Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Babička je velice vážně zraněná

Od: lili22 odpovědí: 4 změna:

Moje babička měla těžký úraz.

Přesně nepopíšu, co se stalo, nebyla jsem u toho, ale nějak spadla a nemohla chodit a teď leží v nemocnici napojená na přístroje. Srdce už běží normálně, ale hrozí selhání ledvin a z pravé plíce vytéká jakási nažloutlá tekutina, na plíci je jakýsi ventilátor.

Řeším to se svojí mámou na dálku, mohu se ale zeptat a tak...

Nicméně, zítra budou babičku odpojovat od ventilátoru na plicích...

Chtěla bych se zeptat:

V souvislosti s tímto stavem mluvil lékař o saturaci/satoraci. Co to znamená?

Co by se stalo, kdyby selhali ledviny, nebo co by to mělo pro takto zraněného člověka za následek?

Co by mohla být ta tekutina na plicích, a jak by se tam mohla dostat?

Když se bude plíce odpojovat od přístrojů, co to obnáší, jaké jsou šance a cokoliv k tomu.

Velmi byste mi pomohlo, kdybyste mi dali alespoň na některou z těchto otázek odpověĎ...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

1. Saturace je nasycení krve kyslíkem, který krev rozvádí po těle. Při nízké saturaci můžou fialovět okrajové části těla (rty, konečky prstů ...Řešit se to dá podáním kyslíku do nosu.

2. Při selhání ledvin dojde k otravě těla. Řeší se to dialýzou.

3. Vzniklá tekutina může mít několik příčin, třeba poranění plíce.

4. Ventilátor má babička proto, že nedokáže sama dýchat. Pokud by po odpojení nastaly problémy, zase ji napojí. Odpojení je postupné v intervalech a sleduje se právě ta saturace.

pt®
hodnocení

2x

lili22, věř, že lékaři udělají, co se dá a babička bude zase v pořádku. Můžeš ji třeba navštívit, aby ti nebylo tak smutno? Drž se ty i maminka.

sebod*

lili. Nebude Tě utěšovat, že to bude dobré. Nevím, kolik je babičce let. Může se bohužel stát cokoliv... Nelam si hlavu s diagnozou Tvojí babičky. To nepomůže ani Tobě ani jí. Mysli na ni, Ty i Tvoje maminka. Víš, já se v životě řídím takovým heslem : Mysli na nejhorší a doufej v nejlepší. Tak tě v životě nepřekvapí smutná událost, ale ani se z Tebe nestane pesimista.

Přeji Ti, aby se Ti babička vrátila domů zdravá. Sebodka

1jara*
hodnocení

1x

Musíte doufat, moje babička by řekla, musíme se modlit. Nechci strašit ale nejhorší na tomto stavu je, hrozící zápal plic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]