Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavislá po první cigaretě?

Od: lili22 odpovědí: 10 změna:

Moje kamarádka by si se mnou chtěla zapálit. Vím, že je to blbost, že je to rakovinotvorný atd, ale chci to prostě zkusit. Nicméně, kdyby to bylo návykové hned po první cigaretě...

Takže se ptám:

Hned po prvním cigáru budu závislá? Pokud ne, po kolika ano?

Jak jde poznat, že jsem kouřila?

Je při prvním kouření nějaká zvláštní reakce, třeba kašel, zvracení apod.?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

3x

První cigareta tě nezabije.Jde to poznat,že jsi kouřila.Jo,kašleš.

A teď.Nezkoušej to.Nikdy!To říká človek,co kouří padesát denně.

krkovicka*
Měla jsem šéfa co vykouril tři krabky.Žlutý knír, oranžové prsty.Smrděl na stohonu, auto, byt, prosté vše zahuleny...Člověk milionový, ale tohle bylo jeho minus..

hop®
hodnocení

3x

Po první cigaretě asi návyk nevznikne, spousta lidí se po ní spíše pozvrací. Nekuřák pozná, že jste kouřila, kuřák maximálně když se před tím zvracením nestihnete uklidit někam do soukromí.

Vaše "kamarádka" není dobrá kamarádka! Kdyby byla dobrá kamarádka, spíše by ocenila že nekouříte a ke kouření by Vás nijak nemotivovala, naopak by Vás od podobných pokusů zrazovala!

Pokud se díky jednomu či několika pokusech stanete závislačkou, budete si do smrti nadávat, jaká jste s prominutím kráva, že se kazíte zdraví a ještě za to utrácíte nemalé peníze. Znám to z vlastní zkušenosti, také jsem v tomhle vůl! *zed*

tarka*
hodnocení

0x

Rada první... a taky poslední: Vyzkoušejte raději červený víno. To jde na krvinky. ;)

krkovicka*
hodnocení

0x
Když si “šluknes“ tak se ti nejspíše zatoči hlava a půjdeš do zvraceni.Druhy tah dáš s obtíží.Ja jsem kouřila jen s holkama ráno před školou.Závislost se u me rozjela až v práci barmanky a samozřejmé s partnerem...Radši nezacinat! Cigára už nestojí dvacku a smrdi.
ter*

Řekla bych to takhle, dát si jednu cigaretu, není nic, začínat kvůli tomu, že kouří kamarádka, je naprostá blbost!...

Dál, po jedné cigaretě, ani jedné krabičce závislost nebude... a to bys musela kouřit už nějaký čas...

Musíš počítat s tím, že se dost zakuckáš když to hodně vtáhneš do sebe, musíš počítat tak s tím, že se ti z toho bude zvedat žaludek, po ránu, před školou cigareta?... Je to zlo!... Víš co se říká?... Cigaretka ranní, podporuje sr*ní... ;)

Ucpává to tepny, jde ti to na plíce, je to svinstvo, bohužel, když už někdo kouří nějaký rok, tak lehce přestat nejde...

Mluvím z vlastní zkušenosti, proto každého od toho odrazuji... Není dobré s tím začínat, protože pak už se toho jen tak nezbavíš...

Chce to vůli odolat, nebo vůli pak tu závislost-"absťak" překonat... ;)

hodnocení

0x

Já jen dodám-že jsi kouřila jde poznat. Je to cítit z dechu a jsou Ti cítit prsty od kouře. Kouřit zkusil snad každý. Někomu to zůstalo, jinému ne. Takže závislá zůstat nemusíš. Při prvním kouření -kašel možná, žaludek asi vydrží, ale průjem by být mohl. No, nebudu Ti to rozmlouvat, to zakázané ovoce prostě láká, viď?;)...Ale když nebudeš kouřit, můžeš si za ty ušetřené penízky koupit něco pro radost.:)

horis*
hodnocení

0x

Každý má jiný metabolismus a jinou reakci - někdo blije, někdo kašlá a někdo vůbec nic. Každopádně jednou cigaretou v tobě zůstane stopové množství jedů, které s eti z těla bude odbourávat zhruba 2měsíce až rok. Čím více jich dáš, tím více toho bude na plicích. Za jedno ozkoušení nic nedáš - někdo snad řiká, že už ti pak chutnat cigarety nebudou.

dzordz*
hodnocení

0x

Začít kouřit někdy ve 13-14 je pro život jedna z nejhorších věcí, jakou v tom věku můžete udělat. Počkejte aspoň do 19.

Závislost je převážně psychická, zvyková, teprv po delší době užívání si zvyknete. Není to žádná tvrdá droga, kterou byste hned druhej den chtěla znova.

hodnocení

0x

Nebuď tak strašně tvárná a každému na všechno neskákej. To to chceš udělat jen proto, že kamarádka chce? Příště třeba bude chtít, ať se dáš oholit dohola a tu plešku si namažeš jahodovou marmeládou!*smich*Uděláš to taky? Protože ona CHCE?

Prostě bych jí být Tebou řekla, že se mi kouření nelíbí, smrdí to, leze to do peněz, není to zdravé a Ty že to dělat nebudeš. Ať si k tomu najde nějakého jiného pitomce, když ji to samotnou nebaví.

Já jsem se po první cigaretě /tehdy slavné Partyztánce/ pos...Tedy ne doslova, ale dostala jsem průjem a musela jsem urychleně za keř. Pamatuji si to dodnes. Dneska jsem nekuřák já i manžel a jsem tomu ráda. V bytě to nesmrdí, nemáme žluté záclony a navíc při dnešních cenách je opravdu kouření pitomost.

Pokud nejsi baculka, zajdi si raději za ušetřené peníze na pěkný pohár, bude Ti líp.*placni* Jaga.

doplněno 27.01.12 07:48:

A jestli někdo pozná, že jsi kouřila? Pokud je to nekuřák, tak ano. Moje mamka začichala a už facky lítaly. A nejlíp to poznáš Ty sama. Po prvním cigáru Ti nebude dobře, žaludek jako na vodě, bude Tě štípat v krku a možná strávíš noc na záchodě.

Ta kamarádka je asi pěkně vykoukaná, víš, proč chce, abys kouřila s ní? Kdyby se to na ni provalilo, aby mohla říct: Ale Jana /Dana, Zdena...či jak se jmenuješ/ KOUŘILA TAKY! Prostě si z Tebe chce udělat takovou zeď, aby v tom pak nebyla namočrná jen ona sama.*cert*Tak jí na to neskákej!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]