Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědictví hotovosti

Od: mirda56 odpovědí: 15 změna:

Existuje nějaká cesta jak "odklonit" hotovost od mých dětí z 1.manželství v případě mé smrti? Nechce se mi absolvovat proces vydědění. Kde zřídit účet, aby k němu pak měla přístup jen moje žena a nefiguroval v dědickém řízení?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

To je dost problém,neboť ůřady mají o nás veliký přehled.Jedině to uložit ,,pod slamník,,...O těch vědět nebudou.A nebo zřídit manželce ůčet a je to.Pak na ně nebudou mít pysk...:)

mirda56
hodnocení

Slamník nevyhovuje. Myslel jsem třeba účet na Slovensku.

ahasver4*

Slamník byla legrace.:)Ale když bude Vaše žena mít normální účet,tak na ten přeci ani děti ani úřady v případě Vaší smrti,nedej bože,nebudou mít nárok...

doplněno 25.01.12 16:38:

Vám jde přece primárně o to aby se k nim nedostaly děti.A tím by se to vyřešilo.A nemyslete,že úřady na něco zapomenou.Jak jde o peníze,v tom má stát mocné páky...

mirda56
hodnocení

Co když se v dědickém řízení "zapomene" na peníze ve spořitelně?

To moc spolehlivá cesta není. Když se později někdo "rozpomene", obnoví se dědické řízení atd. Nejlepší cesta je určitě ta, zřídit účet manželce, který by byl jen její a peníze jí na něj uložit.

mirda56
hodnocení

Teď jsem se dočetl, že není důležité na jméno koho z manželů je účet veden. Peníze jsou společné, proto ...

ahasver4*

Ale v případě dědictví by se posuzovaly Vaše peníze na účtu,myslím pro to o čem mluvíte..Z těch by asi Vaše děti něco dostaly.Nikoli z účtu Vaší manželky...

mirda56
hodnocení

Jestli tomu dobře rozumím, tak v manželství neexistuje můj a tvůj účet, ale jen účet manželů (jméno není důležité)

mirda56
hodnocení

polinek*

já si myslím také,,účet je nabytý za manželství

doplněno 25.01.12 17:03:

jedině jim to přepsat za života.

doplněno 25.01.12 17:04:

pardon,,jíto napsat za života,ale co jak se s vámi rozvede?

mirda56
hodnocení

Děkuji všem za názor. Rozumné řešení není, tušil jsem to. Rozhodl jsem se tedy neumírat, a pokud ano tak až všechno utratím.

Tomu říkám správné rozhodnutí. *hej*Tak si to užijte ve zdraví!:)

lidka*
hodnocení

0x

Já bych jménem manželky nakoupila za hotovost státní dluhopisy s delší dobou splatnosti - část krátkodobých pro případnou potřebu hotovosti. Letos by měl být spuštěn další prodej. Nejsem si stoprocentně jistá, ale domnívám se, že by neměly být dohledatelné tak snadno, jako vklady v bankách. Nákup jiných cenných papírů je v současné době dosti rizikový. No a nákup zlatých mincí nebo šperků pro manželku? Jde ale o to, že chcete odklonit hotovost od dětí z prvního manželství - to mi nepřísluší komentovat, ale . . . Co když vše převedete na manželku - můžete potom vyloučit, že příjdete o vše v případě rozvodu a nebo o velkou část v případě její smrti? Ono se to někdy nevyplácí, takto spekulovat. Jak dopadl Kocourek? *nevi*

kato*
hodnocení

0x

Když uložíte své peníze do penzijního fondu,tak je tam taky kolonka komu bude částka vyplacena v případě úmrtí.A nikdo jiný se k ní nedostane.pozn.Více by vám o tom pověděli na pobočce.I to, kdy si můžete své peníze sama vybrat v případě potřeby.

kato*

Omlouvám se za ten ženský rod.Ne sama ,ale sám

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]