Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem od soukromníka stolní hodiny , který popisoval jako funkční. Po obrdržení balíku- nefungují. Když chci náhradu za opravu tak píše že jsem si to měl převzít osobně že za balík nezodpovídá. Pochopitelně balík narušen nebyl, tak pošta je mimo. díky za radu.
Máte sice právo vadné zboží vrátit, ale je otázka, jak z něho budete vymáhat zpět peníze. V každém případě nefunkční stolní hodiny u něho reklamujte písemně. Vy jste si dal hodiny opravit? Jak nabízel toto zboží a převzetí v inzerátu? A dobrá je připomínky, jak zajistil na poště zacházení s balíkem (křehké zboží). Jestli nabízel zboží s platbou předem a nebo na dobírku, měl by zaručit i správné dodání. Znovu se podívejte na inzerát. Ještě je důležité, jak byly hodiny zabalené. Zda byly v polystyrénovém obale chráněné proti nárazu a nebo v pevné kartonové krabici pořádně zabalené v bublinkové fólii. Bude to těžké dokopat prodejce k nějaké náhradě.
Hodiny, to je křehká věc, jak balík přišel zabezpečen?
doplněno 31.01.12 09:18:Byl balík označen jako křehké zboží?
Nedovedu si představit žádné hodiny, které pošlu poštou a ještě budou chodit. Dnešní pošta, balíky nepodává, ale hází.
Twl další...Já bych za tohle normálně dávala pěstí...nemám ráda chytrolíny!
Pochopitelně balík narušen nebyl, tak pošta je mimo.
Můžete mi Vševědo říct, jak tohle můžete kua vědět? Vaše povinnost byla když jste doma zjistil, že hodiny nefungují jako první jít reklamovat na poštu a teprve poté, co by Vám reklamace nebyla uznána máte právo na platbu od prodejce. Nereklamoval jste dopravu? Vaše blbost a máte smůlu, na vrácení platby nemáte nárok.
Máme internetový obchod a s těmito chytrými názory jsme se párkrát setkali a nakonec to dopadlo vždy tak, že pošta reklamaci uznala ale to se tam milostivý kupující museli dokopat aby tam šli - vždyť přece na obalu nic poškozeno nebylo.
Víte, ono neznamená, že když není zničen obal tak se neponičil obsah. Ale je to marný je to marný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.