Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek u notáře za sepsání a reg.závěti

Od: detergent* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem na tomto velmi dobrém portálu,kde je možné najít odpovědi snad na všechno.Cgtěl bych pořídit závět u notáře a její zaregistrování do registru závětí a zajímalo by mne,jaký budu platit poplatek u notáře za tuto službu platný pro tento rok,jelikož prý byly měněny v minulém roce veškeré poplatky u soudů a notářů.Děkuji mnohokrát a přeji hezký den.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den.

Kolik stojí závěť sepsaná formou notářského zápisu

Sepsání závěti: 900 Kč

Zápis závěti do registru: 200 Kč

Úkony notáře: 100 Kč

19 % DPH: 228 Kč

Celkem: 1 428 Kč

Opis závěti (za 1 stranu):

30 Kč + 19 % DPH = 36 Kč

penize.cz/...

uska*

kapkanadeje® tohle je info staré, soudím podle 19% DPH, takže dnešní ceny budou asi někde jinde.

Pardon, nevšimla jsem si. Nicméně jsem se notáře tedy přímo zeptala. Cena je v současné době, na dotazovanou věc, v četně DPH 2.500,- Kč. Ale jsou i notáři, kteří nemusí být plátci DPH, takže je cena o něco nižší.

doplněno 02.02.12 17:24:

Není zač.

detergent*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající odpověd.

albert*
hodnocení

0x

Sakra to máte v okolí pěkné pistolníky notáře. V loňském roce jsme s manželkou sepisovali u advokáta závěť (kvůli vyloučení z dědictví) a každý jsme to měli za 200! Fakt je ten, že jsme podle jeho diktátu psali závěť vlastnoručně, on jen k závěti napsal potvrzení, že byla sepsaná před ním a dal razítko a podpis.

Ano, já bych také volila napsat závěť raději vlastnoručně. Dotazovaný notář je z Prahy a uvedená cena je dle tarifu. Ale je to tak jako u právníků. Mají daný tarif, někdo se ho drží zuby nehty, jiný může přistoupit na cenu za své služby nižší. Dělá se to takto a ne že ne.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]