. Ano ve svých 23ti jsem se zmohla jen na brigádu za 2000 měsíčně ale pořád hledám, pořád se snažím a doufám, že to snad konečně vyjde. Protože tohle není možný.

burinka
hodnocení

0x

Je vám 23 let a bydlíte v zapadákově. Předpokládám, že od 18 let máte řidičský průkaz. Dneska se dá starší auto, které dojede občas 30 km tam a 30 km zpět, koupit za nějakých 10 tis. Kč, což je příjem za jednoměsíční nic moc letní brigádu. Když není v Česku, pak určitě je v zahraničí. Neteř si za loňskou letní brigádu v USA (4 měsíce) přivezla šeky v hodnotě cca 90 tis. Kč. Bohužel, musela tam pracovat (dopoledne úklid hotelu, odpoledne obsluha v jídelně). Přestaňte tady prezentovat svou absolutní nechopnost a začněte raději něco dělat. Rázem budete mít po problému. A teď šup nasekat dříví, potom všem členům rodiny vyčistit boty, vytřít kuchyň, chodbu a schodiště, odstavit skříně a vytřít za nimi, pak začít připravovat zítřejší oběd. Hezké odpoledne.

nejsemerodina
hodnocení

Ne řidičák nemám, mám zdravotní problémy a doktorka mi potvrzení nenapíše. A jak jsem řekla, rodiče mě k ničemu nepustí, Hezký den.

hodnocení

0x

Ty jo, 23... já příspěvek tipovala na negativistickou puberťačku kolem 14-17 let :D No co, plnoletá už jste, jděte pracovat a z vydělaných peněz si zařiďte podnájem podle svého gusta. A pokud si při práci budete chtít dodělat vejšku, tak se o víkendech určitě nudit nebudete, i když venku bude mínus sedumnáct ;)

Však ona se nenudí ani teď,jelikož jí nevyšla jakoby dnešní "pařba,"tudíž duchaplně zavedla tuto diskuzi,aby zabila čas,to jste si nevšimli?Za chvilenku jí maminka připraví večeři,pak se půjde vykoupat,a v pohodě bude opět datlovat do počítače,supéééééééér,na 23let dost dobrý*palec*

nejsemerodina
hodnocení

A myslíte, že opráci nehledám? Ono se řekne jděte pracovat ale kam?

petula00*
hodnocení

0x

A co takhle změnit přítele?Od někud blíže?Na netu by se určitě našel.

burinka
hodnocení

0x

Moje milá, vy jste takoví dva nešťastníci. Jsem si jist, že ona to žádná velká láska nebude. Hlavně rozum do hrsti, ať nejste moc zklamaná. Ten váš vyvolený skoro ve 30 letech vydělává 12 tisíc, zatímco už měl mít našlápnuto ke skvělé kariéře a je jedno, jestli je řemeslník, technik nebo Ing., Mgr., JUDr., +PhD. - podle všeho s tímto týpkem díru do světa neuděláte. Skoro ve 30 poslouchá mamičku a tatíčka na slovo a čeká na pokyn, kdy bude smět promluvit. Vy jste na tom podobně, akorát, že máte o 10 tis. měsíčně méně. Přece, kdybyste spolu skutečně chtěli žít, tak nabídnete rodičům toho třicetiletého miminka, že jim budete platit za garsonku nájem místo nájemníků (v případě finanční krize rodinného rozpočtu by vám určitě počkali) a skutečně začnete žít jako dospělí lidé. Je mi vás obou docela líto. Z druhé strany, když počkáte nějakých 30 až 40 let, tak vás společně může čekat dědictví ( a pak můžete spokojeně spolu žít až do smrti). Takže hlavně trpělivost :)

nejsemerodina
hodnocení

Až na malý detail, on si nevydělává, on má invalidní důchod a k tom usi přivydělává dva dny v týdnu na pár hodin brigádou.

ibm
hodnocení

0x

pro burinka:na 100% souhlas s vami, v tehle situaci asi nejlepši řešení...a chlapec ktery ve 30 posloucha mainku a tatinka tak bude zřejmě jedináček a mega VůL

ibm
hodnocení

0x

jemi 33 a začinali sme s ženou spolu pred 7 lety v bytu 1+1 snad jako každy mlady par pokud nemate zazobane a dajne rodiče...od rodiču sice maji, sme dosud nic neviděli,ale to vubec nevadi o to lepši,sem hrdy na nas co sme za tech par let dokazali uplně sami ...po 2 letech si pořidily domek,sice splacime,ale penize davat někam za pronajmy či najmy tak davame na splatku domu...takže kdyz člověk chce tak dokaže opravdu hodně ne všechno,jak mnozi by mohli namítat to je lež,ale musite uznat že i stěstí zde hraje velkou roli...a pracovat samozřejmě...v kazde pohadce to slyšíme...bez prace nejsou kolače,pečeni holubi litaji sami do pusy atd...kdo by to nechtěl?Ja NE,odplatou nam za naši bojeschopnost je pocit hrdosti,kterou sme ztrali v dnešni době materialismu...schopnost přežit a tomhle ten nas svět je a jednim z hlavnich měřitek je svoboda...pokud nic nemate ste nula...rozhodnuti je na vas

polinek*

ovšem hypotéku si nemůže dovolit každý. Kdo ji pak bude splácet ,jak člověk přijde o místo?!

doplněno 05.02.12 15:25:

a s těmi výdělkama jaké tady mají jak píše jim ji nikdo nedá.

hodnocení

0x

Mozna ze by bylo dobre,aby jsi se nastehovala do stejneho mesta,kde bydli pritel,jen aby si neprisla brzy na to,ze vecery spolu stejne netravite a je s kamarady radej v hospode.Neumi si predstavit,ze bych nevidela pritele treba cely tyden -14 dni a on se sel pak jeste bavit.Myslim ze km.to nebude.nechci byt zla,ale jak casto zaridi pritel aby jste byli spolu?

lm®

Jste z Plzenského kraje? Já také.Zkusila jste třeba práci v některé z montážních dílen.Plzen Borská pole,nebo MD Chotěšov.Já mám také maturu z ek.nástavb a dělám dělnici.S pčesčasy cca 18-19 tisíc čistého.To si nevyděláte ani jako prodavačka ani jako účetní.

doplněno 05.02.12 13:59:

Jo a k tomu příteli :Velmi vážně bych uvažovala a smyslu takového vztahu.

nejsemerodina
hodnocení

Jo zkusila jsem tyto dílny ale bylo mi řečeno, že s maturitou jsem překvalifikovaná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]