Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání - rady, nápady?

Od: lukas007* odpovědí: 6 změna:

Všem přeji krásné a slunečné i když trochu mrazivé, tak ale pěkné dopoledne.

Přátelé, už delší dobu zvažuji možnost příležitostného podnikání, jak se říká že se podnikání člověk nesmí bát, ale to u mně tak není, chci se do všeho vrhnout po hlavě a bojím se aby to špatně neskončilo.Přeci když se člověk jen porozhlídne okolo, tak zjistí že jak česká republika tak i svět spěje jen k jednomu.

Vše to je na zamyšlení, ale také to je pravdivé.Nic, vraťme se k počátku.Pracuji na hlavní pracovní poměr jako pekař, dva dny práce, dva dny volna a pořád dokola.Zajímá mně, ja k to vidíte.Zjistil jsem si že pokud začnu podnikat a to tak, že budu pracovat na na hl.pracovní činnost i nadále jako pekař a zaměstnavatel po dohodě s ním za mně bude platit sociálnía zdravotní, tak jako vedlejší příjem mohu mít podnikání bez toho že bych platil sociální a zdravotní.Ovšem prý příjmi z podnikání nesmí být vyžší, omlouvám se ne příjmy ale zisk.

Jako obor podnikání bych viděl nákup a prodej zboží, popřípadě prodej telefonů a zařízení ze zahraničí přes obchodní a inzertní portály, z Číny dnes již moc neuplatníte,ale pokud máte zboží skladem tak vždy ano.

K tomu si časem udělám reklamu na výkup starožitností s tím, že zezačátku bych s majitely udělal zástavní smlouvu, dá se říci na zakázku a na zavolání bych dorazil k majitely tohoto zboží, dohodl bych se s ním a abych nem,usel zboží vykupovat, tak bych mu ho za určitou částku prodal, s tím že bych ze všeho měl zisk.

Je to docela chytré, a jak se říká důmyslné, na internetu bych měl reklamu, to samé i po okolí.Časem pokud by toho bylo dost bych možná mohl i seknout s prací a podnikat, toto bych bral jako veldejší příjem a podnikání, je to dle druh podnikání nákup a prodej, popřípadě přeprodej zboží.

Co si o tom myslíte?Je to dobrý nápad? Samozhřejmě u všeho bych si nechával kupní smlouvy a veškeré výdaje.

Dále otázka myslíte si že bych si někoho měl sehnat na učetnictví nebo to dělat sám?Kolik stojí přibližně učetní?

Pokud mi poradíte, budu rád.Jako vedlejší zdroj příjmu si myslím že to je celkem dobré.

Napište mi prosím Vaše rady a tipy, rád Vše uvítám.Možná bych rád i uvítal vaše osobní názory, zda to je dobré jako veldejší zdroj příjmu, kde byjste viděla popřípadě chyby a mezere, popřípadě uvést nějaké rady co Vás napadly.Podnikání je o nápadech a jejich uskutečnění a proto třikrát měř, a probírej s ostatními a poté řeš efektivně a rychle.

Děkuji za spolupráci a přeji krásný zbytek dne.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

3x

Mám dojem, že je to trocha naivní představa. Mobilů je tady jak hnoje. Není problém objednat z čajny, i když je to se clem a DPH. A co se zárukou?
Starožitnictví, co o tom víte, jak to chcete oceňovat? Lidi se přijdou poradit, co to mají... Snad komisní prodej, pletete si to..
Chce to nastudovat si příslušné zákony.
Cena účetní je smluvní, např. platba za doklad.
Dám vám radu, dělejte to co znáte! pečte doma dobré věci, cukroví, na vánoce, na svadby ...

hop®

Buss: Poslední věta - zlatá slova! *palec*

petr123*
hodnocení

0x

Prodej telefonů? Sebevražda, trh je zmasakrovaný, marže minimální, cena stále klesá (což je u zboží skladem velký problém), velké náklady na reklamace. Nezapomeň že musíš držet 2 roky záruku - ale tobě to číňan 2 roky neuzná.

Starožitnictví - proč ne, na nějakou zprostředkovatelskou smlouvu. Je otázka kolik toho dokážeš prodat a jaké budeš mít náklady s tím ježděním za klienty. Pokud v tom oboru máš už konexe a orientuješ se v ně, mohlo by to fungovat. Jen ale poznámka - pokud to chceš prodávat po netu tak to chce perfektní prezentaci zboží. Tady máš dost překlepů a chyb, takže by to možná pak chtělo ještě nějakého korektora a asi i překladatele do nějakých zahraničních burz starožitností.

Účetnictví zvládneš na začátku sám, nic složitého. Horší je pak jednou za rok přiznání ale i to se dá zvládnout.

amlim*
hodnocení

0x

Doporučuji přečíst knihu od Roberta Kyiosakiho...Byznys 21století...

Sama mám velké zkušenosti, mohu poradit, ale jen osobně.V případě vážného zájmu nechte kontakt ve vnitřní poště.:)

lui*
hodnocení

0x

Jseš pekař tak peč. Udělej se pro sebe, když to nechceš dělat jako zaměstnání.

petr123*

No kdyby ho bavila práce v oboru tak se asi takhle nesnaží podnikat, ne?

Nebo vy všichni co podnikáte tak to děláte v tom oboru na který máte školy? Já tedy rozhodně ne ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]