Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dobírka - platba předem na účet

Od: akr* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Když jsem něco prodal, zabalil jsem to a vyplnil 1x dobírkovou složenku C a 1x podací lístek. Na balík jsem napsal vlevo svou adresu a vpravo adresu toho komu jsem to chtěl poslat. Cena poštovného byla v průměru 95kč.

Nyní jsem si zřídil účet a chtěl bych balíky odeslat ne už na dobírku ale tak že kupující mi předem zaplatí a já mu pak odešlu balík.
Rád bych tedy věděl jak a co mám vyplnit v tomto případě. Bude stačit jen podací lístek + adresa na balíku?
A jaká bude zhruba cena?

Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

4x

Ano, bude stačit podací lístek + adresa adresáta a odesilatele. Cena balíku je závislá na hmotnosti i na tom, jakým způsobem je balík podán a s jakou cenou. Kompletní ceník zásilek je na webu pošty (www.cpost.cz)

doplněno 24.01.12 14:19:

Naprosto chápu Váš důvod ke změně plateb, ony ty nepřevzaté dobírky se občas prodraží... ;)

buss
hodnocení

0x

Ale to lze zaslat přece i tak jako na dobírku, vyplní se poukázka a peníze přijdou na konto. Pochopitelně k ceně zboží si přirazím poštovné!
To se udělá třeba tak, že přijdu na poštu, řeknu jak to budu posílat a požádám, aby mi zásilku paní zvážilia a udala cenu. No a to pak napíšu do poukázky.

akr*
24.01.12 20:57
hodnocení

Děkuji

gurmanka*
hodnocení

0x

Neuznávám platbu předem, stává se ,že si čověk něco objedná, zaplatí apříjde mu třeba cihla, jak se už několikrát stalo.

Z toho důvodu bych to nikdy neudělala. Na dobírku, když si člověk není jistý obsahem, si to může rozbalit před doručovatelem, dřív než zaplatí.

hop®

Jde o to, s kým se pokoušíte obchodovat. Třeba na Aukru téměř vždy poukazuji peníze předem a zatím jsem byl spokojen. Vzhledem k mému hodnocení již občas poprosím o dobírku, ale jen z důvodu urychlení transakce. většinou mi bývá vyhověno. Ale i já požaduji většinou bankovní převod před zasláním zboží a pokud někdo požádá o jinou možnost, hledím především na jeho hodnocení. Jinde prostřednictvím jakékoli zasilatelské služby raději neobchoduji, výjimkou je minimum ověřených e-shopů...

ladinpraha*

Několikrát se stalo ... Ony probíhají denně statisíce obchodů, ale tohle se pořád traduje. Kdybych se měl řídit takovým názorem, tak bych toho moc nekoupil. Vždycky preferuji platbu převodem a nikdy jsem neměl jediný problém. I pokud jsem něco prodával, tak jsem vždycky požadoval platbu předem a nikdy se mi nestalo, že bych neprodal. Ono je to o tom prověřit si od koho kupuji, co a za kolik, případně jak vysoké riziko jsem ochoten podstoupit. Prodávat něco na dobírku je mnohonásobně větší riziko, protože mezi kupujícími je značné procento nezodpovědných, kteří si zásilku nevyzvednou a doplácí na to prodejce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]