Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
máte někdo nějaké zkušenosti se zakládáním internetového obchodu? Jsem studentka, zatím teprve zjišťuji informace a poptávám trh. Pokud nepočítám zboží, které chci prodávat, nemáte ponětí, jaký je počáteční kapitál? Co se musí zaplatit, aby se to dalo rozject? Zajímá mi kolik bych maximálně mohla být tratná, kdyby to nevyšlo. Dále by mi zajímalo, jaký je váš názor, zda se dá ještě na internetovém obchodě vydělávat, vzhledem k množství, které jich na internetu je..?
1. pokud nemáte vlastni eshop (soft) tak pravděpodobně vývoj nebo pronájem nějakého již existujícího či úprava freeware
ceny jsou různé, začínají snad na stovkách až k několika tisícům - měsíčně. vývoj záleží u koho
2. hosting a někoho kdo vám na něj bude dohlížet - často je při pronájmu v ceně - jinak také spíše stokorunové za samotný hosting, ale lidi jsou drazí, je lepší se základy naučit jestli máte malý rozpočet
3. reklama, nový eshop sám od sebe lidi nenabalí, a jak na horních položkách asi moc nevydáte, opravdu třebas tisíc dva a ne víc. tak tady je to o správné kalkulaci kolik se vám vyplatí dát za zákazníka. A pak modely ppc jako sklik a adsense (pozor na platcovstvi dph v druhem pripade) a reklamy od relevantnich partneru. Zaroven nejake zakladni SEO. Tady uz se to blbe vycisli. Slusne SEO vas na uvod vyjde na nekolik tisic a pak uz mesicni platby ci podle firmy za vysledek taky x tisic a reklama zavisi na vasem rozpoctu.
nic proti jsem vyucenej automechanik, prodavam detske obleceni a pred rokem jsem o seu vedel asi tolik co ted o jadernej fyzice a zrovna v tuhle chvily okupuji na seznamu a google z obouma shopama prvni stranku na 79 klicovych slov a nikdy jsem nepouzil zadne blackhat seo vse jen podle pozadavku seznamu a google a to i na slova za ktera seo firmy chtely i 5000,- mesicne za jedno a z mesicnima nakladama okolo 1500,- na jeden shop zadna ppc ani ostani nesmyslne platby .
Bohuzel tyhle firmy vydelavaji na ceske hlouposti a snaze porad neco ochcat , ale nechapu proc to neudelat poradne a podle pravidel a hlavne levneji s vetsi sanci na uspech , nez se snazit za desitky tisic neco ochcat a akorat si za to zaslouzit ban
Na shop jsou specificke pozadavky, pouzit nejaky levny neni idealni protoze nemusi umet par klicovych veci ktere vam k tem pozicim pomuzou (nemyslim nejake ojebavky seznamu a google) ale zkuste goolit a ne koukat na stranky firem co se vas budou snazit oskubat.
Blize vice nereknu , moje tajemstvi. Ale pokud napriklad budete shanet shop do pronajmu (nejjednodussi reseni) tak se kouknete na konkurenci a kdo jim shp delal (vase konkurence neni na Xté strance ale na prvni) a kouknete kdo jim shop delal a tem se ozvete
doplněno 17.03.12 21:38:pokud shop nebude velkej pocitejte ze se do 50 000,- vejdete , grafika a moduly ktere jsou zavisle na sortimentu. Me par uprav (ja mam zakazkove) usetrilo par zamestnancu a jsem schopen delat stejjnou praci jako jini jen se 3 lidma na shop a konkurence (znam je dobre radi pokecame) to same dela z 8-10 lidma
doplněno 17.03.12 21:42: a posledni doplnek berte internet jako normalni obchod , vydelat se da porad , kdyz jsem otviral loni druhej tak jsem si rikal ze to nebude zadnej vejvar a ona chyba lavky konkurecci jsem az na 2 shopy prevalcoval jedu ze zhruba 100% (nizky rabat na muj obor) a opravdu si nestezuji na penize
marketingnainternetu.cz/... neni to muj web ale necha se tam najit dost veci a jsou tam odkazy na jine weby ohledne stranek , a ne tuny reklamy a nesmyslnejch blabolu o tom kdo umi vetsi nic
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.