Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.. Jsem rozvedená a bývalý manžel mi na syna(18let) platí 5000Kč alimenty měsíčně určené soudem. Nyní má syn ze zdravotních důvodů přerušené studium,zatím na dobu neurčitou. O nástupu do zaměstnání nemůže být kvůli jeho zdravotnímu stavu řeč.. Je možné,aby býv. manžel přestal platit alimenty,když syn nestuduje? Já jsem v ČID,nezaměstnaná,můj příjem je 3500Kč.. Děkuji za odpovědi.
Povinnost platit výživné není primárně vázána na studium, ale na schopnost vyživovaného dítěte zajisiti si protředky na obživu vlastní prací. Teoreticky vyživovací povinnost rodiče nezaniká do doby, než je dítě schopno samo se živit, tedy nejen do skončení studia. Pokud syn sice nestuduje, ale zdravotní stav mu neumožňuje pracovat, je rodič povinen dále platit výživné a ani soud jistě tuto povinnost nezruší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.