Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatajené problémy při výměně

Od: vasington* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

řeším celkem závažný problém. Vyměnil jsem svůj telefon za jiný a ten měl být plně v záruce bez potíží.

Nicméně jsem zjistil po převzetí doma, že telefon má záruku zrušenou a byl na reklamaci, která nebyla uznána a tudíž záruka zrušena. Blbne na něm z toho důvodu čítač SIM karty.

Na mou otázku, co se stalo, že není v záruce mi pán řekl, že o ničem neví, že si toho prý nevšiml a zjistí to u bývalého majitele. Načež jsem si radši napsal do servisu, kde mi sdělili, že reklamace proběhla a byla zrušena právě kvůli špatnému čítači karet SIM.

Pán odpověděl, že je ve Francii, že to zjistí až se vrátí. Ale, že byl telefon reklamován z důvodu prasklého displeje. Na otázku, proč reklamaci zrušili mi řekl, že se ještě poptá, ale že nevidí důvod, proč by to zrušili kvůli tomuto.

Teď mi pán neodepisuje a nebere telefon.

Smlouvu jsme nesepisovali, můžu to pouze podložit konverzací přes SMS, jinak jsme se nedohadovali.

Jak mám nyní postupovat, abych dostal svůj telefon zpět? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

artik*
hodnocení

0x

měl být v plné záruce - máte záruční list a tam je doba záruky napsaná

Záruka telefonu nemůže být zrušena ,ale platí pouze pro prvního majitele .

ladinpraha*
hodnocení

0x

Policie, soud, posudky, soudní znalci. Takže nejspíš nijak. Vzít si z toho poučení, že nic není takové, jak to vypadá.

repkin*

A zas se do toho tahá policie *zed* přečtěte si občanský zákoník proboha a jestli tomu nerozumíte, nechte si to od někoho vysvětlit.

nu*
hodnocení

0x

směju se, to byla výměna nokie 3100 za nokii 3110? Se škodou 7,- Kč?

Kdo by sepisoval nějakou smlouvu, kdyby něco,. půjdu na policii a ta si opatří neexistující smlouvu jako důkaz...

Škoda 7,- Kč je v ČR trestným činem, zaměstnám tedy státní aparát...jsem hloupý, nic nevím, přesto obchoduji s telefony...tak ať se stát postará...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]