Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, řeším problém co s penzijním připojištěním. Uzavírala jsem ho před cca 12 lety a to ještě postaru, tedy výběr hotovosti možný v 50letech. V roce 2013 mi bude právě 50let. Naspořeno mám cca 100 000. Fond není zrovna výkonný, a nové penzijní spoření, které bych musela uzavřít v roce 2013, tedy až budu moci ukončit to stávající, už bude mít své nevýhody- žádná garance státu - hospodaření fondu se ztrátou možné, nemožnost výběru celé naspořené částky najednou a také výplata postupná až v důchodovém věku apod. Penzijní připojištění stávající při přechodu do jiného penzijního fondu pro mne znamená ztrátu výběru v 50letech, tedy další možnost výběru až v 60letech či až v důchodovém věku, jelikož nemám sjednánu výsluhovou penzi.Poraďte mi, co by bylo nejvýhodnější udělat, zda nechat doběhnou staré spoření a založit v roce 2013 nové, dle nových podmínek, nebo se pokusit přejít k lépe hospodařícímu fondu a zachovat staré podmínky, ale bez možnosti výběru dnešních naspořených financí a odkladem výběru až na 60let. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.