Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek méně než 7 hod vs únava

Od: fakkt odpovědí: 8 změna:

mám problém s tím, když spím méně než těch cca 7-8 hod pak se mi chce přes den pořád spát, takže to musím neustále vyrovnávat kávou (2 hrnky denně), jsem studentem a ostatní, kteří dojíždějí spí daleko méně a nemusí pít kávu a přitom se u nich ospalost neprojevuje (zívání, štípání očí apod.) , mohli by jste poradit jak bych mohl dosáhnout stavu kdy nebudu muset přes den užívat kávu abych neusnul apod? (zkoušel jsem již abstinenci kávu po dobu déle než 2 týdny, avšak už se to prostě nedalo vydržet...)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

1x

Snadná pomoc, spěte tolik co si vaše tělo žádá a místo kávy si dejte kvalitní čaj. Máme s manželem vypozorováno, že potřebujeme 8h. spánku a pokud jdeme někdy spát až po půlnoci tak jsme i tak unavení.

tlapka*
hodnocení

0x

Potřeba spánku je individuální, kdybych se měla vyrovnávat svým spolužákům, tak už jsem někde v kómatu. :-D Kámoška spí pět hodin a pak na mě vrhá pohrdavé pohledy, když řeknu, že jsem dnes spala jen šest hodin a jsem unavená...

Pokud nechcete pít kávu, zkuste maté nebo jiné čaje, případně guaranové tablety. Ale to je vybíjení klínu klínem, pocitvý spánek nic nenahradí! A proč si vlastně po příchodu ze školy nedat aspoň krátkého šlofíka? Mozek si odpočine a prospanou dobu pak rychle dožene! :) Taky choďte spát a vstávejte ve stejnou dobu, tělo si na tento rytmus přivykne a spánek je pak kvalitnější, protože se už před spaním začne na spánek připravovat.

hodnocení

0x

Dva hrnky kávy denně není nic hrozného. Každý má určitý režim nastavený jinak, někdo kofein potřebuje, jiný ne, ale nemyslím si, že by Vám to muselo dělat starost. Můj názor.

buss
hodnocení

0x

Já spávám tak 5 - 6 hodin , špatné usínání. Až se to navrší prostě spaní potáhnu. Pokud máte problémy, jděte za doktorem lékařem.

krkovicka*
hodnocení

0x
A stejně když se pokoušíte usnout tak neusnete, ze ano? Sama spim 5h denně a o dni volna jsem schopna prospat i 10 hodin a to jeste pres den jsem schopna zaseknout na hodinu ;) musíte chodit spat ve stejnou dobu.Kafe pit jen zřídka.
Guarana tabletky jak píše tlapka jsou dobrý, avšak na mou kolegyni vůbec nepůsobí, ja zase po nich jsem jak duracel, ale jen na krátko.Tělo už je někdy tak nasycené za začne vysílat signály úplně opačné.Kolikrat vypiji dva redbully a do půl hodiny jsem tuhon.
Najdete si čas kdy aspon na dvě hodiny vypnete, treba jen lezet, relaxovat...a spát!

martinaa*
hodnocení

0x

Jen se zeptám: méně než 7-8 hod spíte z jakého důvodu? Z vlastní zkušenosti totiž vím, že někteří studenti jsou téměř každý večer venku a někde paří... pokud také takto často chodíte, možná by nebylo od věci to omezit, aspoň na určitou dobu.

Pokud se po večerech učíte, tak Vás to šlechtí:) A v tom případě bych zkusila, jak je psáno výše, kvalitní čaje nebo třeba Ginkgo Bilobu. A na štípání očí si pořiďte kapky.

A jakou máte vlastně náplň dne? Děláte nějaký sport, koníček...?

fakkt

takhle "krátko" spím pouze přes týden, kdy se po večerech učím do školy (nejvíc se mi povede naučit toho cca po 9 večer postupně až do 11...) přes víken pak něco zase dospím... ale prostě mě štve, že jak přijdu druhý den do školy tak někdy i po té kávě pociťuje, že jsem unavený/nedospaný a přitom vidím jiné, kteří se chlubí např. tím že spali dvakrát méně a jsou v pohodě

martinaa*

Chtělo by to chodit spát dřív... zkuste posunout učení od 8 do 10. A pokud mohu vyjádřit svůj upřímný názor, tak si zvykat v takto mladém věku na kávu není vůbec dobré, její množství se postupně bude zvyšovat, protože už to nebude mít takový efekt. Nehledě na to, že není vůbec zdravá.

Zkuste ji vynechat - já vím, že to týden dva bude očistec (ostatně jako s každou "závislostí"), ale lepší by bylo přejít na bylinné prostředky nebo ty čaje. Ideální pro pozornost a proti únavě je kvalitní zelený čaj. Ten se ovšem nedoporučuje pít večer, aby vůbec člověk usnul:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]