Nejste přihlášen/a.
v které bance ho zařídit , rozhoduji se mezi ge money bank, nebo komerční bankou, nebo česká spořitelna, která benka je lepší? má nižší sazby atd dik
Komerčka je pro velké podnikatele, mezibankovní převody jsou trošku pomalejší. Ke spořce mám velmi negativní vztah, ale to je osobní záležitost.
Poplatky a další podmínky jednotlivých bank zjistíte na netu v obchodních podmínkách jednotlivých finančních ústavů.
Mám účet u RB, eKonto a jsem spokojen. Veškeré záležitosti (platby, trvalé platby, povolení inkasa, dokonce povolený debet či úvěr) řeším přes internet. Pouze první podepsání smlouvy a hotovostní vklady musejí být na pobočce. Jinak, pokud máte měsíční kredit na účtu (třeba přeposlaná výplata) alespoň 20000, tak poplatek za výběr z LIBOVOLNÉHO bankomatu činí 9,90Kč. Co se týká zabezpečení, patří tato banka k těm bezpečnějším.
pozor, jen je to pry v rozporu s jejich nejakymi obecnymi pravidly
mel jsem na toto tema debatu s jejich bankerem. ale ze kdyz se nevysvetluje ze osobni je podnikatelske a ze ty prijmy nejsou z prace ale z podnikani tak to nijak nevadi. informace je zhruba mesic, pul druheho stara.
prakticky to rozdil neni, dava jim to ale pripadny bic pri vetsich auditech na ruseni konta a jine problemy.
sam mam v rb taky ucet
Bance by mělo být jedno, odkud přicházejí a kam jdou peníze. Co se týká účetnictví, tak fyzická osoba - živnostník není povinna mít účet...
Popřemýšlejte o těch menších nových jako je například Fio - výrazný rozdíl na plus při ceně poplatků, a pokud tam nehodláte držet nad zaručené prostředky, tak je to naprosto bezpečné.
Pokud plánujete ho pro živnost a ne pro firmu tak můžete založit normální osobní a nikomu z banky nevysvětlovat, že jde o podnikatelský.
bohužel nejbližší fiobanku mam od bydliste cca 50 kc nejblíže v dosahu je ge moneybank, kb. ceska sporitelna,
myslím, že je možné u těch nových bank (není to jen fio ale i mbank - i když ta tak nová není) žádat online (pro fyzickou osobu) a pak obsluha netem či kartou. pokud nepotřebujete nosit hotovost
to ano me ale u nas bankomat na fio, mbank atd není je daleko od bydlištw mw jde pouze o to, prijde faktura na muj učet, hned to potrebuji vybrat na uctu necham jen tak 2000 kc na vedeni uctu a dalsi poplatky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.