Nejste přihlášen/a.
Obchoduji již pár měsíců s akciemi-nic velkého pouze se studentskými penězi, již jsem vydělal celkem dost (ovšem i něco ztratil), avšak zajímalo by mě zdali bych mohl někde získat realtime data z burzy CP Praha, obchoduji hlavně s erste bank a to přes "brokerjet" zde jsou však data spožděná cca o 15 minut, je nějaká stránka kde by se mi objevovala realtime data?
Ještě by mě zajímala jedna věc a to ohledně odměny, kterou broker nabízí za získání nového klienta - bonus 1000 Kč, je tento bonus nuté zdanit - započítat do daňového přiznání?
tommas - nazdar jak se daří? Já se v pátek rozmýšlel mezi orkem a cetv - vzal jsem nakonec orko za 105 a během pár minut skok přes deset procent, tak jsem ho hned prodal za 116 - příjemný zisk za pár minut a ještě jsem nakonec vzal i tu cetv.
Co se týká té odměny, já už jsem jim sehnal dva klienty, ale nic mi stejně nedali. Jestli se daní nebo už je zdaněná musíš napsat jim, já Kalouskovi dobrovolně neplatím, tak nevím.
Já teďkom dost profituju na erste, zatím mi pořád šla nahoru, jen teď ta mrcha trochu spadla, ale čekám ještě růst, jinak jsem ještě slušně vydělal na CETV ze 140 na 155, teď jsem nakoupil nové akcie CETV a vidím, že na NASDAQU právě opět rostou, tak zítra uvidím...
Ohledně té odměny bych ti doporučoval napsat jim, nenechávej jim tu odměnu, určitě ti ji dodají, já jsem jim psal proč mi ji ještě nepřipsali a říkají, že se připisuje až od doby, kdy doporučovaný uskuteční první obchod, takže tedy čekám, snad odměna dojde
Máš jinak nějaký pc soft, případně využíváš nějakých ukazatelů o toho obchodování? Já zatím zkouším svou strategii, kde využívám především zpráv z trhů, které ho velmi ovlivňují, občas názor analytiků+pak se dívám jestli je akcie podhodnocená apod. Od začátku roku jsem vložené prostředky celkem slušně "zvětšil" takže se zatím nemůžu stěžovat až na jednu ztrátu u Cetv...
Cetka v us zavřela na páteřní zavíračce, ale ve středu jsou výsledky- Měl jsi podržet do výsledků, Já prodám kolem 12usd, nespěchám, abych neplatil daně a stejně mám ještě nákupky z minula cca 1600kč, ale průměr je daleko nižší. U erste očekávám korekci, možná ji strhne sebou komerčka. Pokud půjde pod čtyři stovky, tak ji vemu, možná, spíš se chystám opět ředit orko.
Ohledně té odměny jsem tam psal několikrát, ale už je to dost let, tak na ně se.r..u...
doplněno 06.02.12 23:31:Na ty analytiky moc nedám, už jsem ti to psal. Přečtu zprávy z trhu nebo pokud akcie má tendenci jít pár dní nahoru, nejlépe před výsledky, tak je to takový impuls. Další věc je - pokud chytáš vlny v rostoucím trendu je to hračka, pokud v medvědím, tak to většinou končí ve ztrátě nebo dlouhodobým držením
No každopádně CETV teďkom držím tak uvidím, dále držím stále tu ERSTE, očekávám u ní ještě zvýšení (koupil jsem ji při příležitosti jak byly oznámeny výsledky o prac. místech v USA-v největším růstu, takže jsem teď celkem v prd... buď se dostane na hranici kde jsem ji koupil, nebo ji někdy zředím), každopádně by mě zajímalo co si myslíš o KITD, teďkom celkem dost pořád roste, avšak má odcházet z české burzy takže netuším co by se stalo, kdybych akcie držel a akcie přešla na US trh, to bych je pak musel prodat na US trhu? (tzn pro mě 5 krát větší poplatek za uskutečnění příkazu)?
