Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám takový problém. nejenže jsem homosexuálka ale navíc mě mnohem víc přitahují starší ženy,třeba i ženy třikrát-čtyřikrát starší než já. přitahují mě na nich i vrásky a prostě všechny ty znaky,že jsou starší a vyvinutější než já. potřebovala bych poradit,co si mám o sobě vlastně vůbec myslet. se svojí orientací jsem se smířila už dávno. je mi 15 let a o svojí orientaci vím už odmala,odjak živa mě přitahují ženy,ale právě ty starší.
na internetu jsem našla pojem parentofilie = starší ženy na adolescentní dívky
existuje nějaký název pro adolescentní dívky,které přitahují starší ženy? děkuju
Bez ohledu na to, jestli vás přitahují muži nebo ženy, náklonnost k výrazně starším se často s věkem vytrácí a začnou být zajímaví i vrstevníci nebo partneři starší jen o málo, řekněme - přiměřeně. Je to dané tím, že člověk už nehledá, byť třeba nevědomě, náhražku za nevydařené rodiče, a sám stojí natolik pevně na vlastních nohou, aby oporu nejen hledal, ale i poskytoval. Pokud jste na holky, máte tu výhodu, že neotěhotníte s nějakým postarším zoufalcem dřív, než se takto porovnáte
Možná vám to v téhle chvíli připadá nevěrohodné a cítíte v sobě upřímnou jistotu, ale tak to prostě jen veďte v patrnosti jako nikoli nepravděpodobnou možnost a nehrňte se do ničeho nevratného dřív, než najdete sebe samu. A to skutečně není v patnácti, ale ani v sedmnácti nebo ve dvaceti. Dejte si čas, spíš víc, protože to budete mít v partnerských vztazích už vždycky těžší o reakce okolí. Nic vám nebrání si zatím užívat vztahů, které preferujete nyní. Jen prostě nedělejte nic příliš definitivního.
Sargo, život je neúprosný, pokud je někdo svým výběrem fixován na určitý věk, je to neštěstí. Mladí stárnou a staří ubývají. Náklonnost ke starším se s přibývajícím věkem vytrácí naprosto zákonitě, neboť ti nejstarší ve finále začnou býti naše generace - pokud se tedy nechci bavit o nekrofilii.
Omlouvám se za trošku černý humor, ale život je život...
Ale jinak jste svoji reakci napsal velmi rozumně!
Ahoj, nezlob se, ale nemohu si odpustit pár poznámek.
Ve Tvém věku si málokdo v plné míře uvědomuje své sexuální odlišnosti, svoji pravou sexuální orientaci včetně všech podrobností. Jestli jsi se se svoji sexuální orientací dávno smířila je jen dobře, především pro Tebe. Ovšem stále jsi ve vývinu, jak sexuálním tak i psychickém, takže Tvoje "finální" doživotní orientace se ještě může mírně (či více) změnit.
Osobně jsem zaměřený spíše na mladší kluky, ale když vidím pořádnou chlapskou pazouru, také v tom občas vidím i něco jiného, než mnoho desítek let odpracovaných třeba u lopaty!
Píšeš ve svém dotazu, že máš problém a nakonec se ptáš na pojmenování konkrétní nestandardní sexuální orientace. Přeji Ti, aby to byl opravdu jediný Tvůj problém!
Pro tazatelku: Dobrý večer. Myslím si, že je úplně jedno, jak se tomu říká. Každý jsme nějaký a není důležité, jakou máme sex. orientaci. Když Ti to vyhovuje a činí Tě to šťastnou, nezáleží dokonce ani na věku. Tak jakýpak problém, ne? V tomto nevidím opravdu žádný. Každý máme a víme prostě to své...
mate pravdu,jsem rada ze to vic lidi chape,ale porad tu jsou mezi nama i takovy,ktery ostatni lidi nerespektuji a resi neco,co by resit nemeli. Kamaradky mi rikaly-neres to,je to tvuj zivot,nevsimej si jich,jo,ja bych si jich nevsimala a kdyz jsem s kamaradkama tak si jich ani nevsimam tech lidi co se posmivaji a buzeruji,ale kdyz jsem sama tak je to zase neco jinyho. citim se tak bezmocna
Kamarádky mají pravdu, neřešte to. Za Vás nikdo Váš život nežije a máte právo žíz ho svobodně a po svém. Pokud to někteří lidé nechápou, pak je to velice smutné, protože právo na štěstí a lásku mají úplně všichni. Ale myslím si, že těch, kteří se nad tímto již moc nepozastavují, přibývá. A to je dobře.
Hope, navážu na první část tvého příspěvku. Moje známá, od 15 let vztah se svojí kamarádkou. Kvůli reakcím okolí se přestěhovaly z malého městečka do Prahy. Po cca 7 letech vztahu ji přítelkyně opustila, tím se ona dostala do trošku jiné společnosti. Doslova během pár měsíců orientace na holky zapomenuta, nový vztah s klukem, je těhotná, má před svatbou a je šťastná. Co víc k tomu říct.
Ladine, víc asi není třeba dodávat, jsem rád že souhlasíš s mými slovy.
V patnácti člověk asi nemůže mít úplně jasno ve všech sexuálních otázkách, smíří se se svou orientací, o které si myslí, že ji má v sobě zakódovanou. Ovšem třeba je to jen otázka "okamžiku". kdy je mi s někým dobře, vůbec to nemusí být to co celkově v sexuálních preferencích převažuje. Měl jsem ve svém životě mnoho kratších či delších "historek" s mladšími kamarády, ti jsou dnes většinou již šťastně (nebo nešťastně) ženatí anebo rozvedení, ale jsou dle běžného označení "hetero" a stále se spolu kamarádíme. Ale oni i já jsme to v té chvíli brali jako hru, jako určité odreagování. A věřte, že někteří z nich se občas vracejí a rádi se "odreagují"!
