Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
byl jsem dnes u bratra, a tomu nejdou české hlavní programy ale jen několik cizýcg. Povídal že si musí aktivovat nejakou kartičku..
nejde mi to do hlavu...Přeci se platí televizní poplatek...proč nejdou stantartní programy jako dříve... připadá mi to jako ždímání peněz..
den předem jsem si nechal z pošty poslatna německý učet 1000 kč...a poštačka po mě chtěla 200kč za převod.. Zvláštní...v loni to bylo cca 80 kč. To se mi protočily panenky...práce na 5 minut...To se to rejžuje...
Myslím si, že má satelit od Skylinku. Ten teď přecházel na nový systém kódování (Irdeto) a bylo třeba koupit novou dekódovací kartu a současně zkontrolovat, zda dekodér podporuje nové kódování. Můžete nad tím láteřit, ale satelitní příjem prostě (už) není zdarma. Pokud nechce platit, tak má možnost přejít na pozemní vysílání.
ano. má to u teto firmy..takze před vyhledáváním kanalu. má zadat pozemní vysílaní...a pujde to?
děkuji Vám za Vaši radu..
To asi ne. Pro příjem pozemního signálu musí mít klasickou anténu a popřípadě Settobbox, pokud má starší TV. Je možné, že DVB-T (systém pozemního vysílání) dekodér bude mít i satelitní settopbox, to ale nevím. Jen jsem tím chtěl říci, že buď si zaplatí za novou kartu, plus ten jejich měsíční poplatek 29.- Kč a bude dál v klidu koukat na satelit. Nebo parabolu zahodí, koupí normální anténu a kouká zdarma. Tak jako tak, bude muset asi trochu investovat.
K té první části:
Přesně tohle nedávno udělal svým zákazníkům Skylink. Zákazníkům poslali kartu se jménem Výměna, kterou bylo nutné zaregistrovat. Pokud jste kartu včas nevyměnili nebo nezaregistrovali, zmizel signál. Finta je v tom, že signál zmizel natrvalo. Už nestačilo novou kartu jenom zaregistrovat, ale musela se oživit přes zákaznické centrum. V zákaznickém centru sedí dvě ženské, které nejsou až tak úplně v obraze, nevěděly co s tím. Sehnal jsem televizního technika, který mi televizní příjem vzkřísil přes svoji kartu a pak mi rovnou doporučil jiného dodavatele, například Freesat.
Není to stejný případ, jako u vašeho bratra?
*
k té druhé části:
Smiřte se s tím, že banky žijí z toho, co vypumpují ze svých klientů. Prostě to tak je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.