Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď od firmy - jiný název pozice

Od: huraczek odpovědí: 1 změna:

Dostala jsem výpověď od zaměstnavatele pro nadbytečnost. Zacházení zaměstnavatele při výpovědi bych označila jako šikanu, ale to už je věc jiná.

Je výpověď platná a je vůbec v pořádku, pokud v pracovní smlouvě mám jiný (diametrálně odlišný) název pracovní pozice než ve výpovědi? Firma není ochotná se domluvit na jakékoli změně a tvrdí, že název pozice ve výpovědi, který je přesnější, vychází z interního dokumentu organizační struktury oddělení. Děkuji, je to pro mě velice důležité.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pokud dojde k reorganizaci a zaměstnavatel Vám dal výpověďˇ, nesmí místo Vás přijmout nového zaměstnance, který by vykonával Vaši práci, přičemž rozhodující je pracovní náplň vykonávané práce, nikoli název pracovní pozice. Pokud by toto udělal, pak by byla z právního hlediska výpověď neplatná. Ale jinak platná je, nedá se napadnout pro neplatnost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]