Nejste přihlášen/a.
mám vnuka,a stalo se to,že mu otěhotněla přítelkyně. Ona není zaměstnaná ,,ON vydělá málo.ONA si to nechce nechat vzít ,,nemají absolutně podmínky pro dítě. Jak se to dneska řeší,jak si ji neveme?Vydělá tak akorát na byt ,který není jeho ,ona tako nemá byt. díky
polinek, já teď řeknu asi strašnou věc. Pokuste se to neřešit. Vy nespíte, přepočítáváte, kolik jim můžete dát, uvažujete jak jim pomoci a mladí to neřeší. Objednají si pizzu, zajdou na oběd, koupí ptákovinu. Musíte se snažit pustit to z hlavy. Pokud oni se nevzpamatují a nebudou to chtít změnit, do té doby budou jen pofňukávat, jak je život těžký. A všichni budou kmitat, aby jim to pomohli vyřešit a usnadnit a oni budou jen ukřivdění.
Mluví ze mě vlastní zkušenost. Dokud se sami nevzpamatují, dotud stejně budete bezmocní a jen ustaraní. Všichni se vám začnou vyhýbat, protože nebudete umět ani myslet ani mluvit o něčem jiném. Vašim životem se stanou chudáci mladí.
Jedno moje veliké rčení je: Chtějí to tak, mají to tak. Aź to tak nebudou chtít, změní to.
Respektujte jejich představy, jejich rozhodnutí, je to jejich život.
Bohužel, výživné má před vším ostatním přednost. Nemusí si matku dítěte brát, výživné mu vyměří soud z jeho výdělku. Že nebude mít na bydlení, nikoho nezajímá. Soud hájí zájem dítěte naprosto nekompromisně. Bude se s tím muset poprat, Vy se tím netrapte, neberte na sebe starosti "mladých", protože by se člověk musel někdy "zbláznit"...
,,nechtěli to tak! Ale stalo se- Není to pevný vztah k normálnímu žití. On je z toho na větvi,neví co má dělat. Ona nikdy pracovat nebude ,,a On vydělá málo.Mne zajímá,jestli by musel platit i na ni.
Já seo nikoho nestarám ,nemám z toho hlavu ,jen se ptám jak se to dneska dělá.To ,že musí platit na děcko mi je jasné,ale na ni! Bude mít vůbec ona mateřskou? Jak nedělá? Je moc líná. Bere vše na lehkou váhu.
babkazov,,,,,tak to vůbec není ,já se nestarám,je mi to jedno ,,jen jsem chtěla vědět jak se to dneska praktikuje. Já jim nepomůžu ,ani nemám zájem ,,myslete si co chcete já vím proč ji neznám a ho znám tak,že si pomoc nezaslouží. Nikomu se do života neplantám, ,,jsem babka už několika násobná a vím dá se říct jak to v životě jde. A co mám dělat Díky za takové rady
doplněno 03.02.12 15:31:babkazov,,vy píšete úplně o něčem jiném probůh
Pokud si ona dítě nechá, tak jemu výživné vyměří i z mála. To aby si dívku vzal ho nikdo nutit nebude ale platit na dítě to tedy jistě bude muset a dejte si dobrý pozor aby peníze platil složenkou nebo účtem, zrovna řešíme s kamarádem co za listopad + prosinec dcerám dal výživné do ruky a obě děvčátka starší 18ti let na něj bez mrknutí oka podaly trestní oznámení za nezaplacení a to jim platí ještě telefony a oblečení. Co rodina, ta nemůže pomoct? Já být babička nebo máma kluka co čeká dítě snažila bych se mu vysvětlit, že jednou by mohl litovat, že přítelkyni přesvědčil k potratu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.