Nejste přihlášen/a.
Zdravím, prodal jsem přes aukro již pár věcí, z toho jako poslední to byly sluchátka v hodnotě 700 Kč, u aukce jsem nabízel 3 možnosti poštovného-obyčjně, doporučeně a možnost dobírky, dotyčný si vybral možnost obyčejně, avšak ani po týdnu mu zásilku dle jeho prohlášení nedošla, jak by jste tuhle situaci řešili?
Pokud sluchátka jste neposlal v obálce, ale opravdu jako obyčejný balík, tak máte podací lístek. I bez udání hodnoty na obyč. balíku je automaticky pojištěn na částku 500,- Kč - je to v ceně poštovného. Pokud to byl fakt balík, tak příjemce potvrzuje svým podpisem převzetí balíku. Jde to vyreklamovat nna poště na základě podacího lístu.
Pokud jste poslal zboží v obálce - máte smůlu. Rozhodující je také váha balíku.
No teď jde o to zda příjemce opravdu balík nedostal.Nedokážet a ani on Vám nedokáže zda jste ho poslal.Podání pošta nepotvrzuje.Dodání Obyčejného balíku příjemce nestvrzuje.
Informace o dodání Obyčejného balíku nelze poskytnout .Co z toho vyplývá.Když něco prodávám přes aukro vždy to posílám jako obchodní balík.Nic víc nenabízím.Je to dražší.Ale kdo kupuje musí hold zaplatit více.Chceš ,nechceš vyber si!
Nakonec po vás bude chtít zpět peníze, za nedoručené zboží. V dnešní době podvodů, nic neposílejte jako obyčejný balík. I doporučený dopis, by byl lepší, než obyčejný balík. Při doporučeným dopise máte v ruce doklad, že dopis dostal. Ale zase vám může zapřít, že v dopise něco bylo. Není to dobré řešení.
doplněno 30.01.12 08:38:Proč se nepodíváte na ostatní prodávající, jak posílají prodané zboží?
doplněno 30.01.12 08:40:Poslání obyčejného bylíku, máte potvrzeno z pošty, tak máte doklad, že jste balík odeslal.
doplněno 30.01.12 08:41:Váhu balíku!
Ne, OBYČEJNÝ BALÍK je bez ručení, viz i odkaz o kousek výše přímo na stránky pošty. Můžete samozřejmě balík poslat nějakou dražší službou než obyčejný balík a tam už ručení funguje. Nejenom pojištění pro poškození nebo ztrátu, ale i rychlost dodání. Ale není to už obyčejný balík ale třeba doporučený, cenný nebo bývalý obchodní balík.
Obyčejný balík je prostě jen "velký dopis", ten když hodíte do schránky tak taky není žádná 100% záruka že adresátovi dojde. Pošta se jen pokusí udělat "vše v jejích silách" aby ho doručila. Pokud by to mělo být s jistotou tak by se musel poslat třeba jako doporučený dopis.
Pokud na Aukru prodávám a nabízím možnost Obyčejný dopis nebo Obyčejný balík, zároveň připisuji, že nemohu v tomto případě ručit za dodání. Nemám totiž žádný doklad (alespoň Podací lístek) ani o tom, že jsem zásilku odeslal. Pokud chce zákazník na dopravě ušetřit, musí počítat s tímto rizikem, já jako prodávající jsem z obliga, na riziko upozorňuji! Takovou zásilku nelze samozřejmě dohledat, natožpak pojistit...
No kupující dal platbu předem ovšem po týdnu hlásí, že nic nedostal, takže právě přemýšlím jak se s ním domluvit, ale myslím si, že je to jeho riziko, které podstupuje-vybral si poslání obyčjejně a mohl si vybrat o 20 Kč dražší možnost doporučeně, balík jsem odeslal minulou sobotu, bohužel doklad od něho nemám.
Samozřejmě, od obyčejného balíku doklad prostě není.
Jde o to, jestli mu nic nedáte a obhájíte si (pravděpodobně) negativní komentář. Anebo se o ztrátu podělit půl na půl s tím, že komentář bude pozitivní.
Pokud budete příště inzerovat Obyčejné dodání, zvažte všechna rizika a potencionálního kupce s těmito riziky veřejně seznamte, vyvarujete se podobných problémů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.