Nejste přihlášen/a.
Dobry vecer, chela bych se zeptat...muj tata je nemec ja jsem se narodila v cechach a moje mamka je ceska...chtela bych vedet jeslti si mohu zazadat o nemecky pas, popripade o nemecke obcanstvi s jeslti bych musela ceske vratit? Mohl byste mi to nekdo nejak podrobneji vysvetlit? Rada bych pozdeji odesla do Nemecka tak by se to hodilo...uz jsem psala na ambasadu do Prahy, ale zatim nikdo neodpovedel...Dekuji
PT:
Určitě?
Když si Slovák žádá o české občanství, pak pokud vím musí zrušit slovenské.
Jednu dobu sice platilo že mohl mít obě..., pak to zase neplatilo...a diskutovalo se o to, že se to snad vrátí, k čemuž ale pokud vím nikdy nedošlo.
doplněno 25.01.12 15:15:Aha...našel jsem si něco málo na webu...v tom smyslu, že dvojí občanství se týká v podstatě jen dětí, narozených rodičům s odlišným občanstvím..
Pro dospělého by to tedy v mnou popisovaném případě neplatilo..Takové mám tedy informace od našich úřadů..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.