Nejste přihlášen/a.
Je mi 15 let (studuji) a pobírám sirotčí důchod, jsem schopna platit nájemné, ale mám šanci na pronajetí bytu jestliže jěště nejsem plnoletá a šlo by zařídit abych šanci měla?
Já bych to řešila smlouvou s vámi jako studentkou a se schvalovací doložkou zákonného zástupce - jako třetí stranou smlouvy. Ale to by asi nemělo právní podklad. A nebo možná ještě lépe by smlouvu uzavřel zákonný zástupce a předmětem smlouvy by byl pronájem bytu pro studentku . . . . . . . Z jakého zdroje bude nájem hrazen nájemce nezajímá - pro něho je podstatná platba ve stanoveném termínu. Samozřejmě platba by probíhala podle dohody vaší se zákonným zástupcem, ať již rodičem a nebo zástupcem stanoveným soudem.
Pobíráš sirotčí důchod po jednom nebo po obou rodičích?Pokud po jednom,tak to nepobíráš ty,ale rodič,který se o tebe stará,a pokud po obou,tak přece žiješ u někoho,kdo má za tebe do plnoletosti zodpovědnost,tudíž, ty peníze bere také on,coby tvůj zákonný zástupce.Nelze mladistvému pronajímat byt,majitel by z toho mohl mít pěknou polízanici,a nikdo by si to na triko nevzal,věř tomu!Máš se tak špatně,že nemůžeš žíttam,kde žiješ?Spočítej si řádně,kolik by tě to vyšlo,nájemné,elektřina,plyn,voda,strava,ošacení,škola,atd.,atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.