Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdybych to řekl, zradím bratra - pomůžu mamce

Od: kamonol odpovědí: 8 změna:

Ahoj, dneska jsem zjístil, že si můj bratr bere od rodičů peníze na benzín (nekrade je, mamka je mu dává, když je potřebuje), dojíždí na trenály do jiného města, ale poslední dobou to lajdá a občas tam nejezdí a peníze si na benzín nechá. Zdá se mi to jako nespravedlnost za prvé vůči mě, že já nic nemám a potřebuji je a on je tak zneužívá a za druhé, že dělá z rodičů blbce, s bratrem mám dobrý vztah a nechci ho nějak podrazit, ale jemi líto rodičů, je mi 15 let.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Já si nejsem jistá, zda bys to měl řešit. *nevi* Mně to trochu zavání závisti, že on vytáhne z rodičů peníze pro svou potřebu. Mám obavy, že by z toho byla akorát pořádná hádka mezi vámi a to by nebylo dobré. Chvilku ještě počkej, ono se to třeba provalí bez tvého přičinění. Bráškovi bys to mohl nějak šikovně říct. Můžeš to trochu i zveličit. Třeba bude mít obavy, že se to rodiče dozví a trochu se polepší. Ale bylo by škoda, kdyby to mělo mít vliv na váš dobrý vztah, jak píšeš. *tuc*

nekdo007*
hodnocení

1x

Řekni to rodičům. Bratr se o tom ani nemusí dozvědět, když se dohodneš s rodiči. Můžou říct, že si to jen myslí a ne, že jsi jim o tom pověděl. A nebo si promluv s bratrem, třeba toho nechá.

martinaa*
hodnocení

0x

Jsem také pro to říct. Někdo může namítnout, že budeš bonzák, ale toto je docela vážná věc. Kdyby to byly jeho peníze, ať si chodí na trenály, kdy chce, ale takto vlastně podvádí rodiče. Kdyby se to stalo jednou, o nic nejde (kdo to neudělal, že:)), ale pokud to dělá pravidelně, tak je to prostě podvod.

Buď to můžeš rodičům říci bez přítomnosti bratra, oni už to s ním vyřeší - nebo pohrozit bratrovi, že pokud toho nenechá, tak to rodičům řekneš. Možná bude chvíli naštvaný, ale to se srovná, věř tomu.

pt®
hodnocení

0x

Nejdřív to řekni bráchovi, řekni mu, že víš, že si peníze nechává na jiné věci a že se ti to nelíbí, že to cítíš tak, že podvádí mamku. Uvidíš, co ti řekne, třeba to nevidí jako ty a až mu to řekneš, tak si to uvědomí a přestane s tím.

hodnocení

0x

Ahoj. Žalovat se nemá. Je to věc mezi rodiči a Vaším bratrem, takže zvažte, zda se do toho máte plést. Cítíte to jako nespravedlnost vůči sobě? Pročpak? Když to rodičům prásknete, neznamená to, že ty peníze musíte dostávat Vy. A zbytečně si naděláte zle v rodině na obou stranách. Nevedli Vás rodiče k tomu, abyste se jako sourozenci měli rádi a drželi při sobě? To bratr se nechová zrovna férově k rodičům a se svým svědomím se musí vyrovnat sám. Věřím, že na to rodiče časem přijdou, jako jste na to přišel i Vy, tak to neřešte, dojde na to i bez Vašeho zásahu, nebojte se.;)

frame*
hodnocení

0x

Rozhodně bych to neříkal. Na každého dojde dříve nebo později. Jít za mamkou a říct jí to mi fakt příjde jako bonzování. Já už ve svém okolí viděl takových podvodů se kterými jsem nesouhlasil, ale nechal jsem to raději být. V žádném případě jsem to nepodporoval. Někdo tady říkal, že je to vážná věc. No podle mě - pokud nejde o život jde o h... Jde o nějaké drobné, které rodiče asi nezrujnují (jinak by mu to nedotovali)

hodnocení

0x

Chce to komunikaci s bráchou. Víte, proč to dělá? Ten starší sourozenec, se má vždy lepší. Když to řeknete mamce, brácha to popře. Mamka mu bude věřit, proč by neměla? Brácha vás bude mít za sraba a máte s ním konec.

martinaa*

Není tomu tak:) U nás projde vše mladšímu, mladší vše smí a nic nemusí, je šikovnější a víc se v něm vidí:) Co už:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]