Nejste přihlášen/a.
V souvislosti s povolováním tomboly je nutné podat žádost, zaplatit správní poplatek a poplatek z herní jistiny. Je vše uvedené, nutné i v případě, že pořadatelem akce je obecní (městský) úřad? V tomto případě by vše šlo z jednoho rozpočtu, prakticky by to jen proběhlo účetnictvím. Tato formalita by pouze znamenala ztrátu času. Předem děkuji za odpověď.
Já si myslím že ano. Je to sice účetní operace navíc, nebudete fyzicky převádět platbu (pokud máte zvlášť příjmový a výdajový účet). Takto jsme účtovali i daň z příjmu. Kontrolu správního poplatku provádí FÚ a ten podle účetní operace zkontroluje správnost výpočtu a potřebné podklady. Já už jsem 5 let z této problematiky, tak je možné, že se lecos změnilo. Docela dobré je diskuzní forum: diskuze.obce.cz/... , které se účastní převážně pracovníci samosprávy. Často jsem ji ke své práci používala.
Jenom doplním, že se to týkalo daně z příjmu PO za město.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.