Nejste přihlášen/a.
Pěkný večer, milí rádcové
Dnes jsem se konečně dostala poprvé na alergologii a jsem dost alergická především na trávy. Zatím mi dali další inhalační sprej, časem mi prý možná dají vakcíny. Tak se ptám - má někdo s vakcínami z alergo zkušenost? Je to dobré, stejné, nebo se váš stav zhoršil?
A vakcíny proplácí pojišťovna, nebo si je hradím sama? Případně, ví někdo přibližnou cenu? U primáře jsem strávila skoro hodinu a blíže na ony vakcíny nepřišla řeč.
Děkuji
A doplňující otázka - vakcíny působí dlouho nebo je nutné je každý rok dva opakovat?
Dobrý den, moje 12-letá dcera trpí pylovou alergií (časné stromy - bříza, líska a zejména trávy) a už cca 5. rokem užívá vakcínu Staloral. K tomu ještě bere 9 z 12 měsíců v roce Xyzal. Co se týká této vakcíny, částečně ji proplácí stát - předposlední doplatek byl tuším kolem 190 Kč, ale naposledy jsme - z nějakého mně záhadného důvodu - platili pouze 30 Kč (v Dr.Maxovi) a dcera ji užívá (by ji měla užívat:D) 3x týdně ráno nalačno 8 kapek pod jazyk. Jedno balení - 2 lahvičky - nám vydrží na cca 2 - 2,5 měsíce. A rozhodně jí to pomáhá, před těmi 5 lety mívala od konce zimy do půlky léta jeden zánět průdušek za druhým a od té doby, co bere Staloral, měla za ty roky jeden jediný. Takže ano - určitě doporučuji. A ještě poznámku: Nevím, jak to bude u vás, ale moje dcera má brát tuhle vakcínu nepřetržitě několik let, tam nám žádné vysazování pí dr. nedoporučila.
jsem nějakou dobu alergik a mohu vakcínujen doporučit .Od dubna do srpna jsem vůbec nemohl ven , okamžitě jsem měl potíže a otoky očí a krku . Na vakcínu chodím už 2roky a požívám v období Duben až srpen flonidan a je to super . Konečně mohu chodit všude . Ten den co dostanu vakcínu jsem sice trochu mrtvej ,ale jinakv pohodě .
Dobrý den, léta jsem bral vakcíny ve formě cukerného roztoku (perorálně). I přes poctivé užívání se mi alergie zhoršovala a v sezóně jsem měl těžké astmatické záchvaty. Pak jsem dostal léčbu ve formě injekcí (1x měsíčně po 3 roky na injekci do nemocnice), ale to mi docela pomohlo. Doplatek za injekce a i toho roztoku byl tehdy zhruba stejný, myslím 1200,- ale je to už asi 2 roky a náš nejlepší ministr zdravotnictví vtom zcela jistě už udělal nějakou revoluci.
užívám vakcínu,pomáhá to.Brala jsem ji 5 let pak mi jí lékařka vysadila a měla jsem problémy tak teď mi ji zase nasadila.Cena vakcíny se mění,doplácím kolem 400 kč dřív jsem doplácela 1200 kč.Mám vakcínu kapičkovou.Vakcína se užívá 5 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.