Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpis daně za syna

Od: taalla® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
Měla bych dotaz zda je možný nějaký odpis daně za syna kterého živím. Syn loni na podzim ukončil vysokou školu a momentálně je nezaměstnaný a vedený a ÚP. Na začátku loňského roku uzavřel životní pojistku a teď mu přišel dopis stím že si může odepsat z daní za loňský rok docela vysokou částku. Problém je vtom, že nikde nepracoval tudíž bych se chtěla zeptat zda si tuto částku nemohu odepsat já? Když ho vlastně celou tu dobu živým.
Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjaneckova*
hodnocení

0x

Uhrazené ŽP si může uplatnit pouze syn.

Vy můžete uplatnit za r. 2011 daňové zvýhodnění na dítě, po dobu studia, pokud synovi bylo méně než 26 let. Možná jste během roku uplatňovala měsíčně (dodala do zaměstnání Potvrzení o studiu).

hodnocení

ano to jsem uplatňovala do září. Takže možnost odpisu může syn klidně vyhodit a celá částka vlastně propadne státu.

coop*

Nač má student životní pojištění? To je v tomto věku mimořádně špatná "investice".

hodnocení

jako zajištění do budoucnosti místo penzijního připojištění

coop*

1. Nepojištěno

2. Nelikvidní (a když tak dlouhé roky s těžkou finanční ztrátou)

3. Zanedbatelný výnos

4. Žádný státní příspěvek

5. Přestup prakticky nemožný

Mimořádně nevýhodný produkt pro mladého, svobodného člověka bez dluhů (hypotéky).

hodnocení

taky už jsem mu navrhovala změnu ale argumetuje ztrátou vložených prostředků

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]