Orientace se nezapomíná ani nemění ze dne na den. Buď to to nebylo do té doby to pravé, nebo (a tomu věřím já), vaše přítelkyně není ani homosexuální, ani heterosexuální, ale bisexuální.
doplněno 12.02.12 05:23:Chci tím říct, že čistě heterosex. člověk by dlouhého parnerského a sexuálního vztahu s osoobou stejného pohl. nebyl schopný. Prostě si myslím, že mezi čistě homosexuálními a čistě heterosexuálními lidmi je spousta prostoru, kde je spousta lidí, ať už přímo uprostřed, nebo blíže jednomu pólu.
dekuju,jak myslite,ale ja jsem si tim jista..sice to neni muj jediny problem,ale i tak moc dekuju. mela jsem jednu zkusenost se starsi zenou,ale uz je to davno a reknu vam,ze jsem si poprve v zivote pripadala konecne skvele,uzasne. byla pro mne nejenom oporou,ale citila jsem od ni mozna i tu lasku,kterou jsem dodneska nepoznala ani od taty,ale hlavne ani od mamy. treba s eto zmeni, to ja nevylucuju, ale jsem na tom ted tak,jak jsem.
Přeji Ti hodně spokojenosti i štěstí, pokud si ve své trošku nezvyklé sexuální oblibě najdeš člověka, s kterým Ti bude dobře a potěšíš i Ty jeho. Možná máš trošku více "možností", ja preferuji mladší kluky a takových "úchyláků" jsou mraky, a těch mladých kloučků "na starší" je minimum, pokud je kluk mladý, atraktivní a sebevědomý, už to není o lásce ale o penězích... Moc Ti přeji, a také trošku závidím...
To je prvni co mi probehlo hlavou a ted ctu co zminujes.muze to souviset,ze si nahrazujes lasku,kterou ti nedali rodice a budes se divit,ale zenou si nahrazujes otce,proto mozna hledas starsi zeny.O tve orientaci nepochybuji,to s tim nesouvisi az tak.Ale Hop ma pravdu,ze si jeste vse dotvoris a uvedomis plne,jak to vlastne mas.doprucuji ti zajit si na Kineziologii a zminit se otevrene,ze te pritahuji starsi,zeny.Budes prekvapena co se o sobe dozvis a zaroven ti pomuzou najit odpoved i reseni.
Ahoj, mám úplně stejný problém... je mi 16 a sexuálně mě přitahují jen starší ženy, respektive starší ženy ve formě, převážně blondýny typu Meryl Streep, Kim Cattrall, Madonna atd... jednu dobu jsem byla zamilovaná do učitelky, denně jsem za ní chodila do kabinetu kvůli maličkostem... I když pořád si nejsem jistá, jestli mě přitahují sexuálně, spíš bych potřebovala obejmout, být fyzicky v kontaktu a prožívat jakýsi vztah, zároveň ale nechci vztah matka s dcerou... jinak to ale s rodiči má určitě souvislost, taky na tom nejsem zrovna nejlíp... bojím se, jak to bude v budoucnu... Nejsem lesba, ale nejsem ani na kluky a když jo, tak se mi líbí nějakej starší tak jednou za 3 roky... je mi až špatně z toho, jak jsem komplikovaná...
Až to přijde, tak to přijde a uvidíte, jestli to bude žena či muž a jak starý. Netrapte se tím.
Spíš po sobě chceš víc, než si v téhle chvíli můžeš dát. Je ti 16! V tomhle věku ještě spousta lidí nemá zájem o partnery (i když se tak usilovně prosazuje opak). Zkus to zatím neřešit tak moc, jak se jen dá. A jestli jsi vybíravá, je to mnohem lepší, než být nějaká rozhoďnožka. Že tě láká spíš mazlení než sex je v tomhle věku úplně normální (a určitě lepší). Jen je holt problém, že to málokterý kluk umí dát; i to může způsobovat náklonnost k ženám. Hledáš si někoho dominantního, ale už se hormony ozývají příliš na to, aby to bylo zcela asexuální. To je v pořádku. Nikdo neříká, že je to extra příjemné, ale tak to prostě je Dej si čas, nebude to na věky, tyhle věci mají sklony se vyřešit samy tím snadněji, čím víc jim člověk nechá prostoru a záměrně kouká jinam.
Ahoj, mám stejnou zkušenost. Vím to prakticky od malička. na základce samozřejmě jsem byla zamilovaná do učitelky a dnes je mi skoro třicet let. Nic se nezměnilo. první milování jsem prožila s překrásnou zralou dámou, dnes mám za sebou šestiletý vztah. Také jsem prožila vztah s krásnou ženou, jí bylo tehdy o 26 let více. Ženy jsou krásné v dnešní době i okolo 50 let a více, jsou velmi šarmatní a smyslné. Vůbec se ti nedivím a já jsem dokladem toho, že to funguje. Jsem drobný ženský typ s hnědými vlnitými vlasy do půl zad a nepotřebuji si nic nalhávat. Vím, že každá žena je svým způsobem bisexuální. Proto jsem neváhala a dovolila svému srdci,aby se zamilovalo i do ryze heterosexuálních žen a vida, ono jejich srdce lásku opětovalo. také doma netoužím mít zmužnělou ženu, či bez špetky ženskosti. Toužím po něze a krásném ženském těle s dlouhými vlasy. Držím Ti palce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.