Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podpora jen 45%

Od: karel20* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, zaměstnavatel mě nechal podepsat smlouvu o roz. pra. poměru dohodou, kdyby v textu bylo uvedeno organizační změnou, tak máme nárok na podporu 65% , 50%, 45%, a na odstupne. jelikož jde spol do likvidace, nechtějí nám vyplácet odstupné, proto ve výpovědi tyto dvě slova chybí, ale tím pádem mám nárok na podporu ve výši 45% po celou dobu, klidně bych se vzdal odstupného, které činní v mém případě jen jednu mzdu, než měl nižší podporu, nevím jak to ale udělat, zaměstnavatel by mi klidne napsal, že je to z organizačních změn, ale musel bych se vzdát nároku na odstupné což asi nejde :(

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjaneckova*
hodnocení

0x

Souhlasím se vším, co jste napsal. Pokud by byl PP ukončen z organizačních důvodů, vzniká zákonný nárok na odstupné, kterého se zaměstnanec nemůže vzdát ve svůj neprospěch. Pokud jste uzavřel Dohodu o ukončení PP bez důvodu, podpora bude krácená :(

Dobrý den. Vy jste nejdříve "dohodu" podepsal a poté to řešíte? To je škoda, protože dohodu o rozvázání pracovního poměru jste podepisovat nemusel, pokud pro Vás nebyla výhodná. Nyní s tím už bohužel nic moc neuděláte.

stirecek*
hodnocení

0x

Dohoda je dohoda, s tím jste souhlasil a už s tím nic neuděláte. Kdyby jste ji nepodepsal, mohl jste se pak dožadovat odstupného, jestli jde ale firma do likvidace, nejspíš byste stejně nic nedostal.

hodnocení

0x

to už nepředěláš vlastně si se dohod že dáváš výpověd,osobně bych to nepodepsal,lepší když to krachne pak máš nárok na vše a alespon na plnohodnotnou podporu

pt®
hodnocení

0x

Nevím, zda byste se mohl vzdát odstupného, zda toto řeší zákon, možná by musel zaměstnavatel odstupné dodatečně vyplatit na popud UP.

doplněno 01.02.12 19:10:

To jste si mohl předem na UP ověřit, nyní je to již pasé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]