Cetka dneska slušných skoro 6% i přesto, že koruna posílila o dvě procenta. V us měla taky slušně našlápnuto, teď si vybírá oddechový čas. Erste si dnes vedla taky dobře, ale myslím, že od pětistovky se odrazí o něco níž, za poslední měsíc udělala 50%, ale myslím, že do konce roku by mohla být mezi 700-800kč, záleží jak se dohodnout politici co a jak v unii, že... Co se týká kit digitl, tak tu jsem neměl, od úpisu ji sice sleduju, ale šla pořád dole a ohledně rušení u nás, ti poradí na brokerjetu. V us poplatky nejsou tak hrozné - 9,90usd za obchod není moc, je ale jasné, že se vyplatí větší balík, pak to vyjde levnější než u nás, protože u nás je to procenticky. Možná bych tipoval na růst fortunu, je dlouho dole, pak pojišťovna vig by mohla něco pustit a nwr by mohla být taky zajímavá. Pak ještě klasika čez, myslím že do divi moc níž nepůjde a jestli bude divi někde mezi 40-50kč, tak to máš minimálně pět procent jen na divi. Já čez držím dlouhodobě, tam mám své jisté každý rok. Jestli máš erste v plusu, možná bych něco upustil, jestli ne, při poklesu doředil, ale nechci ti radit, abych neradil špatně. Já mám nějakou cetku ještě za 118, tak uvidím, kdy budu upouštět, dle zpráv...a ještě bych zobnul orko, kdyby šlo pod stovku, takové výstřely jako v pátek by mohlo dělat častěj
Páteční výplach na burze neudržel ani index nad jedním tisícem bodů. Cetka se v us stále drží, u nás ji podržel jen zpevňující dolar. Ale volume v us docela dobré za několik pár dnů při rostoucím trendu, možná půjde o level výše, i když od 18.ledna udělala taky cca 50%, zájem se zvyšuje. Mezitím pomalu vyklesává orko, tak pak něco zase zobnu. Na příští týden jsem měl v plánu ještě alcatel, ale nechal jsem si ujet vlak...škoda.
No já jsem za tento týden zas celkem slušně vyydělal na erste (celkově tvoří za mé dva měsíce obchodování 75% celého zisku), ale ten pátek jsem se rozhodl ji prodat, což jsem udělal dobře, ale nějak mi to nedalo a to fakt nevím proč, ale zase jsem ji nakoupil za cenu něco přes 480 takže jsem udělal totální blbost (záchranou by pro mě bylo úspěšné uzavření řecké dohody, to by pak vyletělo pořádně, avšak pokud to bude naopak tak nevím nevím...)
Cetku ještě taky držím, tak snad se trochu vzpamatuje, protože držím u ní celkem dost kusů, ještě mám pak Komerčku, která mi už taky udělala zajímavé zisky, no uvidíme no, všechno se nejspíš bude odvíjet od této neděle, jak to celé dopadne...(ještě jsem viděl NWR na zajímavé úrovni, avšak všechny peníze mám vložené v těchto třech akciích, takže na uhlí už nezbylo...)
Trhy jsou teď hodně citlivé a index strachu VIX roste, takže momentálně je lépe být v hotovosti. Navíc zprávy z číny nejsou dobré, takže páteční upuštění páry je na místě. U erste je hranice pět set bariéra, čekal jsem odraz, pro mě by byla zajímavá až pod čtyřma stovkama, jinak je to riziko, alespoň do výsledků. Cetka bude mít výsledky až 22.2, minule jsem to spletl. Možná budou dobré, akcie se drží a objemy rostou, takže někdo velký akumuluje, ale pomalu, aby nevyhnal cenu vysoko. Pak uvidím, jestli bude zajímavá cena, vyměním ji za orko, to bude mít výsledky až ke konci března. Jestli ho čína nepodlomí, mohlo by být zajímavé.Čez stále držím, to je taková jistota a dává divi, takže momentálně je mi jedno, jestli je akcie za 600 nebo 1200. jinak čekám až něco vydělá siri, ale nějak se k tomu nemá. Výhledově by ale 50% udělat mohl, jen kdoví, kde do té doby bude dolar.
