Nejste přihlášen/a.
Zdravím...prosím o vaši radu případně názor na tuto věc...Když jsem byla malá tak naši postavili obrovský barák na vesnici...jenže pak spadli do obrovských dluhů a barák koupil jeden chlápek pro dceru...Baráku je 25 let, my jsme odtěhovaný 15 let.Od té doby co kolikrát projíždíme tak z venku barák vypadá že se o něj nikdo nestará...z doslechu víme, že se to tam dost střídá po pronájmech a že mu spousta lidí říká at to prodá že to akorát chátrá...tenkrát před patnácti lety byl odhad 700 000,-.On to koupil za 300 000,-v dražbě.
Moje otázka je kolik by měl cenu v dnešní době zda více či méně?Podle mně míň.
A za druhé:uvažujem že by sme šli za majitelem a zeptali se zda by ho neprodal...problém je ale že tehdy když ho koupil tak máma za ním jednou byla jestli by ho někdy prodal a on řekl že pokud bude nadále žít s mím tátou tak ne...nyní mamka s tátou už dva roky není a já s přítelem a mamkou uvažujem že by sme ho chtěli dostat strašně moc zpátky a nevíme zda za ním jít a nabídnout mu odkoupení a případně jak na něj tak aby svolil k prodeji?Ještě podotknu, že to tehdy koupil svý dceři,majitelka by měla být ona.žije ale s manželem jinde.Mně osobně na tom baráku strašně záleží a v tuto chvíli mi záleží hlavně na tom aby o tom začal přemýšlet...cenu budu řešit až jako druhou věc...děkuju za názory
Jinak než že za nim zajdete se nedozvíte jestli bude ochotný to prodat.Tak si sjednejte schůzku a vyjasněte si to...Cena je vždy otázka dohody...
doplněno 26.01.12 18:41:A krom toho,jestli dům neudržuje,tak mu na něm až tak asi nezáleží.Kdyby ho udržoval,to by byla jiná věc.Ale takhle to vypadá,že by dohoda možná byla.
Předpokládat, že bude mít dům menší cenu než před patnácti lety...? To se mi moc nezdá. Ale jestli jsou pro vás peníze až jako druhá věc, tak budiž. Přesto bych na ně nezapomínala. Je to dům stavěný v době, kdy tu byla nouze o kvalitní materiály a většinou ta kvalita stavby není valná, zvlášť když se o něj po tu dobu nikdo nestaral. Uvažujte, jestli vám nostalgie stojí za to, abyste si pořídili černou díru na peníze. Navíc obrovský barák pro vás a přítele a matku? Využijete ho? A opravdu chcete trvale bydlet s matkou? Co když si někoho najde a ten dotyčný vám nesedne? Chce to i váš přítel? Utáhnete dům, pokud se s přítelem rozejdete a zůstanete s matkou v ruině s vysokými provozními náklady?
Jinak samozřejmě jinak, než že se ho prostě zeptáte, to nevyřešíte Jediná rada pro jednání snad je jen ta, že mu nedat najevo, že vám na tom záleží opravdu hodně, ať nezačne šroubovat cenu.
děkuju ale má mamka bude končit tady v bytě a má malý dva sny s přítelem tak o tom uvažují a kdyby tam nešli tak chci být majitelka dát to dokupy a pronajímat ale hlavně aby byl můj...je to dvougenerační barák a podkroví k tomu...takže já ho chci dát hlavně dokupy a případně pronajímat...děkuju všem za názory
A co to udělat obráceně? Otec koupil dům pro dceru, která asi o něj nemá zájem, když tam nebydlí. Zajděte za dcerou a ujistěte se, že o dům nestojí. Každý slyší na slovo peníze. Položte jí otázku, zda by jí nevyhovovaly spíše peníze z prodeje chátrajícího domu. Dcera zpracuje předem otce a vy můžete mít našlápnuto k dobré dohodě s otcem. To je jen má úvaha.
Já být Vámi, tak bych to pořadí obrátila. Tedy nejdřív řešit peníze a přijít za ním s nabídkou. Aby měl vůbec nějaký důvod o prodeji uvažovat. Proč by to jinak dělal?
Za kolik to koupil není vůbec podstatné. Podstatná je tržní cena a neznám lokalitu kde by dům dle popisu stál do milionu. Neznám samozřejmě většinu aspektů které cenu ovlivňují ani reálný stav, ale dle mě to pod 7 cifer nepůjde.
Když chcete koupit dům, tak první krok je jít na reality.cz a sreality.cz, zadejte název obce a podívejte se, za kolik tak tam lidi domy nabízejí, abyste tušila, v jakých relacích se vlastně pohybujete. Posudek před 15 lety není relevantní k ničemu. Dneska se ale hodně smlouvá, takže klidně 20% si z těch cen v inzerátech sundejte.
Pokud dnešní vlastník neprodává, nezbude Vám než se s ním spojit a decentně se zeptat, jestli by o prodeji neuvažoval.
Rozhodně bych nezačínal s cenou, na to je času dost. Zvlášť tedy, pokud máte představu, že dneska za dům nabídnete 250 000 Kč. (Nevím, neznám ceny domů na venkově, ale čekat cenu pod 300 tis. mi připadá nereálné. Ale zkuste to, za to nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.