Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zaměstnavatel mě nechal podepsat smlouvu o roz. pra. poměru dohodou, kdyby v textu bylo uvedeno organizační změnou, tak máme nárok na podporu 65% , 50%, 45%, a na odstupne. jelikož jde spol do likvidace, nechtějí nám vyplácet odstupné, proto ve výpovědi tyto dvě slova chybí, ale tím pádem mám nárok na podporu ve výši 45% po celou dobu, klidně bych se vzdal odstupného, které činní v mém případě jen jednu mzdu, než měl nižší podporu, nevím jak to ale udělat, zaměstnavatel by mi klidne napsal, že je to z organizačních změn, ale musel bych se vzdát nároku na odstupné což asi nejde ![]()
Souhlasím se vším, co jste napsal. Pokud by byl PP ukončen z organizačních důvodů, vzniká zákonný nárok na odstupné, kterého se zaměstnanec nemůže vzdát ve svůj neprospěch. Pokud jste uzavřel Dohodu o ukončení PP bez důvodu, podpora bude krácená ![]()
Nevím, zda byste se mohl vzdát odstupného, zda toto řeší zákon, možná by musel zaměstnavatel odstupné dodatečně vyplatit na popud UP.
doplněno 01.02.12 19:10:To jste si mohl předem na UP ověřit, nyní je to již pasé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.