Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, ráda bych se zeptala na otázku, když mám stavební spoření, které je na 6 let, doba mi už uplynula. Když bych chtěla naspořené peníze vybrat , musím je prokazatelně využít na stavební účely nebo nacokoliv a o státní podporu nepřijdu když spoření neskončím předčasně? A když vyberu částku znamená to, že spoření musím ukončit nebo mohu začít spořit dál?Díky za pomoc!
Pokud je to před šesti lety smlouva, je jedno na co peníze užiješ. Já nyní končím spoření z roku 2001 (to kvůli podpoře ještě stále 4500Kč). Vzhledem k tomu, že jsem vždy ukládal na začátku roku rovnou 18 tisíc, byl ůrok trochu vyšší než při 15 stovkách měsíčně. Celková konečná částka se blíží k 200.000Kč. Peníze nechám prostě převést na účet a užiji je dle své úvahy. Současně mé ženě dobíhá stejné spoření z roku 2003, i zde je ještě podpora 4.500Kč. Necháme je tedy běžet ještě jeden rok navíc... Po vybrání peněz toto spoření ukončíš a můžeš si udělat nové, ale s podporou o 1.500 nižší a navíc šestiletou lhůtou... Hm, teď mi ale došlo, že některá z tvých informací není pravdivá... Od doby, kdy bylo spoření šestileté uvedeno na trh ještě neuplynulo šest let.
Díky moc za radu. Teď koukám na svou otázku a špatně jsem se vyjádřila. Ptala jsem se ve smyslu..až my uplyne doba 6 let jak to je, abych věděla. Děkuju
Mám taky stavebko na let,ale zatím krátce jen druhým rokem,Chci ho využít při výměně oken,takže to bude stavební úprava.Ale pamatuji si,že paní říkala,něco o případném úvěru-ten je asi vázán přímo na stavební účely.naspořené částky a úroky,státní podpora -toho se to podle mne netýká,lze užít na cokoli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.