Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penzijní připojištění nově

Od: lu* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, řeším problém co s penzijním připojištěním. Uzavírala jsem ho před cca 12 lety a to ještě postaru, tedy výběr hotovosti možný v 50letech. V roce 2013 mi bude právě 50let. Naspořeno mám cca 100 000. Fond není zrovna výkonný, a nové penzijní spoření, které bych musela uzavřít v roce 2013, tedy až budu moci ukončit to stávající, už bude mít své nevýhody- žádná garance státu - hospodaření fondu se ztrátou možné, nemožnost výběru celé naspořené částky najednou a také výplata postupná až v důchodovém věku apod. Penzijní připojištění stávající při přechodu do jiného penzijního fondu pro mne znamená ztrátu výběru v 50letech, tedy další možnost výběru až v 60letech či až v důchodovém věku, jelikož nemám sjednánu výsluhovou penzi.Poraďte mi, co by bylo nejvýhodnější udělat, zda nechat doběhnou staré spoření a založit v roce 2013 nové, dle nových podmínek, nebo se pokusit přejít k lépe hospodařícímu fondu a zachovat staré podmínky, ale bez možnosti výběru dnešních naspořených financí a odkladem výběru až na 60let. Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fran
hodnocení

0x

Kde je jistota, že nový zvolený fond bude znatelně výkonnější než ten stávající? Nechala bych běžet tenhle starý s tím, že už mohu kdykoli peníze vybrat. Zatím, pokud vím, nejsou penzijní fondy pojištěné, to jen na okraj..

mmmirrra
hodnocení

0x
Penzijní fond není jediná cesta jak se zajistit do důchodu. Řešila jsem obdobný problém a moc mi pomohla moje finanční poradkyně. Doporučuji si také najít odborníka, který Vám vše vysvětlí a doporučí produkt který bude pro Vás optimální.
Pokud by jste měla zájem můžu Vám poslat kontakt na svého poradce.
Miroslava M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]