Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podání léků učitelkou v předškolním zařízení

Od: stanavaf® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den všem,

Chtěla jsem se Vás zeptat na takovou zlášní otázku, možná i tak trochu právnickou. Potřebuji poradit, jak formulovat povolení učitelce v MŠ, že v případě nutnosti může dítěti podat léky na snížení teploty. Byla jsem dnes na rodičáku, který se koná 1x za rok a paní ředitelka se setkala v loňském školním roce s velice nepříjemnou situací. Náhle jí tam začalo jedno dítě horečkovat a teplota vystoupala až na 40°C. Pochopitelně volala rodičům, ale ani jeden telefon nebral. Učitelka nesmí dítěti podat žádné léky, byť by věděla, že by tomu dítěti pomohlo, nehledě na to, že nevěděla může-li být lék tomuto dítěti podán. Dítě setrvalo v teplotách až do odpoleních hodin. Od nás chtěla, abych toto povolení napsali, ale protože jsme nikdo nevěděli jak to formulovat, nepsalo se nic. Je pravdou, že můžeme někam odjet a dítě začne horečkovat a je zbytečné, aby trpělo, když mu může jednoduše pomoct podáním léku na snížení teploty. Potřebujeme, aby byly vykryté i učitelky, protože to skutečně nesmí. Jde jí opradu jen o podání léku na snížení teploty. Něco ve smyslu: Když se nikomu nedovoláte nebo nemůžeme opradu včas přijet, dejte dítětěti léky na snížení teploty.

Pokuste se něco vymyslet.

Díky moc za všechny rodiče z naší školky.

St.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mozna trochu hloupa pripominka, ale co volat 155. Tohle bych rek, ze svedci o naproste neschopnosti ucitelky, reditelky...

dusatka*

Musím podpořit axusovu odpověď - horečka 40°C a nikdo nezavolá lékaře? To už je snad zanedbání péče. Podle mě nízkou teplotu není důvod srážet prášky, vyšší ano, ale to už je přece opravdu potřeba, aby dítě někdo vyšetřil, může to být přece i něco mnohem závažnějšího než nachlazení. Já bych teda nic takového nepodepisovala.

hodnocení

Oba máte pravdu, taky jsme jí to říkali, proč nevolala pohotovost. Dostala se nám odpověď, že u dětí je to s tou teplotou trochu jinak než u dospělých. Vypadá to, že o tom přemýšlet nebudeme. Každopádně my jsme s manželem na telefonu vždy, pro jistotu jsme udali i telefon babičky.

Rozhodne nic nepodepisovat. Buhvi, co by tem detem takova ucitelka jeste byla schopna dat. Prasky potreba nejsou. Priste zabalt do namoceneho studeneho prosteradla a volat pohotovost. Lekar uz urci, zda jsou prasky potreba. Rozhodne nenechat dite trpet. Pri 40°C uz byvaji halucinace a neni daleko k tomu, aby zacali selhavat organy.

dusatka*

Přesně tak, myslím, že většina rodičů má v mobilu číslo školky uloženo a když by volali, zvedáme to hned, nebo voláme obratem zpátky. My jsme babičky k dispozici neměli, ale dávala jsem telefony na starší sourozence, abych měla klid. Strach jsem měla pak spíš z jiných věcí, např. když mi synek hlásil, že ho při příchodu ze zahrady paní učitelka zapomněla venku, zamkli školku a nemohl se dovnitř dozvonit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]