Nejste přihlášen/a.
Dobrý včer,jmám dotaz,již jsem několik měsiců v praci,kde jsem spokojena,jelikož je moje prace naročná na kontrolu ovoce zeleniny apod .přesto že dost častu bývám na úseku sama,a nestihám si všimat že někde mám neco plesnive než vše projdu a řadně skontroluji,mám obdržet vytýkací dopis.netuším co mám z takoveho dopisu očekávát,kolik jich muzu mit,dostanu hned vypoved?
děkuji za odpovědi
Počkejte na vytýkající dopis, v něm se dočtete, jaké výhrady proti Vaší práci zaměstnavatel má. Do té doby můžete hledat, pokud do google zadáte heslo "vytýkací dopis", najdete mnoho zkušeností i rad, mnoho způsobů obrany i volbu pracovní taktiky, jak se v tomto případě chovat, těžko je všechny popíšeme na této poradně v jednom tématu, když neznáme důvody...
Dobrý den. Viz. ZP §52:
f) nesplňuj e-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuj e-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,
g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi,
doplněno 26.01.12 08:27:
Snažte se být tedy hodně pečlivá, ať zaměstnavatel vidí, že došlo ke zlepšení a že se jeho výtka neminula účinkem.
Tady je o tom vše.Není to hezké čtení...
doplněno 25.01.12 23:36:Vytýkací dopis v postatě zamená,že si zaměstnavatel připravuje půdu pro výpověď...
Hm, máte-li dostat vytákací dopis, tak to jste vlastně už jednou nohou pryč z práce. Nejprve vám přijde dopis, pak za vámi přijde nadřízený, že když nepodepíšete, že odcházíte na vlastní žádost na dohodu, že vám to zavaří u jiných možných zaměstnavatelů. Takové například byly praktiky v jedné nejmenované bance. Docela husté to bylo. Být vámi, začnu se už poohlédat po jiné práci. Anebo - jak vám radili lidé přede mnou, načtěte si, jak se tomuto bránit. Ale myslím si, že příliš nic nenaděláte. Zaměstnavatel se vás chce zbavit, to je na jiné jisté, a i když byste např. momentálně nad ním vyhrála, tak vám tu práci tak zoškliví, že ještě sama ráda od nich odejdete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.