Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenost -Kolonoskopie

Od: misulka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,Kdo má zkušenost s Kolonoskopíí? Jaké jídlo je nejvhodnější pár dní po tomto zákroku.Děkuju

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

1x

misulko = kolonoskopie není zákrok v tomto smyslu aby člověk přemýšlel o tom co může anebo nemůže jíst po tomto vyšetření je to asi stejné jako kontrola u zubaře, když Vám nic nedělají. Někteří lidé mívají doprovod na cestu domů z důvodu podané medikace ale většina jde normálně domů bez potíží anebo jako já jsem šel rovnou na trénink cestou jsem se ještě trochu najedl = po vyšetření není žádný doprovodný pocit z něj. Pouze se člověk těší na jídlo. Jen v případě, že by se jednalo o odstranění polypů, nebo při odebrání vzorku ze střeva tak bude nějaké mírné omezení - ale poučení co a jak vydá lékař.

doplněno 30.01.12 07:45:

Při vyšetření můžete koukat na obrazovku jak to vypadá a je to tak zajímavé, že člověka přejde i ten počáteční strach.

hodnocení

0x

Po vyšetření jsem snědla pár piškotů a čaj, a šla jsem si lehnout a zaspala to. Večer jsem jedla polívku - hovězí vývar, a přesnídávku s piškoty. Druhý den jsem už jedla normálně. Vše by Vám měl říct lékař. Každý to snáší jinak. Já z toho měla hrozný strach, ale nakonec jsem si nedala dát ani injekci před vyšetřením a naznala jsem, že jsou stokrát horší vyšetření...hlavně se při tom uvolněte, je to snazší. Příjemné to není, ale když myslíte na jiné, pěkné věci, tak se to dá v pohodě vydržet. Tak, ať Vám to dobře dopadne.

cinematic*
hodnocení

0x

K tomuto tématu je dobré video ulekare.cz/...

jita*
hodnocení

0x

Vůbec se toho nebojte,to vyšetření nic není,pro mě bylo trochu nepříjemné vypít to množství tekutiny den před zákrokem,ale vyšetření bylo v pohodě.

buss
hodnocení

0x

A proč by jste se po zákroku měla nějak omezovat než co běžně jíte? Co mají říkat po klystýru?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]