Nejste přihlášen/a.
Ahoj,znáte to, sednete do auta a přední sklo je totálně zamrzlé, nevidíte nic,neznáte někdo babskou radu jak rychle rozmrazit přední okno, vím ,že se dá koupit nějaká chemie,neznáte třeba něco ekologické?Pomohla by třeba slaná voda?Předem díky za tipy.
No na svoji felince mam vzdy v aute nachystanou sul predni sklo lehce posolim hrsti soli sklo krasne behem par chvil roztaje bez skrabani bez starosti...
Medwed si dělá šloufky, sůl nesypte, to by jste časem plakal co to udělá s lakem. Pokud chcete něco ekologického tak snad jen ..fén´ nebo líh z lékarny, či vypálit slivovici.
Myslim to smrtelne vazne a mluvim o ate za par tisicovek samozrejme kdybych mel auto za 2mil choval bych se k nemu jinak ale mam felicii a te to nijak nevadi...
podle mě je teda nejlepší pokud to jde,oškrábat co jde ,nechat zapnutý motor ,ventilátor na okna a polít sklo jen studenou vodou,setřít po chvice hadrem a jedeme
Před týdnem se mi v autě rozbilo topení ( no opravdu v tu nejlepší dobu). Okno mi teď namrzá z obou stran a ruce přimrzají k volantu. Zítra vytáhnu motorku - nebude mě zajímat topení, okno mi nikdy nezamrzne - takže mám po škrábání.
Jak jsem už tu jednou uvedl,používám mnoho let úspěšně natírání skel glycerinem.Stačí sklo i s ledem natřít a 2-3 minuty počkat.Sklo jde setřít přímo gumovou stěrkou,nebo lehce škrabkou.Hadr s glycerinem schovám do sáčku a mohu ho použít vícekrát.Pokud se objeví námraza vevnitř,tak stačí jen setřít tímto hadříkem.Výhodou je,že je glycerin naprosto neškodná substance a velice dobře rozpustná ve vodě.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.