Nejste přihlášen/a.
mám úraz a jsem na neschopence. dostal jsem prosincovou výplatu, zbytek do 100% platu by měla doplatit OSSZ. mám ale ještě u OSSZ dluh z minulých let z podnikání. Je možné že mi nic nedoplatí a nechají si to za můj dluh?
Takže máte pracovní úraz, jste tedy zaměstnaný, pokud dobře chápu. Náhradu za ztrátu na výdělku (ten zbytek do 100% mzdy) Vám ale nebude vyplácet OSSZ!, ale pojišťovna, u které má Váš zaměstnavatel sjednáno pojištění odpovědnosti (kvůli prac. úrazům), je to buď Česká pojišťovna nebo Kooperativa. Od OSSZ dostanete "pouze" nemocenské dávky, a ty určitě s dluhem z podnikání nezapočtou, protože jsou vypočítány z výdělků z práce. Je taky možné, že náhradu za ztrátu na výdělku Vám vyplatí rovnou Váš zaměstnavatel, to záleží jak to u něj chodí s výplatou ztráty za pracovní úrazy, v praxi je častější, že toto vyplacení ponechá na pojišťovně. Rozhodně Vám ten "zbytek" nebude platit OSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.