Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se mám rozhodnout?

Od: nekdo007* odpovědí: 5 změna:

Ahoj.

Moje nejlepší kamarádka mě začala ignorovat. Nezdraví mě, nemluví se mnou, nesedá si ke mně, když je vedle mě volno a když se chce na něco zeptat, tak se zeptá někoho jiného. Jsem na to už docela zvyklá, dělá to často, ale teď už to trvá tři týdny, když nepočítám jeden den, kdy mi řekla jenom to, že neví, proč se mnou nemluvila. Ten den to bylo fajn, mluvily jsme spolu a tak, ale po víkendu jsem šla do školy a zase si mě nevšímala. Nevím, co mám dělat, a už mě to fakt hodně štve. Navíc má tenhle týden svátek a já si nejsem jistá, jestli jí ho mám dát nebo ne. Už jsem ho koupila, ale nevím, jestli je vhodné jí ho dávat, když se mnou nemluví. Zatím jsme si totiž dárky dávaly pořád, dokonce slavíme i "Den kamarádství", to je den, kdy jsme se poprvé pohádaly. Prosím, pomozte mi, nevím, co mám dělat :( Předem děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlastulinka*
hodnocení

3x

Mlčením ještě nikdo nic nevyřešil. Dej jí darek a požádej o rozhovor. Řekni jí co Tě trápí a ať Ti řekne důvod své ignorace. Třeba jsi se jí něčím dotkla. Když i nadále bude mlčet, tak to není kamarádka. I to se v životě stává.

hop®
hodnocení

2x

Ahoj Nekdo...,

Já bych té kamarádce ten dárek dal. Se slovy, že jestli ho nechce ode mne, tak ať ho klidně vyhodí, že mi to už bude jedno, že není první kamarádka o kterou jsem přišla. Ale ještě ji popros (až si ho vezme), ať trošku popřemýšlí, a že jestli už Tě nechce za kamarádku, ať to řekne rovnou, na příští svátek (vánoce, narozeniny) už nic vymýšlet nebudeš za zbytečně vyhozený peníze. Nezapomeň zdůraznit, že Ti nic nedluží a že pokud s Tebou kamarádit nechce, tak jste si fifty fifty a že Tě mrzí. že se tak změnila, a odejdi. Sama pak zjistíš, jestli se jí to trošku rozleželo nebo zblbla. Toho dárku nelituj, aspoň vyřeší vztahy...

hodnocení

0x

Je to dobrý okamžik pro vyjasnění situace. Máš-li už dárek připravený, jistě se ho pokus předat. Ať už to dopadne jakkoliv, určitě se dozvíš pravdu. Možná bude nepříjemná, možná naopak milá... Hodně štěstí! :)

Ahoj. Pokud Vás kamarádka dokáže ignorovat, nemluvit s Vámi a je náladová, já bych ignorovala její svátek. Nikdo nemá za potřebí se vnucovat. Ale pokud se takto dokáže někdo chovat, určitě bych ho nepovažovala za nejlepšího kamaráda. Takhle se opravdový kamarád nechová a já bych neměla důvod dávat mu dárky a myslet ma to, že má svátek...Je to na Vašem uvážení.

martinaa*
hodnocení

0x

Nic, ať si "kamarádka trhne nohou. Toto jsem zažila také, má nej kamarádka, se kterou jsem všude chodila, si ode mne ze dne na den odsedla a přestala se se mnou bavit. Pak jsem se dozvěděla, že ji naočkovala ta, ke které si sedla a se kterou se začala kamarádit - a to tím, že jí o mě navykládala lži a obrátila ji proti mě. Dodnes jsem této lhářce neodpustila, protože jsem přišla o kamarádku a až do maturity seděla v lavici sama - byl nás lichý počet.

Na falešné kamarádky, co se s tebou chvíli baví, chvíli ne, jsem celkem alergická. Pokud jsi si zcela vědomá toho, že jsi nic neudělala, zřejmě nebude chyba u tebe. Můžeš se zeptat, proč s tebou nemluví, ale na 99% se bude vytáčet. Možná už ji vaše kamarádství nebaví, možná je také naočkovaná někým jiným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]