Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právo na přestávku v práci

Od: olin* odpovědí: 3 změna:

Přestávka v práci

Dobrý den pracuji jako nově pekař v závodu pekáren.

Chci se zeptat, pracuji 12 hodinové směny a mám problém, práce je celkem složité a náročná.

Na kolik přestávek mám právo a v jakém časovém odstupu?Nedodržuji pravidelný režim v jídlech, rozestupu atd, a poté to na mně nepůsobí nijak kladně.

Děkuji za zodpovězení otázek.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

uklidplus.cz/...

Snad platí tohle ale dnes už člověk neví...:)

Dobrý den. Nárok na přestávku v práci v délce 30 minut vzniká po šesti hodinách nepřetržité práce, přestávka v práci se do této doby nezapočítává. Záleží tedy na tom, kdy je poskytnuta první přestávka. Zaměstnavatel může přestávku i rozdělit, nemusí být poskytnuta v jedné části - alespoň jedna část však musí činit 15 minut. Přestávky se neposkytují na počátku a konci pracovní doby.

monkeyking*
hodnocení

0x

Každých 8 hodin aspoň na hodinu a víc volna - aspoň tak to bývalo ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]