Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otec Nemec, nem. obcanstvi?

Od: lindaf* odpovědí: 5 změna:

Dobry vecer, chela bych se zeptat...muj tata je nemec ja jsem se narodila v cechach a moje mamka je ceska...chtela bych vedet jeslti si mohu zazadat o nemecky pas, popripade o nemecke obcanstvi s jeslti bych musela ceske vratit? Mohl byste mi to nekdo nejak podrobneji vysvetlit? Rada bych pozdeji odesla do Nemecka tak by se to hodilo...uz jsem psala na ambasadu do Prahy, ale zatim nikdo neodpovedel...Dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kt8d5*
hodnocení

0x

No, nevím, proč jste psala na ambasádu do Prahy, domnívám se, že odpověď by Vám měla dát matrika. Nejprve si ale ujasněte, čím jste, resp. chcete být, zda Čech, Němec, Žid . . . .

lindaf*
hodnocení

no jednoduse proto, ze se to vyrizuje tam a chtela sjem se zeptat co vse je k tomu potreba ... atd.

pt®
hodnocení

0x

Dnes již můžete mít dvě občanství.

PT:

Určitě?

Když si Slovák žádá o české občanství, pak pokud vím musí zrušit slovenské.

Jednu dobu sice platilo že mohl mít obě..., pak to zase neplatilo...a diskutovalo se o to, že se to snad vrátí, k čemuž ale pokud vím nikdy nedošlo.

doplněno 25.01.12 15:15:

Aha...našel jsem si něco málo na webu...v tom smyslu, že dvojí občanství se týká v podstatě jen dětí, narozených rodičům s odlišným občanstvím..

Pro dospělého by to tedy v mnou popisovaném případě neplatilo..Takové mám tedy informace od našich úřadů..

buss
hodnocení

0x

Postupujte podle zákona o nabývání a pozbývání občanství České republiky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]