Tak jak se vede? Já zatím držím erste a cetv-kde čekám zvýšení u výsledků tak uvidíme, jinak by mě zajímalo zda používáš nějaké indikátory, právě jsem si všiml, že u brokerjetu je jich dost dostupných, jako užitečný jsem právě vyhlídl MACD a zbytek jsem ještě nestačil ověřit...
Takže výsledky cetky až zítra před trhem, ale nevím jestli naším nebo us. Myslel jsem si, že patria má kalendář v pořádku, ale nějak jim to ujelo. Na indikátory se nedívám, zajímá mě situace ve světě. Teď se to trochu zklidnilo díky tomu řecku, nicméně myslím, že krach je nemine a sypat tam další prachy je nesmysl. Cetku stejně mám na delší dobu, alespoň šest měs kvůli daně, nicméně nákupek mám více, tkaže některé bych mohl pomalu pouštět do světa. Pod stovkou bych dobral orko, těch nějakých deset procent se dá jednou za čas vychytat a z toho už se vyplatí i tu daň zaplatit nebo naoko ke konci roku realizovat ztrátu. čez taky pomalu ale jistě roste, takže v celku spokojenost. Letošní "lednový efekt" byl dost dobrý, ale do nebe to pořád nepůjde, spíš čekám mírnou korekci.
no tak dneska cetv totálně zklamalo a jak vidím teďkom výsledky v usa-téměř -20% tak to je teda velký šok, zkouším nahodit teďkom příkaz, kdyby se to náhodou ráno zaktivovalo tak ať mám aspoň polovinu prodanou za cenu výše než 145 Kč...
Právě jsem se na to díval, ale ztrátu realizovat nebudu, klidně ji rok podržím. Co firma na podzim slíbila, to s přehledem zvládli a provozně je zdravá, jen to podělal ten odpis a přecenění aktiv. Z toho bulharska jsem měl trochu obavy, ale myslím, že níž to nepůjde a když jo, budu ředit. Ráno ti to neprojde, i když někdy se zázraky dějí, párkrát jsem díku tomu dost v us vydělal. Tak držím palce. Čekal jsem že to na desítku dojde, ale jak vidět, budu muset vydržet
Tak co pustil jsi cetku k vodě? Dnes se obchodovalo kolem 135-137kč a byl hodně slušný objem. Někdo kdo to vyhazoval našel i kupce. V us otevřeli o pět procent výše, nejspíš jim chvíli trvalo než si ty výsledky přepočítali znovu a zjistili, že vůbec nejsou špatné. Příští týden budu zpět na své nákupce, možná to stihnou během zítřka.
No nakonec jsem to nechal, přece jenom jsem udělal dobře, protože vidím že v USA už míří zpět... Jsem si říkal, že tak hodně to přece nemůže klesnout a zůstat... Jen ta erste mě už dost štve, ale tento týden by se měl trend obrátit tak doufám že se tak stane..
Já počítám, že se s indexem podíváme na nějakých 920-940 bodů. Raděj bych ho viděl výš, ale dva měsíce šel jen nahoru. Erste má svůj čas, výhledově roku na ní neproděláš, ale chce to čas. Jen držet a nepanikařit. Celá evropa je v háji, takže banky nemůžou růst. Byla by potřeba to trochu pročistit, nemocné řecko pustit k vodě, jinak se nákaza rozšíří.
doplněno 03.04.12 11:48:Jak se daří? Cetka včera v us pěkně poskočila a dostala se k mé nákupce. Teď při velkých objemech pěkně narostla siri, párkrát jsem ji protočil, teď držím a uvidíme co udělá. Máš stále erste?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.