Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poplatek z tomboly

Od: anavip* odpovědí: 3 změna:

V souvislosti s povolováním tomboly je nutné podat žádost, zaplatit správní poplatek a poplatek z herní jistiny. Je vše uvedené, nutné i v případě, že pořadatelem akce je obecní (městský) úřad? V tomto případě by vše šlo z jednoho rozpočtu, prakticky by to jen proběhlo účetnictvím. Tato formalita by pouze znamenala ztrátu času. Předem děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

Já si myslím že ano. Je to sice účetní operace navíc, nebudete fyzicky převádět platbu (pokud máte zvlášť příjmový a výdajový účet). Takto jsme účtovali i daň z příjmu. Kontrolu správního poplatku provádí FÚ a ten podle účetní operace zkontroluje správnost výpočtu a potřebné podklady. Já už jsem 5 let z této problematiky, tak je možné, že se lecos změnilo. Docela dobré je diskuzní forum: diskuze.obce.cz/... , které se účastní převážně pracovníci samosprávy. Často jsem ji ke své práci používala. *placni*

doplněno 26.01.12 10:13:

Jenom doplním, že se to týkalo daně z příjmu PO za město. *placni*

anavip*
hodnocení

moc děkuji za radu, bude se hodit :)

jabraka*

Osobně mám názor,že pořadatel akce pořádá tombolu jako součást zábavného podniku.Zúčtování může obsahovat i náklady a výtěžky i z této tomboly k celkovým nákladům a výtěžku z bálu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]